Amazon Echo vs Google Home: Vilken smart högtalare är bäst?

Smartare röstassistenter

Amazon Echo och Google Home är inte bara högtalare, de är plattformar. Även om deras fysiska hårdvara inte uppdateras så ofta är de tjänster som driver dem – Alexa och Google Assistant – i konstant förändringstillstånd. En smart högtalare är i allmänhet en port till ett röstassistent-ekosystem. När du väljer ett Echo eller ett Google-hem väljer du en sida – om du vill röstaktivera ditt hem med Alexa eller Google Assistant.

Echo har varit vårt redaktörsval länge, och det har fortfarande några fördelar, som att kunna använda flera väckande ord. Men under det senaste året har Google Home blivit billigare och vi känner att Google Assistant har dragit sig fram, vilket gör hemmet till ett bättre val just nu.

Alexa vs. Google Assistant

Både Amazon Alexa och Google Assistant har utvecklats till utmärkta röstassistenter. De har duelluppsättningar med funktioner: Alexa stöder till exempel flera vakna ord, medan Google låter dig ladda upp din egen musik till sitt moln.

Alexa är mer konfigurerbar om du är villig att hålla fast vid dess specifika syntax, medan Google Assistant är lättare att använda, mindre frustrerande och mer flytande. Att ge olika ordkombinationer på Google är mer sannolikt att ge ett användbart svar. Men om du lär dig och memorerar Alexas fraser kan du gräva ner för att hitta mer dunkla informationskällor och mer färdigheter med stora tredjepartsmärken som Lyft.

Googles högtalare låter vanligtvis bättre. Men 3,5 mm-utgången på Amazons modeller, liksom Echo Input-tillägget, öppnar en enorm värld av högtalare från tredje part som du sedan kan Alexa-aktivera med liten ansträngning. Båda assistenterna finns nu också tillgängliga på en rad tredje parts högtalare, inklusive flaggskeppsprodukter från Bose och Sonos.

Vilken högtalare kommer att se bäst ut i ditt hem?

Det senaste Amazon Echo (bilden nedan) är mycket mer attraktiv än sin föregångare. Det är en knepcylinder, cirka sex tum hög, med flera avtagbara tyg och träöverdrag så att den kan passa in i en rad hemdesigner. Toppen av Echo har en volymring som tänds när Alexa aktiveras. Den har två knappar: en som stänger av mikrofonen och en Action-knapp för flera ändamål.

Amazon Echo OakDen nya baslinjen för Alexa-maskinvaruupplevelsen är andra generationens Echo, som är kortare än

Som jämförelse mäter Google Home 5,6 tum långt och 3,8 tum runt. Den kommer i vitt, med bytbart tyg och metallbottnar i sju färger. Hemmets estetik är inspirerad av ljus och vinglas, med en överdel av mjuk, hård plast som lyser upp med lysdioder i fyra färger när den lyssnar. Det har också ett pekgränssnitt som du kan använda för att spela och pausa musik, ändra volym och aktivera Google Assistant. På baksidan finns en fysisk avstängningsknapp.

Varken design kommer att blåsa bort dig, och de har nu båda bytbara basmetoden. Det handlar om huruvida du föredrar Amazons neutrala färger och trä eller Googles djärvare färger och metall. Jag tror att Amazons strategi är lite mer trendig just nu, särskilt med sin lätta träbas.

Hur låter de?

Hemmet ger rikare, mer avrundat ljud än Echo gör, även om det inte blir lika högt – det finns en 3-4dB skillnad i maximal volym på en fot. Hemmet levererar mycket bättre ljudkvalitet än den lilla Amazon Amazon Echo Dot.

Båda enheterna stöder iHeartRadio, Pandora, Spotify och TuneIn. Echo stöder också Amazon Music, medan Home stöder Google Play Music och YouTube Red.

Med Google kan du nu ladda upp ditt eget musikbibliotek till sitt moln. Amazon brukade, men du kan inte längre registrera dig för den tjänsten (och befintliga användare kommer att stängas av 2019). Det gör Googles moln till en bättre satsning för människor som har musiksamlingar som inte finns på de stora streamingtjänsterna.

Echo har ett 3,5 mm uttag så att du kan ansluta det till en kraftfullare högtalare. Google Home gör det inte. Men både Echo och Google Home kan användas som Bluetooth-högtalare för din telefon, och båda stöder ljud i flera rum.

Om du letar efter bästa möjliga ljudkvalitet skulle Alexa-metoden vara att få en billig Echo Dot och ansluta den till en trevligare högtalare via 3,5 mm-utgången; Googles strategi skulle vara att köpa avancerade Google Home Max eller högtalare från tredje part från Bose, JBL eller Sonos.

