Allt Microsoft tillkÀnnagav vid sin Surface Event

Allt Microsoft tillkÀnnagav vid sin Surface Event

Det var en hektisk morgon i New York idag nÀr Microsoft presenterade en helt ny passel av Surface-enheter som kommer fram i tid för semestern och retade tvÄ innovativa prylar med dubbla skÀrmar som kommer 2020, samt ett antal tillbehör.

Vi fÄr lite praktisk tid med allt Redmond meddelade just nu, sÄ hÄll ögonen öppna för vÄra första intryck. Fram till dess, hÀr Àr en sammanfattning av vad Microsoft presenterade och nÄgra tidiga bilder vi sköt.

UPPDATERING: Kolla in vÄra hÀnder med Surface Laptop 3, Surface Pro X och Surface Earbuds.

Microsoft Surface Laptop 3: 13- och 15-tums, plus AMD

Surface Laptop Àr en av Microsofts mest Àlskade hÄrdvaruenheter och slÄr ett nytt högvattenmÀrke med den raffinerade Surface Laptop 2. Idag meddelade företaget att den uppdaterade PC: n igen och utökade erbjudandet och avslöjade en Surface Laptop 3 som kommer in bÄde 13- och 15-tumsstorlekar.

Den mindre storleken (tekniskt 13,5 tum) Ă€r den som fanns tidigare med Laptop 2, och motsvarande Laptop 3 ser mĂ„nga uppgraderingar. Den nya modellen inkluderar fĂ€rska Intel 10: e generationens “Ice Lake” -processorer, vilket sĂ€rskilt skulle öka hastigheten. Medan vi Ă€lskade den helt svarta Surface Laptop 2, kommer Surface Laptop 3 ocksĂ„ i kobolt och sandsten för dem som vill ha lite fĂ€rg. Den Ă€r gjord av glattbearbetat aluminium, Ă€ven om den tidigare generationens Alcantara-tyg ocksĂ„ finns för tangentbordsdĂ€cket.

15-tumsversionen Ă€r inte bara en skĂ€rmstorlek, men den erbjuder ocksĂ„ olika komponenter. Microsoft var mycket stolta över att presentera en “AMD Ryzen Surface Edition” -processor, det första AMD-chipet som anvĂ€nds i Surface-hĂ„rdvara. Som namnet betecknar har den konstruerats för den hĂ€r produkten, och Microsoft hĂ€vdar att den Ă€r den snabbaste i en bĂ€rbar dator av denna storlek och tunnhet. Vi mĂ„ste reservera dom tills vi fĂ„r det till PC Labs.

BÄda storlekarna pÄ Surface Laptop 3 kommer att dra nytta av en pekplatta som Àr 20 procent större, och tangentbordet Àr förmodligen bekvÀmare att skriva med mer (1,3 mm) tangentkörning. En spÀnnande funktion Àr snabb laddning, vanligtvis reserverad för smartphones. Microsoft hÀvdar att du kommer att kunna ladda upp till 80 procent av batteriet pÄ en timme. BÀrbara datorer kommer att innehÄlla bÄde USB Type-A och USB Type-C, förbÀttrade framÄtriktade kameror och dubbla fjÀrrfÀltmikrofoner. Enheten Àr ocksÄ mer anvÀndbar Àn de flesta tunna bÀrbara datorer (Àven om Microsoft inte rekommenderar att du gör det hemma utan verktyg), med en utbytbar lagringsenhet.

Surface Laptop 3 13-tums börjar pÄ 999 $ och 15-tums modellen börjar pÄ 1 199 $. Du kan förbestÀlla idag, och bÄda kommer att finnas tillgÀngliga den 22 oktober.

Microsoft Surface Pro 7: Slutligen lÀgga till USB-C

Den nya Surface Pro X (mer om det nedan) kommer att fÄ fler rubriker, men de iterativa uppgraderingarna som kommer till Surface Pro 7 Àr vÀrda en titt. Vi betygsatte Surface Pro 6 bra, sÄ förbÀttringar av bra Àr inget att nysa pÄ.

De stora nyheterna: Surface Pro innehÄller Àntligen USB-C. Tablettdelen kommer att erbjuda bÄde USB-C- och USB-A-portar, sÄ perifera anvÀndare av alla slag borde vara nöjda. Bristen pÄ dessa mer framÄtblickande portar har varit en nackdel för dessa annars fantastiska enheter under en tid, och Microsoft har Àntligen hört grunderna.

Surface Pro 7 kommer ocksĂ„ att innehĂ„lla 10: e generationens Intel-processorer för förbĂ€ttrad prestanda; Microsoft hĂ€vdar att den hĂ€r enheten kommer att vara dubbelt sĂ„ snabb som tidigare, men vi tar en riktig hastighetsfördubbling med ett saltkorn. Det borde ocksĂ„ leda till bĂ€ttre batteritid, och pĂ„stĂ„endena om ett “hela dagen” -batteri Ă€r trovĂ€rdiga.

