Amazon kommer att sÀlja böter för att leverera stora lÄdor

Amazon kommer att sÀlja böter för att leverera stora lÄdor

NÀr Amazon flyttar till en dags frakt som standard för Prime-abonnenter, mÄste det göra leveranser sÄ effektiva som möjligt. Med detta i Ätanke kommer varumÀrken och sÀljare att bli böter för att anvÀnda för mycket förpackning.

Som Engadget rapporterar vill Amazon minska sÄ mycket avfall och bulk som möjligt eftersom bÄda ökar kostnaden för varje leverans. Detta Àr inte en ny idé dÄ Amazon introducerade sitt Frustrationsfria förpackningsinitiativ redan 2008. Emellertid kommer nya regler att spela in den 3 september för sÀljare.

Amazon kommer nu att betala mÀrken / sÀljare $ 1,99 i form av en avgift om en produkt de skickar anvÀnder mer förpackning Àn vad som krÀvs. Med andra ord, om lÄdan Àr för stor finns det mer skydd Àn nödvÀndigt, och förpackningen Àr inte bara funktionell, förvÀnta dig ett straff. Men Amazon Àr ocksÄ villig att belöna sÀljare som tar sig tid att ompröva sin förpackning för att följa de nya riktlinjerna och krediterar dem $ 1 för varje produkt som skickas i den minsta, lÀttaste, men ÀndÄ skyddande förpackningen den kan.

Att ha produkter som sÀljs pÄ Amazon, den största e-skrÀddaren i vÀrlden, Àr sÄ viktigt för varumÀrken och sÀljare att de kommer att följa de nya reglerna. Amazon behöver dock ocksÄ lyssna. Jag tar regelbundet emot produkter som sÀljs och levereras direkt frÄn Amazon i lÄdor som Àr alldeles för stora. Jag har upplevt detta redan 2011 nÀr jag bestÀllde tvÄ AmazonBasics HDMI-kablar.

Att uppmana varumÀrken att anvÀnda mindre förpackningar Àr bra för Amazon pÄ kort sikt, men ocksÄ pÄ lÀngre sikt för miljön. Det betyder mindre avfall, mindre vikt och mindre resurser som anvÀnds för samma produkter. Det fungerar ocksÄ lÀngre tid för Amazon, som redan har robotar som kan packa 700 lÄdor i timmen, och förmodligen mer om de Àr mindre. Full lagerautomation förvÀntas ocksÄ om ett decennium, och mindre lÄdor för allt kommer bara att göra övergÄngen Ànnu effektivare.