Röst kontroll

Högtalarna använder röstaktivering för att styra musikuppspelning, sökningar och smarta hemstödsenheter som stöds. Echo har flera vakna ordalternativ, men bara en kvinnlig röst. Du kan varna henne med “Alexa”, “Amazon”, “Echo” eller “Dator”. Google Home (bilden nedan) har bara ett vakna ordalternativ, “Hej Google”, men det har både manliga och kvinnliga röster.

Google Assistant är mycket bättre på att hantera gratisformulär, webbaserade frågor än Alexa är. Alexa tenderar att vara en stickler för formulering och för särskilda ordsekvenser. Alexa lutar också starkt på Wikipedia för allmänna kunskapsfrågor, medan Googles sökning är mer omfattande. Ett område Alexa slår Google, förutsägbart, är shoppingrelaterade frågor – hon vill hjälpa dig att köpa saker från Amazon.

Båda kan göra saker som att stava ord, ställa in tidtagare och läsa nyheterna. Google Assistant är mer konversativ: Det kommer ofta ihåg vad du pratade om eller låter dig bära idéer under en konversation. Om du till exempel frågar “Vem var den ledande skådespelaren i?” Kan du följa upp med “Vilka andra filmer var han i?”

Google Home

Smart hemintegration

Gapet mellan smarta varumärken mellan Alexa och Google Assistant har stängts. Blink and Ring ägs av Amazon, så Blink and Ring-enheter fungerar bara med Alexa. Nest ägs av Google och Google säger att det stänger av tillgången till Alexa i slutet av sommaren.

Både Alexa och Google Assistant låter dig kombinera dina enheter i rum så att du kan säga saker som “tänd vardagsrumslamporna” och båda stöder rutiner, som låter dig kombinera flera åtgärder till ett kommando.

Både Echo och Google Home länkar upp till TV-apparater med hjälp av deras associerade streaming-pinnar. Om du köper en Chromecast eller en Fire TV Stick kan du be dem att öppna Hulu eller spela en show. Google Home har en stor innehållsfördel: Den integreras med YouTube, som hela tiden dyker upp och försvinner från Echo-enheter på grund av en maktkamp mellan Google och Amazon.

Wi-Fi, färdigheter och samtal

Echo och Home ansluter till ditt Wi-Fi-nätverk. Vid testning hade hemmet svagare Wi-Fi-anslutning än Echo. Vi kunde använda Echo på vissa ställen som hemmet bara inte kunde nå.

Google Assistant hämtar tredjepartsfärdigheter (som den kallar Actions) och låter dig beställa pizzor från Domino’s och bilar från Uber, men Alexa har fortfarande mer. Många av dessa Alexa-färdigheter är inte värda mycket, men det finns fortfarande fler lokala bussystem, radiostationer och sportstatistiska färdigheter på Alexa.

Både Echo och Google Home låter dig nu ringa utgående röstsamtal till vanliga telefoner. Google Home-enheter kan inte ta emot samtal. Amazons Echo kan ta emot samtal från andra Echos, och det kan också ta emot samtal på din hemtelefonlinje med en $ 34,99 Echo Connect-ruta.

Båda enheterna kan känna igen olika människors röster och byta konto automatiskt.

Amazon Echo vs. Google Home

Alexa och Google Assistant Ecosystems

För förstapartsenheter har Google Nest Hub och Nest Hub Max smarta skärmar; tre storlekar av Google Home-högtalare; Chromecast; och i stort sett alla Android-telefoner.

Amazon har den lilla Echo Dot, det medelstora Echo, Echo Plus med ett Zigbee-nav, tre storlekar av smarta skärmar från Echo Spot till Echo Show 5, några Alexa-aktiverade surfplattor och en galen diverse tillägg : en subwoofer, en förstärkare, en konstig kamera som bedömer dina klädval, biltillbehör, olika TV-pinnar, TV-apparater och mer. Så Alexa ligger framför det, förutom den lilla asterisken “varje Android-telefon” som kör Google Assistant.

Generellt sett bedömde vi Alexa som det överlägsna ekosystemet. Men just nu tror vi att Google Assistant har kanten, speciellt när vi bara pratar om smarta högtalare. Google Assistant är mer flexibel med en bättre processor för naturliga språk. Du kan ladda upp din egen musik till ditt Google Play-bibliotek, medan du inte längre kan göra det med Amazon. Och Google erbjuder en stor, högklassig högtalare i Google Home Max medan Amazon inte har någon första parts konkurrent.

Så för smarta högtalare lutar vi just nu i riktning mot Google. Men det är tillräckligt nära att du kan gå åt båda hållen, särskilt om ett ekosystem har hårdvara eller en särskild färdighet som du föredrar.

Och om det är en smart skärm du letar efter, gå vidare till vår berättelse om Amazon Echo Show vs Google Nest Hub.

Relaterade Artiklar

Back to top button