Amazon anställer 100 000 för att hålla jämna steg med onlineshoppningen

Amazon Indien jobb

Amazon kommer att anställa ytterligare 100 000 personer för att hålla koll på en ökning av onlinebeställningar.

Företaget sa på måndagen att de nya anställningarna kommer att hjälpa till att packa, skicka eller sortera beställningar och arbeta i deltids- och heltidsroller. Amazon sa att jobben inte är relaterade till dess typiska semesteranställning.

Företaget i Seattle rapporterade rekordvinster och intäkter mellan april och juni när fler människor vände sig till det under pandemin för att köpa matvaror och förnödenheter.

Företaget var redan tvunget att anställa 175 000 personer tidigare i år för att hålla jämna steg med orderhastigheten och förra veckan sa att det hade 33 000 företags- och teknikjobb som de behövde fylla.

Den här gången sa Amazon att de behöver folket på de 100 nya lagren, paketsorteringscentralen och andra anläggningar som den öppnar denna månad.

Alicia Boler Davis, som övervakar Amazons lager, sa att företaget erbjuder 1000 USD-inloggningsbonusar i vissa städer där det kan vara svårare för det att hitta arbetare, som Detroit, New York, Philadelphia och Louisville, Kentucky. Startlönen på Amazon är $ 15 i timmen.

Sakerna håller på att bli mycket livligare på Amazons lager. Utöver semestershoppningen planerar Amazon att hålla sin en av de mest trafikerade shoppingdagarna, Prime Day, på hösten i år efter att ha skjutit upp den från juli.

Amazon kommer att övervaka om de behöver anställa fler arbetare för semestern, men har inget att meddela ännu, sa Boler Davis. Förra året anställde den 200 000 före semestern.

Ett företag förbereder sig redan för ökningen av order: UPS sa förra veckan att man planerar att ta in 100 000 personer för att hjälpa det leverera paket under semestern.

Relaterade Artiklar

Back to top button