Pro 7 börjar vid $ 749 och Àr tillgÀnglig för förbestÀllning idag för frakt 22 oktober.

Microsoft Surface Pro X: Den nya tunnaste ytan

Rykten flödade om en ARM-baserad yta, och de kom faktiskt att ske … bara inte helt som vi förvĂ€ntade oss. Surface Pro X Ă€r en helt ny superthin Surface-design, ett Ă€kta flaggskepp 2-i-1 med en 13-tums skĂ€rm och en anpassad ARM-baserad chipset. Det Ă€r 5,33 mm tjockt vid sin tunnaste punkt.

Microsoft Surface Pro X

Pro X: s chipset Ă€r en samutveckling med Qualcomm, en bit ARM-baserad kisel som Microsoft har kallat SQ1. Enligt Microsoft samlar det en integrerad AI-accelerator och “Snapdragon NDA.” Om kĂ€rnan i det Ă€r relaterat till den berömda Snapdragon 8CX Ă€r oklart just nu.

Vi mĂ„ste fĂ„ vĂ„ra handskar pĂ„ ett Pro X-prov för att se vad SQ1 kan (och om det Ă€r begrĂ€nsat pĂ„ samma sĂ€tt som nĂ„gra av de ursprungliga ARM / Qualcomm-bĂ€rbara insatserna), men resten av Pro X ser ut lovande pĂ„ ett okvalificerat sĂ€tt. SkĂ€rmen har en inbyggd upplösning pĂ„ 2 880 x 1 920 pixlar och ett nominellt kontrastförhĂ„llande pĂ„ 1400: 1, och 2-i-1 har Ă€ven omedelbar start. OcksĂ„ nytt: en penna-lagringsplats i en nisch mellan tangentbordskĂ„pan (hĂ€r kallad “Signature Cover”) och surfplattan för en ny Surface Slim Pen.

Pro X börjar pÄ $ 999.

Microsoft Surface Earbuds: Integrering av Office och mer

Det var inte alla bĂ€rbara datorer och surfplattor vid dagens Microsoft-evenemang. Uppföljningen av Microsoft Surface-hörlurarna Ă€r Microsoft Surface Earbuds. Dessa “Ă€kta trĂ„dlösa” öronproppar (ser ut som stora runda skivor över varje öra) Ă€r klassade för 24 timmars batteritid och har ingen anslutningskabel mellan de tvĂ„. (De har ett laddningsfodral.)

Microsoft Surface Earbuds

Öronproppsskivorna innehĂ„ller tvĂ„ mikrofoner per öra, samt inbyggda filter för bĂ€ttre brusreducering. Microsoft sĂ€ger att de kommer att arbeta pĂ„ vilken plattform som helst och har en nominell batteritid pĂ„ 24 timmar per laddning.

Pekssensorer pryder var och en av öronsnÀckorna, och att knacka pÄ dem möjliggör olika ÄtgÀrder beroende pÄ vad du gör. Du kan till exempel trycka tre gÄnger pÄ öronsnÀckan för att öppna Spotify i Android medan du kör, eller utföra röstkontroller. Microsoft visar ocksÄ Office 365-integrationen och visade ett PowerPoint-exempel: Du skulle kunna tala och skapa PowerPoint-bildtexter i realtid över mikrofoner, med hjÀlp av Azure och lite molnbehandling.

Microsoft Surface Earbuds (öron pÄ)

Surface Earbuds stöder mer Àn 60 sprÄk och kommer att finnas tillgÀngliga senare i Är till 249 $.

Microsoft Surface Neo: En nÀsta generation med tvÄ skÀrmar

En av de mest vÀndande avslöjandena vid dagens evenemang var en titt pÄ Microsofts vision för vart den bÀrbara datorn och 2-i-1 ska gÄ: The Surface Neo.

Denna enhet med dubbla skÀrmar har tvÄ 9-tums skÀrmar som möts i ett gÄngjÀrn i mitten. NÀr den öppnas helt kombinerar skÀrmarna en 13-tumsskÀrm, men med ett tunt gÄngjÀrn som skiljer dem. Microsoft sÀger att den hÀr enheten Àr byggd kring den tunnaste LCD-skÀrmen som nÄgonsin har skapats. Enheten Àr 5,6 mm tjock och vÀger 655 gram. (Obs! Det Àr fortfarande under utveckling och vissa detaljer kan Àndras.)

Microsoft Surface Pro Neo

GÄngjÀrnsschemat hÀr skiljer sig frÄn det för den berömda / ökÀnda Samsung Galaxy Fold, dÀr skÀrmen böjs, men hÄllbarheten borde bli bÀttre som ett resultat. Neo lÄter dig ocksÄ rotera skÀrmarna hela vÀgen, snarare Àn att maxa ut att lÀgga platt.

