Amazon debiterar studenten $ 3 800 för försenad bokuthyrning

Amazon debiterar studenten $ 3 800 för försenad bokuthyrning

Om du inte har rÄd att köpa en lÀrobok eller inte vill eftersom det bara krÀvs en termin, Àr det verkligen frestande att hyra boken frÄn Amazon. Att inte skicka tillbaka lÀroboken i tid kan dock kosta tusentals dollar.

Som CBS Philly rapporterar debiterades studenten Amelia SanFilippo 3 800 dollar av Amazon nÀr hon inte kunde returnera en hyrd bok i slutet av sin hyresperiod. Boken i frÄga har titeln Cultural Anthropology: A Toolkit for a Global Age, och nÀr hon hyrde den var kostnaden för att köpa boken direkt $ 150.

NÀr du hyr en bok pÄ Amazon döljs informationen om de inblandade kostnaderna bakom en lÀnk bredvid förfallodagen. Genom att klicka pÄ den visas priset för att förlÀnga hyresperioden samt hur mycket direkt köp av boken kostar. SanFilippo sÄg inte de associerade kostnaderna och nÀr hon inte lyckades returnera boken till förfallodagen (24 juni) debiterade Amazon henne automatiskt 3 800 dollar för att köpa boken.

Ett sÄ högt pris för inköp Àr lite meningsfullt nÀr boken bara kostar $ 150 att köpa, sÄ SanFilippos far bestÀmde sig för att klaga. Det tog en nio timmars konversation med Amazons kundserviceavdelning, men sÄ smÄningom utfÀrdade de en Äterbetalning.

Sedan dess har Amazon förklarat att det faktiskt var ett fel, med en talesman som sa: “Detta var ett isolerat fel som vi snabbt löste direkt med kunden och har utfĂ€rdat en Ă„terbetalning. Vi har ber om ursĂ€kt till kunden och vidtar ytterligare Ă„tgĂ€rder för att se till att denna situation inte hĂ€nder igen. “

Att visa hyreslistan för samma bok idag visar att avgiften pĂ„ 3 800 $ har försvunnit, men det Ă€r fortfarande kostsamt att köpa boken. Just nu Ă€r bokpriset $ 400 medan hyra för en termin kostar $ 58,93. En 15-dagars förlĂ€ngning Ă€r $ 29,47, men att vĂ€lja boken kostar $ 499,94, vilket Ă€r nĂ€stan $ 100 högre Ă€n listpriset. Amazon drar alla hyres- och förlĂ€ngningsavgifter frĂ„n priset, men i slutĂ€ndan betalar du mer Ă€n det nya bokpriset. Även att köpa den anvĂ€nda boken Ă€r att föredra eftersom den för nĂ€rvarande Ă€r 130 $.