Amazon Dash-knappar slutar fungera den 31 augusti

Tillbaka i februari beslutade Amazon att avsluta försäljningen av Dash-knappar eftersom ingen använder dem. Nu avser den att stänga av dem över hela världen i slutet av månaden.

Som CNET rapporterar bestämde Amazon sig för att sluta stödja fysiska Dash-knappar helt eftersom användningen “har minskat avsevärt” ända sedan de avbröts i februari. Det avslutar en fyraårsperiod för beställningsknapparna för engångsbruk, som kan ha varit nya vid introduktionen 2015, men i slutändan blev det en slösaktig användning av plast och elektronik.

Idén bakom Dash-knapparna var enkel: erbjud konsumenterna ett sätt att ordna om en enda produkt genom att trycka på en knapp. De kan ha en Wi-Fi-aktiverad knapp för var och en av deras vanligaste hushållsprodukter – som tidvattenbälgar, Gillette-razers eller Gatorade – och bara knacka på dem när mer krävs. Det var en vinst för Amazon eftersom det säkerställde att dessa produkter alltid köptes via Amazon.

Dash-knappar behövs inte längre eftersom det finns överlägsna metoder för att enkelt ombeställa objekt. Alexa och röstkommandon överst i listan, antingen via Alexa-appen eller Amazons utbud av Echo-enheter.

Dash-knapparna finns fortfarande, men i olika former. Amazon har nu en rad varumärken som använder tjänsten Dash Replenishment, som gör det möjligt för smarta apparater att ombeställa artiklar de behöver efter behov. ett bra exempel är bläckpatroner för en Dash-kompatibel bläckstråleskrivare. Det finns också Virtual Dash-knappar; om du äger en Echo Show kan Alexa bli ombedd att visa dina Dash-knappar på skärmen för enkel och snabb tryckning.

Efter den 31 augusti blir varje Dash-knapp du äger värdelös. Miljömedvetna användare kan lämna in dem via Amazons webbplats för att återvinnas.

Relaterade Artiklar

Back to top button