Amazon Fire TV Blaster lägger till Alexa Smarts till äldre enheter

Om du trodde att Amazon redan hade en Alexa-gadget för varje användningsfall, skriv in Amazon Fire TV Blaster.

Den lilla svarta lådan är bara 2,2 tum lång, 1,5 tum bred och kostar 34,99 dollar. Det fungerar som en universell fjärrkontroll, men Amazons tagning gör att befintliga TV-apparater, ljudfält, kabel- eller satellitboxar och mottagare kan styras handsfree med Alexa. Så om du äger en äldre TV som inte är smart kan Fire TV Blaster lägga till en del av den funktionen, inklusive att slå på eller av strömmen, justera volymen eller växla ingången.

Amazon Fire TV Blaster

Låt inte det låga priset på Blaster lura dig, eftersom det inte kan användas ensam. Amazon hänvisar till det som en medföljande enhet, som kräver “både en kompatibel Fire TV-strömningsenhet och vilken Echo-smarthögtalare eller smart skärm som helst” för att fungera. Det fungerar inte med TV-apparater eller soundbars från Fire TV Edition, och för att fungera korrekt måste det sitta 1-2 meter från enheten du vill styra och med LED-lampan vänd där du vanligtvis sitter.

Inkluderat i lådan är Fire TV Blaster, en IR-förlängningskabel, strömadapter och USB-kabel. Om du behöver en TV Stick och Echo för att få det att fungera, erbjuder Amazon ett paket inklusive Blaster, en Fire TV Stick 4K och en Echo Dot för 79,99 $, vilket sparar 54,98 $ över kostnaden för att köpa de tre enheterna separat.

Blaster verkar vara mest meningsfullt för alla som redan äger en Fire TV Stick och Echo, men förlitar sig fortfarande på en äldre TV för sin underhållning. Om du vill ha en Fire TV Blaster öppnade Amazon förbeställningar idag i USA, Kanada, Storbritannien och Tyskland med enheten inställd på att släppas den 11 december.

Relaterade Artiklar

Back to top button