Amazon låter någon mata svar till Alexa på nischfrågor

Det låter kanske inte som den bästa idén, men Amazon låter nu allmänheten skapa svar på alla frågor som Alexa röstassistent har svårt att svara på.

Företaget Crowdsourcing informationen på Alexa Answers, en webbplats som debuterade tillbaka i december som en plattform som bara är inbjuden. På torsdag öppnade Amazon webbplatsen för alla så att vem som helst kan hjälpa företaget att skriva upp svar på nischfrågor som Alexa-användare faktiskt kommer att ställa röstassistenten.

Alexa hämtar för närvarande information från ett antal källor, inklusive Wikipedia, Yelp och Answers.com, för att hjälpa den svara på kundfrågor. Användarna kommer emellertid ibland att “kasta kurvan” frågor till röstassistenten som kan vara mycket specifika, förklarade företaget i ett blogginlägg tillbaka i december.

Du kan kolla in Alexa Answers-webbplatsen för att få en glimt. Några av frågorna inkluderar “Är Jim Carrey en kristen?” “Hur många troll finns det i trollfilmen?” och “Hur länge kan du hålla en paj i kylen?”

Alexa-svar

Till skillnad från Google äger Amazon inte en enorm sökmotor som enkelt indexerar nyhetsartiklar, bloggar och webbplatser för information. Så det är ingen överraskning att företaget satsar på Crowdsourcing för att hjälpa till att fylla luckorna i Alexa kunskapsbas.

Varför du ska hjälpa Amazon, ett biljoner dollarföretag, att förfina sin teknik utan att få betalt är en annan fråga. Men det ger dig chansen att påverka en populär röstassistent, som används av Amazons Echo smarta högtalarprodukter.

Den stora utmaningen är om Alexa Answers kan förhindra felaktig information och hatigt innehåll från att infiltrera plattformen. Amazon berättade att företaget använder automatiska filter för att rensa bort svordomar och politiskt laddade frågor från att visas över Alexa Answers-webbplatsen. Mänskliga redaktörer kommer också att övervaka vissa aspekter av plattformen för att säkerställa kvalitetskontroll.

Samtidigt litar Amazon på att samhället poliserar sig själv. Användare på plattformen kan nedrösta eller rösta på svar genom ett betygssystem. De kan också direkt flagga dåliga svar som olämpliga, obegripliga eller felaktiga. För att uppmuntra användare att ge korrekta svar kommer Amazon att tilldela dem poäng baserat på hur många gånger företagets röstassistent delade innehållet och om Alexa-användare gav det en positiv feedback. En topplista ingår på webbplatsen för att erbjuda användare skryterätt.

säger också att inlämnade svar som delas av Alexa kommer att yttras med frasen “enligt en Amazon-kund” för att indikera att innehållet var användargenererat.

Relaterade Artiklar

Back to top button