Amazon Echo vs Google Home: Vilken smart högtalare Àr bÀst?

Amazon Echo vs Google Home: Vilken smart högtalare Àr bÀst?

Smartare röstassistenter

Amazon Echo och Google Home Ă€r inte bara högtalare, de Ă€r plattformar. Även om deras fysiska hĂ„rdvara inte uppdateras sĂ„ ofta Ă€r de tjĂ€nster som driver dem – Alexa och Google Assistant – i konstant förĂ€ndringstillstĂ„nd. En smart högtalare Ă€r i allmĂ€nhet en port till ett röstassistent-ekosystem. NĂ€r du vĂ€ljer ett Echo eller ett Google-hem vĂ€ljer du en sida – om du vill röstaktivera ditt hem med Alexa eller Google Assistant.

Echo har varit vÄrt redaktörsval lÀnge, och det har fortfarande nÄgra fördelar, som att kunna anvÀnda flera vÀckande ord. Men under det senaste Äret har Google Home blivit billigare och vi kÀnner att Google Assistant har dragit sig fram, vilket gör hemmet till ett bÀttre val just nu.

Alexa vs. Google Assistant

BÄde Amazon Alexa och Google Assistant har utvecklats till utmÀrkta röstassistenter. De har duelluppsÀttningar med funktioner: Alexa stöder till exempel flera vakna ord, medan Google lÄter dig ladda upp din egen musik till sitt moln.

Alexa Àr mer konfigurerbar om du Àr villig att hÄlla fast vid dess specifika syntax, medan Google Assistant Àr lÀttare att anvÀnda, mindre frustrerande och mer flytande. Att ge olika ordkombinationer pÄ Google Àr mer sannolikt att ge ett anvÀndbart svar. Men om du lÀr dig och memorerar Alexas fraser kan du grÀva ner för att hitta mer dunkla informationskÀllor och mer fÀrdigheter med stora tredjepartsmÀrken som Lyft.

Googles högtalare lÄter vanligtvis bÀttre. Men 3,5 mm-utgÄngen pÄ Amazons modeller, liksom Echo Input-tillÀgget, öppnar en enorm vÀrld av högtalare frÄn tredje part som du sedan kan Alexa-aktivera med liten anstrÀngning. BÄda assistenterna finns nu ocksÄ tillgÀngliga pÄ en rad tredje parts högtalare, inklusive flaggskeppsprodukter frÄn Bose och Sonos.

Vilken högtalare kommer att se bÀst ut i ditt hem?

Det senaste Amazon Echo (bilden nedan) Àr mycket mer attraktiv Àn sin föregÄngare. Det Àr en knepcylinder, cirka sex tum hög, med flera avtagbara tyg och trÀöverdrag sÄ att den kan passa in i en rad hemdesigner. Toppen av Echo har en volymring som tÀnds nÀr Alexa aktiveras. Den har tvÄ knappar: en som stÀnger av mikrofonen och en Action-knapp för flera ÀndamÄl.

Amazon Echo OakDen nya baslinjen för Alexa-maskinvaruupplevelsen Àr andra generationens Echo, som Àr kortare Àn

Som jÀmförelse mÀter Google Home 5,6 tum lÄngt och 3,8 tum runt. Den kommer i vitt, med bytbart tyg och metallbottnar i sju fÀrger. Hemmets estetik Àr inspirerad av ljus och vinglas, med en överdel av mjuk, hÄrd plast som lyser upp med lysdioder i fyra fÀrger nÀr den lyssnar. Det har ocksÄ ett pekgrÀnssnitt som du kan anvÀnda för att spela och pausa musik, Àndra volym och aktivera Google Assistant. PÄ baksidan finns en fysisk avstÀngningsknapp.

Varken design kommer att blÄsa bort dig, och de har nu bÄda bytbara basmetoden. Det handlar om huruvida du föredrar Amazons neutrala fÀrger och trÀ eller Googles djÀrvare fÀrger och metall. Jag tror att Amazons strategi Àr lite mer trendig just nu, sÀrskilt med sin lÀtta trÀbas.

Hur lÄter de?

Hemmet ger rikare, mer avrundat ljud Ă€n Echo gör, Ă€ven om det inte blir lika högt – det finns en 3-4dB skillnad i maximal volym pĂ„ en fot. Hemmet levererar mycket bĂ€ttre ljudkvalitet Ă€n den lilla Amazon Amazon Echo Dot.

BÄda enheterna stöder iHeartRadio, Pandora, Spotify och TuneIn. Echo stöder ocksÄ Amazon Music, medan Home stöder Google Play Music och YouTube Red.

Med Google kan du nu ladda upp ditt eget musikbibliotek till sitt moln. Amazon brukade, men du kan inte lÀngre registrera dig för den tjÀnsten (och befintliga anvÀndare kommer att stÀngas av 2019). Det gör Googles moln till en bÀttre satsning för mÀnniskor som har musiksamlingar som inte finns pÄ de stora streamingtjÀnsterna.

Echo har ett 3,5 mm uttag sÄ att du kan ansluta det till en kraftfullare högtalare. Google Home gör det inte. Men bÄde Echo och Google Home kan anvÀndas som Bluetooth-högtalare för din telefon, och bÄda stöder ljud i flera rum.

Om du letar efter bÀsta möjliga ljudkvalitet skulle Alexa-metoden vara att fÄ en billig Echo Dot och ansluta den till en trevligare högtalare via 3,5 mm-utgÄngen; Googles strategi skulle vara att köpa avancerade Google Home Max eller högtalare frÄn tredje part frÄn Bose, JBL eller Sonos.

