Amazon kommer att sälja böter för att leverera stora lådor

När Amazon flyttar till en dags frakt som standard för Prime-abonnenter, måste det göra leveranser så effektiva som möjligt. Med detta i åtanke kommer varumärken och säljare att bli böter för att använda för mycket förpackning.

Som Engadget rapporterar vill Amazon minska så mycket avfall och bulk som möjligt eftersom båda ökar kostnaden för varje leverans. Detta är inte en ny idé då Amazon introducerade sitt Frustrationsfria förpackningsinitiativ redan 2008. Emellertid kommer nya regler att spela in den 3 september för säljare.

Amazon kommer nu att betala märken / säljare $ 1,99 i form av en avgift om en produkt de skickar använder mer förpackning än vad som krävs. Med andra ord, om lådan är för stor finns det mer skydd än nödvändigt, och förpackningen är inte bara funktionell, förvänta dig ett straff. Men Amazon är också villig att belöna säljare som tar sig tid att ompröva sin förpackning för att följa de nya riktlinjerna och krediterar dem $ 1 för varje produkt som skickas i den minsta, lättaste, men ändå skyddande förpackningen den kan.

Att ha produkter som säljs på Amazon, den största e-skräddaren i världen, är så viktigt för varumärken och säljare att de kommer att följa de nya reglerna. Amazon behöver dock också lyssna. Jag tar regelbundet emot produkter som säljs och levereras direkt från Amazon i lådor som är alldeles för stora. Jag har upplevt detta redan 2011 när jag beställde två AmazonBasics HDMI-kablar.

Att uppmana varumärken att använda mindre förpackningar är bra för Amazon på kort sikt, men också på längre sikt för miljön. Det betyder mindre avfall, mindre vikt och mindre resurser som används för samma produkter. Det fungerar också längre tid för Amazon, som redan har robotar som kan packa 700 lådor i timmen, och förmodligen mer om de är mindre. Full lagerautomation förväntas också om ett decennium, och mindre lådor för allt kommer bara att göra övergången ännu effektivare.

Relaterade Artiklar

Back to top button