Amazon lÄter nÄgon mata svar till Alexa pÄ nischfrÄgor

Amazon lÄter nÄgon mata svar till Alexa pÄ nischfrÄgor

Det lÄter kanske inte som den bÀsta idén, men Amazon lÄter nu allmÀnheten skapa svar pÄ alla frÄgor som Alexa röstassistent har svÄrt att svara pÄ.

Företaget Crowdsourcing informationen pÄ Alexa Answers, en webbplats som debuterade tillbaka i december som en plattform som bara Àr inbjuden. PÄ torsdag öppnade Amazon webbplatsen för alla sÄ att vem som helst kan hjÀlpa företaget att skriva upp svar pÄ nischfrÄgor som Alexa-anvÀndare faktiskt kommer att stÀlla röstassistenten.

Alexa hĂ€mtar för nĂ€rvarande information frĂ„n ett antal kĂ€llor, inklusive Wikipedia, Yelp och Answers.com, för att hjĂ€lpa den svara pĂ„ kundfrĂ„gor. AnvĂ€ndarna kommer emellertid ibland att “kasta kurvan” frĂ„gor till röstassistenten som kan vara mycket specifika, förklarade företaget i ett blogginlĂ€gg tillbaka i december.

Du kan kolla in Alexa Answers-webbplatsen för att fĂ„ en glimt. NĂ„gra av frĂ„gorna inkluderar “Är Jim Carrey en kristen?” “Hur mĂ„nga troll finns det i trollfilmen?” och “Hur lĂ€nge kan du hĂ„lla en paj i kylen?”

Alexa-svar

Till skillnad frÄn Google Àger Amazon inte en enorm sökmotor som enkelt indexerar nyhetsartiklar, bloggar och webbplatser för information. SÄ det Àr ingen överraskning att företaget satsar pÄ Crowdsourcing för att hjÀlpa till att fylla luckorna i Alexa kunskapsbas.

Varför du ska hjÀlpa Amazon, ett biljoner dollarföretag, att förfina sin teknik utan att fÄ betalt Àr en annan frÄga. Men det ger dig chansen att pÄverka en populÀr röstassistent, som anvÀnds av Amazons Echo smarta högtalarprodukter.

Den stora utmaningen Àr om Alexa Answers kan förhindra felaktig information och hatigt innehÄll frÄn att infiltrera plattformen. Amazon berÀttade att företaget anvÀnder automatiska filter för att rensa bort svordomar och politiskt laddade frÄgor frÄn att visas över Alexa Answers-webbplatsen. MÀnskliga redaktörer kommer ocksÄ att övervaka vissa aspekter av plattformen för att sÀkerstÀlla kvalitetskontroll.

Samtidigt litar Amazon pÄ att samhÀllet poliserar sig sjÀlv. AnvÀndare pÄ plattformen kan nedrösta eller rösta pÄ svar genom ett betygssystem. De kan ocksÄ direkt flagga dÄliga svar som olÀmpliga, obegripliga eller felaktiga. För att uppmuntra anvÀndare att ge korrekta svar kommer Amazon att tilldela dem poÀng baserat pÄ hur mÄnga gÄnger företagets röstassistent delade innehÄllet och om Alexa-anvÀndare gav det en positiv feedback. En topplista ingÄr pÄ webbplatsen för att erbjuda anvÀndare skryterÀtt.

sĂ€ger ocksĂ„ att inlĂ€mnade svar som delas av Alexa kommer att yttras med frasen “enligt en Amazon-kund” för att indikera att innehĂ„llet var anvĂ€ndargenererat.