Röst kontroll

Högtalarna anvĂ€nder röstaktivering för att styra musikuppspelning, sökningar och smarta hemstödsenheter som stöds. Echo har flera vakna ordalternativ, men bara en kvinnlig röst. Du kan varna henne med “Alexa”, “Amazon”, “Echo” eller “Dator”. Google Home (bilden nedan) har bara ett vakna ordalternativ, “Hej Google”, men det har bĂ„de manliga och kvinnliga röster.

Google Assistant Ă€r mycket bĂ€ttre pĂ„ att hantera gratisformulĂ€r, webbaserade frĂ„gor Ă€n Alexa Ă€r. Alexa tenderar att vara en stickler för formulering och för sĂ€rskilda ordsekvenser. Alexa lutar ocksĂ„ starkt pĂ„ Wikipedia för allmĂ€nna kunskapsfrĂ„gor, medan Googles sökning Ă€r mer omfattande. Ett omrĂ„de Alexa slĂ„r Google, förutsĂ€gbart, Ă€r shoppingrelaterade frĂ„gor – hon vill hjĂ€lpa dig att köpa saker frĂ„n Amazon.

BĂ„da kan göra saker som att stava ord, stĂ€lla in tidtagare och lĂ€sa nyheterna. Google Assistant Ă€r mer konversativ: Det kommer ofta ihĂ„g vad du pratade om eller lĂ„ter dig bĂ€ra idĂ©er under en konversation. Om du till exempel frĂ„gar “Vem var den ledande skĂ„despelaren i?” Kan du följa upp med “Vilka andra filmer var han i?”

Google Home

Smart hemintegration

Gapet mellan smarta varumÀrken mellan Alexa och Google Assistant har stÀngts. Blink and Ring Àgs av Amazon, sÄ Blink and Ring-enheter fungerar bara med Alexa. Nest Àgs av Google och Google sÀger att det stÀnger av tillgÄngen till Alexa i slutet av sommaren.

BĂ„de Alexa och Google Assistant lĂ„ter dig kombinera dina enheter i rum sĂ„ att du kan sĂ€ga saker som “tĂ€nd vardagsrumslamporna” och bĂ„da stöder rutiner, som lĂ„ter dig kombinera flera Ă„tgĂ€rder till ett kommando.

BÄde Echo och Google Home lÀnkar upp till TV-apparater med hjÀlp av deras associerade streaming-pinnar. Om du köper en Chromecast eller en Fire TV Stick kan du be dem att öppna Hulu eller spela en show. Google Home har en stor innehÄllsfördel: Den integreras med YouTube, som hela tiden dyker upp och försvinner frÄn Echo-enheter pÄ grund av en maktkamp mellan Google och Amazon.

Wi-Fi, fÀrdigheter och samtal

Echo och Home ansluter till ditt Wi-Fi-nÀtverk. Vid testning hade hemmet svagare Wi-Fi-anslutning Àn Echo. Vi kunde anvÀnda Echo pÄ vissa stÀllen som hemmet bara inte kunde nÄ.

Google Assistant hĂ€mtar tredjepartsfĂ€rdigheter (som den kallar Actions) och lĂ„ter dig bestĂ€lla pizzor frĂ„n Domino’s och bilar frĂ„n Uber, men Alexa har fortfarande mer. MĂ„nga av dessa Alexa-fĂ€rdigheter Ă€r inte vĂ€rda mycket, men det finns fortfarande fler lokala bussystem, radiostationer och sportstatistiska fĂ€rdigheter pĂ„ Alexa.

BÄde Echo och Google Home lÄter dig nu ringa utgÄende röstsamtal till vanliga telefoner. Google Home-enheter kan inte ta emot samtal. Amazons Echo kan ta emot samtal frÄn andra Echos, och det kan ocksÄ ta emot samtal pÄ din hemtelefonlinje med en $ 34,99 Echo Connect-ruta.

BÄda enheterna kan kÀnna igen olika mÀnniskors röster och byta konto automatiskt.

Amazon Echo vs. Google Home

Alexa och Google Assistant Ecosystems

För förstapartsenheter har Google Nest Hub och Nest Hub Max smarta skÀrmar; tre storlekar av Google Home-högtalare; Chromecast; och i stort sett alla Android-telefoner.

Amazon har den lilla Echo Dot, det medelstora Echo, Echo Plus med ett Zigbee-nav, tre storlekar av smarta skĂ€rmar frĂ„n Echo Spot till Echo Show 5, nĂ„gra Alexa-aktiverade surfplattor och en galen diverse tillĂ€gg : en subwoofer, en förstĂ€rkare, en konstig kamera som bedömer dina klĂ€dval, biltillbehör, olika TV-pinnar, TV-apparater och mer. SĂ„ Alexa ligger framför det, förutom den lilla asterisken “varje Android-telefon” som kör Google Assistant.

Generellt sett bedömde vi Alexa som det överlÀgsna ekosystemet. Men just nu tror vi att Google Assistant har kanten, speciellt nÀr vi bara pratar om smarta högtalare. Google Assistant Àr mer flexibel med en bÀttre processor för naturliga sprÄk. Du kan ladda upp din egen musik till ditt Google Play-bibliotek, medan du inte lÀngre kan göra det med Amazon. Och Google erbjuder en stor, högklassig högtalare i Google Home Max medan Amazon inte har nÄgon första parts konkurrent.

SÄ för smarta högtalare lutar vi just nu i riktning mot Google. Men det Àr tillrÀckligt nÀra att du kan gÄ Ät bÄda hÄllen, sÀrskilt om ett ekosystem har hÄrdvara eller en sÀrskild fÀrdighet som du föredrar.

Och om det Àr en smart skÀrm du letar efter, gÄ vidare till vÄr berÀttelse om Amazon Echo Show vs Google Nest Hub.