Amazon Dash-knappar slutar fungera den 31 augusti

Amazon Dash-knappar slutar fungera den 31 augusti

Tillbaka i februari beslutade Amazon att avsluta försÀljningen av Dash-knappar eftersom ingen anvÀnder dem. Nu avser den att stÀnga av dem över hela vÀrlden i slutet av mÄnaden.

Som CNET rapporterar bestĂ€mde Amazon sig för att sluta stödja fysiska Dash-knappar helt eftersom anvĂ€ndningen “har minskat avsevĂ€rt” Ă€nda sedan de avbröts i februari. Det avslutar en fyraĂ„rsperiod för bestĂ€llningsknapparna för engĂ„ngsbruk, som kan ha varit nya vid introduktionen 2015, men i slutĂ€ndan blev det en slösaktig anvĂ€ndning av plast och elektronik.

IdĂ©n bakom Dash-knapparna var enkel: erbjud konsumenterna ett sĂ€tt att ordna om en enda produkt genom att trycka pĂ„ en knapp. De kan ha en Wi-Fi-aktiverad knapp för var och en av deras vanligaste hushĂ„llsprodukter – som tidvattenbĂ€lgar, Gillette-razers eller Gatorade – och bara knacka pĂ„ dem nĂ€r mer krĂ€vs. Det var en vinst för Amazon eftersom det sĂ€kerstĂ€llde att dessa produkter alltid köptes via Amazon.

Dash-knappar behövs inte lÀngre eftersom det finns överlÀgsna metoder för att enkelt ombestÀlla objekt. Alexa och röstkommandon överst i listan, antingen via Alexa-appen eller Amazons utbud av Echo-enheter.

Dash-knapparna finns fortfarande, men i olika former. Amazon har nu en rad varumÀrken som anvÀnder tjÀnsten Dash Replenishment, som gör det möjligt för smarta apparater att ombestÀlla artiklar de behöver efter behov. ett bra exempel Àr blÀckpatroner för en Dash-kompatibel blÀckstrÄleskrivare. Det finns ocksÄ Virtual Dash-knappar; om du Àger en Echo Show kan Alexa bli ombedd att visa dina Dash-knappar pÄ skÀrmen för enkel och snabb tryckning.

Efter den 31 augusti blir varje Dash-knapp du Àger vÀrdelös. Miljömedvetna anvÀndare kan lÀmna in dem via Amazons webbplats för att Ätervinnas.