Amazon leder marknaden för kraftigt anslutna högtalare, säger undersökningen

Amazon, Alexa-driven Echo-enhet, Amazon Echo-högtalare, Amazon-enheter, Echo dot, Google Home, online-detaljhandelsjätte, Artificiell intelligens, hubbhubbar, strömmande musikhögtalare, CIRP-rapport, Harmon Kardon, Invoke-högtalare, Microsofts digitala assistent Cortana, virtuella assistenter , Teknik, Teknik nyheter Enligt undersökningen är de tyngsta användarna av digitala assistenter mellan 25 och 34 år, vilket representerar 26,3 procent av de virtuella assistentanvändarna. (Bild för representation, Källa: AP)

Amazon har tagit mer än två tredjedelar av den snabbt växande marknaden i USA för anslutna högtalare med sin familj av Alexa-drivna Echo-enheter, visar en undersökning idag. Undersökningen av forskningsföretaget eMarketer fann att Amazons Echo-högtalare hade 70,6 procent av den amerikanska marknaden, jämfört med 23,8 procent för Google Home och 5,6 procent för andra inklusive Lenovo, LG, Harmon Kardon och Mattel.

Rapporten säger att 35,6 miljoner amerikaner kommer att använda en röstaktiverad assistentenhet åtminstone en gång i månaden i år, ett steg på 128,9 procent jämfört med förra året. Enligt eMarketer är de tyngsta användarna av digitala assistenter mellan 25 och 34 år. som representerar 26,3 procent av de virtuella assistentanvändarna. Forskningsföretaget sa att de förväntar sig att Amazons marknadsandel kommer att sjunka något de närmaste åren men att online-detaljhandelsjätten kommer att förbli den dominerande aktören i kategorin under överskådlig framtid.

“Konsumenterna blir allt mer bekväma med tekniken som driver engagemang”, säger Martin Utreras, vice vd för prognoser på eMarketer. “När priserna minskar och funktionaliteten ökar, hittar konsumenterna fler skäl att använda dessa enheter.” Amazon avslöjar inte försäljningssiffror för sina högtalare, som drivs av artificiell intelligens och kan fungera som anslutna hubbnav.

Läs också: Amazon Echo ‘Knight’ läckta bilder bekräftar radikala designförändringar, inbyggd pekskärm

Men analytiker vid Consumer Intelligence Research Partners uppskattar att 10,7 miljoner amerikaner har köpt en Amazon Echo-enhet sedan introduktionen i slutet av 2014. Medvetenheten om Amazon Echo ökade dramatiskt under det senaste året, och Echo-ägare använder det som en röstresponsiv Internetfråganordning och hushållsstyrenhet, förutom en streaminghögtalare, enligt CIRP. CIRP-rapporten säger att 52 procent av Amazonas sålda enheter var den billiga Echo Dot, som säljs för cirka 50 USD.

Separat idag meddelade Samsung-ägda Harman Kardon lanseringen av sin nya Invoke-högtalare som drivs av Microsofts digitala assistent Cortana och integrerar Skype för att ringa samtal med enheten. Den röstaktiverade högtalaren “kan spela din favoritmusik, hantera kalendrar och aktiviteter, ställa in påminnelser, kontrollera trafik, leverera de senaste nyheterna och mycket mer”, enligt ett uttalande.

Relaterade Artiklar

Back to top button