Amazon Drone Team 3D skriver ut ansiktsskydd för medicinska arbetare

Amazon Drone Team 3D skriver ut ansiktsskydd för medicinska arbetare

Amazon producerar nu ansiktsskydd till salu under de kommande veckorna. Hundratusentals 3D-tryckta vakter kommer att finnas tillgĂ€ngliga online “till ett betydligt lĂ€gre pris” Ă€n andra Ă„teranvĂ€ndningsbara alternativ, skröt företaget, och frontlinjearbetare fĂ„r första dibs.

Det som började som ett litet projekt av 3D-tryckentusiaster i staten Washington har vuxit till ett massivt Amazon-initiativ som involverar Prime Airs mekaniska design- och hÄrdvaruteam. Baserat pÄ feedback frÄn sjukvÄrdspersonal förbÀttrade företagets drönartillverkare materialkvaliteten, lade till förbÀttrade funktioner, minskade problem och förbÀttrad utskriftstid. Den nya designen fick godkÀnnande frÄn National Institute of Health.

“För att se till att sköldarna kunde produceras snabbt och i stor skala producerade vi ett detaljerat designpaket med öppen kĂ€llkod för bĂ„de 3D-utskrift och formsprutning”, skrev Brad Porter, vice president och framstĂ„ende robottekniker pĂ„ Amazon, i ett blogginlĂ€gg. “Det betyder att vem som helst, oavsett om det Ă€r en enskild eller ett stort företag, kan komma Ă„t och tillverka ramar för deras samhĂ€llsbehov.” Hittills har Amazon donerat nĂ€stan 10 000 ansiktsskydd och Ă€r pĂ„ vĂ€g att leverera 20 000 fler “under de kommande veckorna.”

“Det Ă€r viktigt att dessa kritiska leveranser kommer till hĂ€lso- och sjukvĂ„rd och statliga organisationer och vi vill hjĂ€lpa till att fĂ„ det att hĂ€nda”, sa Porter. “Oavsett om det Ă€r att arbeta med öppen kĂ€llkod, donera sköldarna eller sĂ€lja dessa viktiga förnödenheter. Vi Ă€r engagerade i att utnyttja vĂ„r skala för gott och ta vĂ„r förmĂ„ga att snabbt innovera i bruk för att stödja samhĂ€llen.”

Amazon fortsĂ€tter att driva sin e-handelsverksamhet – med ytterligare sanitetsĂ„tgĂ€rder och hĂ€lsokontroller pĂ„ plats. Företaget har dock kommit under granskning för att avskeda arbetare som offentligt kritiserade arbetsförhĂ„llandena vid Amazon-lager. En VP avgick nyligen i protest mot flytten.