Altice lanserar Killer $ 30 / månad mobiltelefontjänst

Altice lanserar Killer $ 30 / månad mobiltelefontjänst

Kabelföretaget Altice tillkännagav precis den billigaste obegränsade trådlösa planen i USA: $ 30 per månad för icke-abonnenter och bara $ 20 per månad för sina kabelabonnenter.

Altice Mobile kommer att verka i AT & T- och Sprint-n√§tverken och vara tillg√§ngligt f√∂r m√§nniskor som bor “i eller n√§ra” d√§r Altice eller Suddenlink erbjuder heminternetstj√§nst, inklusive hela New York City.

Planen inkluderar obegränsat samtal, text och data på en mobiltelefon, samt internationellt samtal och text till 35 destinationer, internationell roaming och en del strikt strupt, men obegränsad användning av hotspot.

Altice, som erbjuder service via varumärket Optimum, finns mestadels i New Yorks metroområde, inklusive delar av New Jersey, Connecticut och Pennsylvania. Suddenlink finns främst i West Virginia, North Carolina, Missouri, Arkansas, Louisiana, Oklahoma, Texas, Arizona och Idaho. Det är den svagaste länken i denna plan: tjänsten kommer inte att vara tillgänglig för många människor, även om Altice har en bättre anledning till det än de andra kabelnäten gör.

Priset Рför inte bara ett mobilnät utan två Рär absolut mördande. Comcasts Xfinity Mobile och Spectrum Mobile kostar båda 45 $ per månad för obegränsad service i Verizons nätverk, vilket också handlar om nivån på obegränsade planer från Metro, Boost och andra billiga amerikanska märken.

Telefoner kommer främst att bo på Sprint men kan ströva till AT&T vid behov, enligt Light Reading. Enheter kommer också att ha tillgång till Altices nätverk av Wi-Fi-hotspots. Om Sprint och T-Mobile slås samman kommer tjänsten också att få tillgång till det bredare T-Mobile-nätverket. Det kommer att vara kompatibelt med Apple-, Samsung- och Motorola-telefoner, antingen köpt från Altice eller om prenumeranter tar med sig egna, sa företaget. Kunderna kommer att få samma nätverksprioritet som AT & T- och Sprint-kunder.

“Vi kommer n√§r som helst att tillhandah√•lla det b√§sta radioaccessn√§tet som finns tillg√§ngligt p√• den angivna platsen”, s√§ger Altice COO Hakim Boubazine.

Altice underskrider sina konkurrenter, låter det, genom att göra en annan typ av virtuell operatör Рen infrastrukturbaserad MVNO, som använder transportörernas torn men sedan dirigerar internettrafik ner efter Altices egna linjer efter det. Såvitt jag vet är det den enda infrastrukturbaserade MVNO i USA.

Det infrastrukturbaserade tillv√§gag√•ngss√§ttet f√∂rklarar ocks√• varf√∂r Altice erbjuder tj√§nsten fr√§mst p√• platser d√§r den erbjuder kabelt√§ckning – det √§r d√§r den har infrastrukturen. Att erbjuda prim√§rtj√§nst utanf√∂r dessa omr√•den skulle √∂ka kostnaderna. Andra kabelf√∂retag driver f√∂r n√§rvarande “l√§tta” MVNO: er, som ocks√• anv√§nder de tr√•dl√∂sa operat√∂rernas k√§rnn√§t. Det kostar mer att hyra, men erbjuder konsekvent priss√§ttning rikst√§ckande.

“Vi priss√§tter inte detta till en negativ bruttovinst per kund”, s√§ger Altice USA: s VD Dexter Goei.

Det finns naturligtvis finstilta. Denna plan √§r inte bra f√∂r personer som t√§nker anv√§nda internetdelning. Medan internetdelning √§r obegr√§nsat kommer det att vara obegr√§nsat med 700 Kbps hastighet, sa Boubazine. Det √§r n√§stan v√§rdel√∂st. Video kommer ocks√• att strypas till SD-kvalitet, och det finns en n√•got mystisk strypningspolicy d√§r Altice f√∂rbeh√•ller sig r√§tten att g√∂ra n√§tverkshantering “n√§r anv√§ndningen blir √∂verdriven.”

Men för den genomsnittliga mobilanvändaren som har turen att leva på ett av Altice eller Suddenlinks täckningsområden ser det ut som en fantastisk affär.