Amazon, Apple, Google Team Up för Open-Source Smart-Home Standard

Amazon, Apple, Google Team Up för Open-Source Smart-Home Standard

Apple, Amazon, Google och ett antal andra företag samlas för att utveckla en enhetlig standard för smarta hemprodukter.

De tre teknikjÀttarna samarbetar med Zigbee Alliance (som bland annat inkluderar Philips Hue-tillverkaren Signify, Ikea och Samsung SmartThings) för att effektivisera hur företag gör tjÀnster för Amazon Alexa-, Siri- och Google Assistant-aktiverade produkter.

AnstrĂ€ngningen, kallad Project Connected Home via IP, kommer att anvĂ€nda internetprotokollet som grund eftersom det Ă€r det “vanligaste nĂ€tverksskiktet” som anvĂ€nds i hem och kontor. Det betyder inte nödvĂ€ndigtvis att alla framtida enheter kommer att ansluta till internet, eftersom mĂ„let för den första specifikationen kommer att inkludera Wi-Fi, trĂ„d (ett nyare protokoll utformat för att konkurrera med Zigbee och Z-Wave) och Bluetooth Low Energy .

IstĂ€llet valdes IP eftersom det Ă€r ett “perfekt sĂ€tt att leverera end-to-end sĂ€kerhet och integritet i kommunikation mellan en enhet och en annan enhet, app eller tjĂ€nst”, enligt gruppen.

Gruppen sÀger att detta innebÀr att kunder kan vara sÀkra pÄ att vilken produkt de köper kommer att fungera med alla smarta ekosystem. Men den kommer inte att tillÀmpas retroaktivt, sÄ varje produkt du har nu kommer fortfarande att delas in i vilket ekosystem det för nÀrvarande finns i.

Som sagt, mÄnga frÄgor kvarstÄr, till exempel om det kommer att standardisera sÀttet pÄ vilka enheter Àr ihopkopplade med sina respektive nav eller hur kommandon ges, eller om det helt enkelt kommer att lÀgga grunden för varje framtida smarthomeenhet att ansluta till de tre viktigaste röstassistenter.

Gruppen har redan sagt att “just nu [it] har inte för avsikt att standardisera smarta hemanvĂ€ndargrĂ€nssnitt som röstassistenter, smarta skĂ€rmar, eller stationĂ€ra och mobila appar. andra.

Som CNBC rapporterar kommer gruppen att fokusera pÄ röklarm, CO2-sensorer, smarta lÄs och andra enheter som uppmuntrar fysisk sÀkerhet. Andra typer av enheter kommer sedan att följa, med ett utkastsspecifikation och en preliminÀr implementering av öppen kÀllkod som kommer i slutet av 2020.