Altice lanserar Killer $ 30 / månad mobiltelefontjänst

Kabelföretaget Altice tillkännagav precis den billigaste obegränsade trådlösa planen i USA: $ 30 per månad för icke-abonnenter och bara $ 20 per månad för sina kabelabonnenter.

Altice Mobile kommer att verka i AT & T- och Sprint-nätverken och vara tillgängligt för människor som bor “i eller nära” där Altice eller Suddenlink erbjuder heminternetstjänst, inklusive hela New York City.

Planen inkluderar obegränsat samtal, text och data på en mobiltelefon, samt internationellt samtal och text till 35 destinationer, internationell roaming och en del strikt strupt, men obegränsad användning av hotspot.

Altice, som erbjuder service via varumärket Optimum, finns mestadels i New Yorks metroområde, inklusive delar av New Jersey, Connecticut och Pennsylvania. Suddenlink finns främst i West Virginia, North Carolina, Missouri, Arkansas, Louisiana, Oklahoma, Texas, Arizona och Idaho. Det är den svagaste länken i denna plan: tjänsten kommer inte att vara tillgänglig för många människor, även om Altice har en bättre anledning till det än de andra kabelnäten gör.

Priset – för inte bara ett mobilnät utan två – är absolut mördande. Comcasts Xfinity Mobile och Spectrum Mobile kostar båda 45 $ per månad för obegränsad service i Verizons nätverk, vilket också handlar om nivån på obegränsade planer från Metro, Boost och andra billiga amerikanska märken.

Telefoner kommer främst att bo på Sprint men kan ströva till AT&T vid behov, enligt Light Reading. Enheter kommer också att ha tillgång till Altices nätverk av Wi-Fi-hotspots. Om Sprint och T-Mobile slås samman kommer tjänsten också att få tillgång till det bredare T-Mobile-nätverket. Det kommer att vara kompatibelt med Apple-, Samsung- och Motorola-telefoner, antingen köpt från Altice eller om prenumeranter tar med sig egna, sa företaget. Kunderna kommer att få samma nätverksprioritet som AT & T- och Sprint-kunder.

“Vi kommer när som helst att tillhandahålla det bästa radioaccessnätet som finns tillgängligt på den angivna platsen”, säger Altice COO Hakim Boubazine.

Altice underskrider sina konkurrenter, låter det, genom att göra en annan typ av virtuell operatör – en infrastrukturbaserad MVNO, som använder transportörernas torn men sedan dirigerar internettrafik ner efter Altices egna linjer efter det. Såvitt jag vet är det den enda infrastrukturbaserade MVNO i USA.

Det infrastrukturbaserade tillvägagångssättet förklarar också varför Altice erbjuder tjänsten främst på platser där den erbjuder kabeltäckning – det är där den har infrastrukturen. Att erbjuda primärtjänst utanför dessa områden skulle öka kostnaderna. Andra kabelföretag driver för närvarande “lätta” MVNO: er, som också använder de trådlösa operatörernas kärnnät. Det kostar mer att hyra, men erbjuder konsekvent prissättning rikstäckande.

“Vi prissätter inte detta till en negativ bruttovinst per kund”, säger Altice USA: s VD Dexter Goei.

Det finns naturligtvis finstilta. Denna plan är inte bra för personer som tänker använda internetdelning. Medan internetdelning är obegränsat kommer det att vara obegränsat med 700 Kbps hastighet, sa Boubazine. Det är nästan värdelöst. Video kommer också att strypas till SD-kvalitet, och det finns en något mystisk strypningspolicy där Altice förbehåller sig rätten att göra nätverkshantering “när användningen blir överdriven.”

Men för den genomsnittliga mobilanvändaren som har turen att leva på ett av Altice eller Suddenlinks täckningsområden ser det ut som en fantastisk affär.

Relaterade Artiklar

Back to top button