Amazon Alexa röst fjärrkontroll för FireTV Stick kan nu söka direkt efter Netflix-innehåll

Amazons Alexa-röstaktiverad fjärrkontroll kan köpas separat eller med FireTV Stick samt FireTV Stick 4K.

Amazons Alexa-röstaktiverade fjärrkontroll för FireTV Stick och FireTV Stick 4K stöder nu sökning efter Netflix-innehåll i Indien. Tidigare var funktionaliteten begränsad till Amazon Prime Video och Music. Nu kan användare i Indien söka efter Netflix-katalogen via Alexa röstaktiverad fjärrkontroll med röstkommandon eller genom att skriva in sina frågor.

Så en användare kan använda Alexa röstsökning på fjärrkontrollen för att söka efter och spela upp innehåll från Netflix, förutom Prime Video och Music. Sökresultat visas även om en användare inte har loggat in på eller prenumererar på Netflix.

På fjärrkontrollen kan användare klicka på sökknappen för att fråga Alexa vad som helst. Så, till exempel, kan en användare be om saker som “Alexa, spela Harry Poter” eller “Spela Stranger Things 2” och mer. I grund och botten kommer sökresultat för filmer, TV-program etc med Alexa-fjärrkontrollen nu att visa resultat från Prime Video såväl som Netflix.

Amazons Alexa-röstaktiverad fjärrkontroll kan köpas separat eller med FireTV Stick samt FireTV Stick 4K. Fjärrkontrollen är prissatt till Rs 1,999. Under tiden kommer FireTV Stick att kosta 3 999 Rs, medan 4K-varianten för UHD-TV: ar kostar 5 999 Rs.

Läs också: Amazon Fire TV stick 4K recension: När Alexa gör livet enklare

FireTV kan också paras ihop med en Echo-enhet hemma, och Alexa kan direkt bli ombedd att spela TV med röstkommandon. För dem som vill köpa Alexa-fjärrkontrollen separat kommer den med dedikerade knappar för att också styra TV-apparaten.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button