Allmän säkerhet driver mottagning av ansiktsigenkänning

Allmän säkerhet driver mottagning av ansiktsigenkänning

Ansiktsigenkänning är en av de läskiga Big-Brotherish-teknologierna som är stora i vår fantasi och i de senaste rubrikerna. Kombinera det med allt mer allestädes närvarande övervakning, och du har liten chans att behålla personlig integritet.

Why Axis Bug

Men för en majoritet av amerikaner är detta speciella avvägning av integritet för säkerhet värt. Pew Research Center upptäckte att en majoritet av allmänheten godkänner brottsbekämpning genom att använda ansiktsigenkänning för att bedöma säkerhetshot i offentliga utrymmen: Femtio-nio procent av de amerikanska vuxna som undersöktes i juni i år finner användning av tekniken acceptabel under den omständigheten. Samma undersökning visade att de flesta amerikaner (56 procent) litar på brottsbekämpande myndigheter för att använda denna typ av tekniska verktyg på ett ansvarsfullt sätt. (Pew tillade att 13 procent av amerikanska vuxna aldrig hade hört talas om tekniken.)

Pew fr√•gade ocks√• enk√§tsvarare hur de k√§nde f√∂r andra anv√§ndningar av ansiktsigenk√§nning, och ingen var n√§stan s√• popul√§r. Bara 36 procent tycker att det √§r OK f√∂r hyresv√§rdar att sp√•ra dem som g√•r in och l√§mnar sina byggnader. √Ąnnu f√§rre – 30 procent – anser att det √§r acceptabelt att f√∂retag sp√•rar sina anst√§lldas n√§rvaro med ansiktsigenk√§nning. Och mindre √§n 15 procent godk√§nner att annons√∂rer anv√§nder tekniken f√∂r att m√§ta svar p√• offentliga annonser.

Pew delade också ut resultaten i demografiska grupper, och resultaten är ganska förutsägbara: Ett resultat var att en mindre del av unga vuxna än äldre godkänner brottsbekämpning med ansiktsigenkänning för att bedöma säkerhetshot i offentliga utrymmen. Dessutom är svarta och spansktalande vuxna mindre godkännande än vita när det gäller användning av ansiktsigenkänningsteknik av brottsbekämpning, och färre demokrater än republikaner tycker att det är acceptabelt.