Till skillnad frĂ„n din Duo-motsvarighet kör Neo Windows, men en ny version som kallas “Windows 10X.” Microsoft kallar Windows 10X “ett uttryck för Windows 10” byggt för datorer med dubbla skĂ€rmar, vilket möjliggör en smidig förflyttning av innehĂ„ll frĂ„n skĂ€rm till skĂ€rm och mycket mer. Microsoft visar Neo som en Ă€kta produktivitetsenhet som kör hela appar. Vi kommer att hĂ„lla fast vid vĂ„r egen bedömning av det pĂ„stĂ„endet tills vi kan pröva det sjĂ€lva, men företaget visade hur detta kunde Ă„stadkommas.

Det finns ett litet tangentbordstillbehör som lÄter dig skriva inte bara framför enheten som vanligt utan ocksÄ pÄ den. (Neo Àr ocksÄ kompatibel med Surface Pen och Bluetooth-möss.) Om du sÀtter Neo i en traditionell bÀrbar datorstÀllning, dÀr en skÀrm ligger platt som tangentbordet och den andra lutas framÄt mot dig som en skÀrm, kan du sÀtta tangentbordstillbehöret ovanpÄ den nedre skÀrmen. Tangentbordet Àr gjord för att passa pÄ skÀrmen, men det lÀmnar den övre fjÀrdedelen av den exponerad.

Microsoft Surface Neo (2020 teaser)

NĂ€r du gör detta kommer Windows 10X att anpassa sig och ta upp en sĂ„ kallad “Wonder Bar” pĂ„ resten av skĂ€rmen som inte tĂ€cks, sĂ„ att du kan anvĂ€nda dess pekskĂ€rm. Den kan innehĂ„lla genvĂ€gar, andra appar och mycket mer. Mellan tangentbordet, Wonder Bar och den helt synliga toppskĂ€rmen finns det flera ingĂ„ngstyper att anvĂ€nda.

Hur bra det fungerar i normal praxis ÄterstÄr att se, men Microsoft förbÀttrar fortfarande enheten och begÀr utvecklarnas deltagande. De har gott om tid att göra det, till skillnad frÄn de flesta enheter som meddelats idag, Àr Surface Neo inte instÀlld för överhÀngande release. Microsoft riktar sig för nÀrvarande mot en release för semester 2020, sÄ hÄll ögonen öppna för mer; vi förvÀntar oss att tinkningen fortsÀtter nÀr vi nÀrmar oss det datumet.

Microsoft Surface Duo: Tiny, Twin-Screen Android

Sedan finns det Microsoft Surface Duo. Detta Ă€r en ny hopfĂ€llbar Android “enhet” med dubbla skĂ€rmar (som ocksĂ„ rĂ„kar ringa och skicka textmeddelanden) … men kalla det inte en telefon. Vid demonstrationen kunde vi bara komma sĂ„ nĂ€ra Duo för foton, som nedan Ă€r till vĂ€nster om den mycket större Surface Neo.

Microsoft Surface Neo och Duo

Microsoft vill att anvĂ€ndarna först och frĂ€mst ska tĂ€nka pĂ„ Duo som en Surface-produkt, och Ă€ven om mycket av sin marknadsföringsvideo Ă€r inriktad pĂ„ att en kvinna tar ett samtal och sĂ€ger “Hej?” in i enheten, igen, Duo Ă€r uppenbarligen mer Ă€n sĂ„.

Varje skÀrm pÄ vardera sidan om gÄngjÀrnet kommer att mÀta 5,6 tum och fÀlls ut i en 8,3-tums enhet nÀr bÄda skÀrmarna rullas ut. Duon (som nÀstan alla andra Surface-enheter) kommer att behÄlla fullt stöd för Surface Pen. Den kommer att köras pÄ en Ànnu oanmÀld version av Android, och den kommer att drivas av Snapdragon 855-processorn frÄn Qualcomm.

“Med Surface Duo bygger vi pĂ„ Android för att gifta sig med avancerad hĂ„rdvara med vĂ€lbekant programvara och tjĂ€nster”, noterade Microsoft i ett uttalande. “Vi Ă€r glada att samarbeta med utvecklare och branschen för att skapa nĂ€sta vĂ„g av dubbelskĂ€rmsdatorer och lĂ„sa upp en ny era av mobil kreativitet.”

Duon kommer att lanseras nÄgon gÄng under semesterperioden 2020, sÄ det Àr fortfarande lÄngt borta, och det Àr inte mycket annat som Àr kÀnt om enheten utanför vad vi visades vid Microsofts evenemang idag. HÄll dig uppdaterad nÀr vi lÀr oss mer om denna Surface Not-a-Phone under de kommande mÄnaderna.