Amazon lanserar ett batteridrivet eko (i Indien)

Amazon lanserar ett batteridrivet eko (i Indien)

Om du köper en av Amazons mÄnga Echo-smarta högtalare Àr det första du mÄste göra att ansluta det till ett eluttag. Men i Indien Àr det inte lÀngre fallet eftersom Amazon precis lanserade ett bÀrbart Echo med ett uppladdningsbart batteri.

Som TechCrunch rapporterar heter den nya enheten Echo Input Portable Smart Speaker Edition och den Àr utrustad med ett 4 800 mAh batteri. Amazon hÀvdar att full laddning ger dig 11 timmars anvÀndning i beredskap eller 10 timmars musikuppspelning.

Echo Input ser ut som en squat Echo Studio, mÀter 72-by-102-by-102cm och vÀger 448 gram vilket gör det enkelt att bÀra med sig. On-board kontroller inkluderar ström pÄ / av, volym, en ÄtgÀrdsknapp och en mikrofon pÄ / av-brytare. Det finns ocksÄ en batteriindikator pÄ framsidan och laddningen hanteras via en mikro-USB-port pÄ baksidan.

Detta bÀrbara Echo görs endast tillgÀngligt i Indien. Den kommer att börja levereras den 18 december till ett introduktionspris pÄ $ 70, vilket kommer att öka till $ 84 antar jag nÀr lanseringsdagen anlÀnder. Om Amazon tÀnker lansera Echo Input pÄ andra marknader vet vi helt enkelt inte. Om Echo Input visar sig vara mycket populÀrt i Indien Àr jag sÀker pÄ att det kan visas nÄgon annanstans.

Amazon Àr inte den enda som tÀnker pÄ bÀrbara smarta högtalare. Tillbaka i oktober lÀmnades ett Microsoft-patent in för ett, vilket vi mÄste anta att skulle vara Surface-mÀrkt och Cortana-driven. Bose lanserade en bÀrbar hemhögtalare tidigare i Är, men den var mono, klarar inte djup bas mycket bra och kostar för mycket till 349 $.