Amazon: bara skojar, du kan fortsÀtta sÀlja begagnade Nintendo-spel

Amazon: bara skojar, du kan fortsÀtta sÀlja begagnade Nintendo-spel

UPPDATERING: Amazon berÀttade för PCMag att det faktiskt kommer att krÀva att tredjepartshandlare sÀkerstÀller företagets godkÀnnande för att sÀlja begagnade Nintendo-spel.

“GĂ„rsdagens e-postmeddelande skickades av misstag och alla berörda listor Ă„terstĂ€lldes inom nĂ„gra timmar”, sĂ€ger en företags talesman i ett e-postmeddelande.

Originalhistoria:

Amazon hindrar nu tredjepartshandlare frÄn att sÀlja begagnade Nintendo-konsoler och titlar pÄ sin webbplats utan föregÄende godkÀnnande.

PĂ„ torsdag skickade företaget ett e-postmeddelande till tredje part och sa att de först mĂ„ste fĂ„ Amazons auktorisation innan de sĂ€ljer begagnade Nintendo-produkter. “Om du inte fĂ„r godkĂ€nnande för att sĂ€lja dessa produkter före 2010-10-31 kommer din annons för dessa produkter att tas bort”, sĂ€ger e-postmeddelandet, enligt en sĂ€ljare som publicerade den pĂ„ ett Amazon-forum.

Beau Honig, en videosÀljare pÄ Amazon, berÀttade för PCMag att han ocksÄ fick e-postmeddelandet, vilket han tyckte var mycket orovÀckande. Varje Är sÀljer han uppskattningsvis 400 till 500 begagnade Nintendo-spel via e-handelssajten. Nu Àr han osÀker pÄ om Amazon kommer att lÄta honom fortsÀtta sÀlja produkterna. Enligt Honig nÀmner e-posten ingenting om vilka produkter som nu mÄste genomgÄ en granskning.

“De (Amazon) skickade ut e-postmeddelandet, men gav inget huvud”, sa han. “Det var” Åh, förresten, detta hĂ€nder just nu. ” De skickade ingen varning om att skydda vĂ„ra tillgĂ„ngar. Det har varit förvirrande för alla sĂ€ljare. “

Hittills har Amazon inte officiellt kommenterat den plötsliga förÀndringen. Men pÄ forumet spekulerar sÀljare att teknikjÀtten försöker slÄ ner pÄ förfalskade Nintendo-spel och hÄrdvara som cirkulerar pÄ Amazons onlinemarknad.

ÄndĂ„ Ă€r policyförĂ€ndringen instĂ€lld pĂ„ att störa verksamheten hos mĂ„nga tredjepartssĂ€ljare som sĂ€ger att de har sĂ„lt legitima begagnade Nintendo-spel pĂ„ Amazon i flera Ă„r. ÅterförsĂ€ljare sĂ€ger att titlar frĂ„n Ă€ldre Nintendo-konsoler, inklusive GameCube, Nintendo64, Super Nintendo och original NES, alla har fastnat i detta.

“SnĂ€lla för Guds kĂ€rlek den som sĂ€ljer förfalskningar, lĂ€mna bara. Du förstör bokstavligen tusentals folks dagar jag slĂ„r vad”, skrev en sĂ€ljare pĂ„ forumet.

Honig sa dock att han inte har stött pĂ„ mĂ„nga förfalskade spel över Amazon. Han har sĂ„lt pĂ„ webbplatsen under de senaste Ă„tta till tio Ă„ren och sĂ€ger att det Ă€r en viktig marknadsplats för att nĂ„ kunder. Företaget gör det ocksĂ„ enkelt att sĂ€lja begagnade spel och skicka ut dem. “Jag skickar i princip mina varor till Amazon i en stor lĂ„da. Jag behöver inte göra nĂ„got annat. Jag hittar bara (spelen) och mĂ€rker dem”, sa han.

Begagnade spel prissÀtts ocksÄ betydligt lÀgre Àn nya spel, vilket gör dem attraktiva för konsumenter med en budget. Men den nya policyn frÄn Amazon vÀcker upp rÀdslan att det blir svÄrare för Honig och andra sÀljare att erbjuda dem via e-handelssajten.

“NĂ€r julperioden kom var tidpunkten riktigt hemskt”, tillade Honig. “Det mĂ„ste bli bĂ€ttre kommunikation. Du kan inte bara slĂ„ oss med nĂ„got i sista sekunden. Det Ă€r inte rĂ€ttvist, och det Ă€r inte rĂ€tt.”

Nintendo svarade inte omedelbart pÄ en begÀran om kommentarer, och det Àr oklart om det begÀrde att Amazon verkstÀller den nya policyn. Men under de senaste Ären har den japanska tillverkaren av videospel vÀckt talan mot Àgare av webbplatser som piratkopierar retro Nintendo-spel och krÀver att de ska stoppa och betala miljoner i skadestÄnd.

För nÀrvarande Àr Amazons webbplats fortfarande full av listor för begagnade Nintendo-spel. Och enligt tredje parts sÀljare dras inte alla Nintendo-produkter. FörÀndringen pÄverkar frÀmst spel och hÄrdvara direkt byggd av Nintendo. SÄ begagnade spel frÄn spelutvecklare frÄn tredje part, som Capcom eller Activision, förblir online för tillfÀllet.

Honig noterade dock att de mest sĂ„lda begagnade Nintendo-spelen ofta Ă€r förstapartitlar. “SĂ„ det inkluderar din Mario, Zelda, Pokemon, saker som det, som Ă€r extremt populĂ€ra och jag har sĂ„lt en hel del av”, tillade han.

Tidigare i Är gjorde Amazon en liknande Àndring av begagnade Apple-produkter. Endast auktoriserade tredje parts ÄterförsÀljare kan sÀlja renoverade Apple-redskap pÄ webbplatsen nu, vilket tvingar mÄnga mindre, oberoende ÄterförsÀljare att gÄ till andra plattformar som eBay för att sÀlja sin Ätervunna Apple-maskinvara.