Amazon avbryter officiellt ‘Crucible’ i november

Amazon har officiellt upphört med Crucible, dess gratisspelande multiplayer-actionspel.

Utvecklaren Relentless Studios gick till den officiella Crucible-webbplatsen med ett uttalande i frågan med titeln “Final Crucible Developer Update.”

Efter mycket överläggningar kom laget till slut till slutsatsen att de “inte såg en sund, hållbar framtid framför Crucible.”

Istället för att fortsätta arbetet med Crucible kommer utvecklingsteamet att flytta fokus till Amazons MMO New World. Det finns också en serie ytterligare titlar som teamet planerar att tackla framöver med ytterligare andra projekt.

För spelare som gick med i den slutna beta som Crucible återvände till tidigare i år kommer spelet fortfarande att kunna spelas under en tid. Faktum är att utvecklare kommer att arbeta med en “final playtest and community firing” under de närmaste veckorna. Det finns inget datum i åtanke för speltestet ännu, så om du vill få så mycket degel som möjligt nu vill du logga in så mycket du kan fram till november. Anpassade spel kommer att finnas tillgängliga fram till 15.00 ET den 9 november.

Spelare kan nu begära full återbetalning eller eventuella inköp som de har gjort. Inköp inom spelet har också inaktiverats framöver. Amazon har lagt upp officiella instruktioner för att begära återbetalning på sin officiella Crucible-sida.

Crucible har plågats av olika frågor sedan dess första tillkännagivande 2016. Det gick igenom en mängd olika omvandlingar innan det slutligen debuterade på Steam tidigare 2020 i maj. Men det släpptes i naturen och saknade flera av de funktioner som det ursprungligen hade annonserat, till exempel sätt det kunde integreras med streamingplattformen Twitch.

Amazon kommer sannolikt att fokusera resurser på den ovan nämnda nya världen samt molntjänster Luna, som är på väg till PC, Mac, iPhone och Android inom en snar framtid – även om det ännu inte finns något bekräftat datum för det.

Relaterade Artiklar

Back to top button