Amazon arbetar med musikabonnemangstjänst för $ 5 per månad

Amazon, Amazon-prenumeration på musik, Amazon-musikströmningstjänst, Amazon-musiktjänst, Amazon Music, Amazon Prime India, Amazon Prime i Indien, teknik, tekniknyheter Amazon arbetar med en prenumerationstjänst för musik. (Källa: Reuters)

Amazon.com Inc arbetar med en musikabonnemangstjänst som skulle kosta cirka 5 dollar i månaden och bara skulle fungera på sin Echo-hårdvara, rapporterade teknisk nyhetswebbplats Recode och citerade källor.

Amazon vill lansera tjänsterna i september, men har inte slutfört affärer med stora musiketiketter och utgivare, rapporterade Recode. Amazon förberedde sig för att lansera en fristående prenumerationstjänst för musik till 9,99 dollar per månad, i linje med större rivaler, rapporterade Reuters i juni, med hänvisning till källor. Recode-rapporten sa att en fast punkt, säger källor, är om Amazon kommer att sälja den billigare tjänsten för $ 4 eller $ 5 per månad.

I juni i år hade Reuters rapporterat att Amazon planerade att starta en fristående prenumerationstjänst för musikstreaming. Rapporten citerade två personer med kunskap om saken och sa att tjänsten kommer att konkurrera med Apple Music och Spotify.

Enligt Reuters källor skulle Amazon prissätta tjänsten till 9,99 dollar per månad, och rapporten tillade att företaget var i färd med att “slutföra licenser med etiketter för tjänsten.” Tjänsten kommer att lanseras på sensommaren eller tidigt på hösten, säger Reuters.

Amazon erbjuder för närvarande en gratis streamingmusiktjänst med en begränsad katalog till prenumeranter på sin Prime-sjöfart och videotjänst.

Det nya musikutbudet är avsett att öka överklagandet hos Amazon Echo, dess hemhögtalare, som söker på Internet och beställer produkter från återförsäljaren med röstkommandon. “En musiktjänst kommer att ytterligare öka den dagliga interaktionen mellan Amazon och dess kundbas”, sade tidigare musikchef Jay Samit när han fick höra om företagets plan.

Relaterade Artiklar

Back to top button