Alla de nya Nokia-telefonerna HMD tillkännagavs på IFA 2019

BERLIN — HMD introducerade ett brett utbud av nya Nokia-telefoner här på IFA 2019, med början med Nokia 2720 flip-telefon och 4G Nokia 110, en traditionell blocktelefon. Men HMD går också officiellt in i tufft territorium med Nokia 800 Tough, som erbjuder US Military Standard 810-certifiering och tål de tuffaste förhållandena.

Företagets mellansmart smartphones fick också en välbehövlig modernisering. Från tredubbla kamerakonfigurationer med Bokeh-effekter till större, ljusare skärmar och mer är andra generationens Nokia 6.2 och 7.2 ett steg upp från sina föregångare. Ta en titt på hela sortimentet nedan.

Annons

Nokia 110

Nokia 110 har en traditionell blockram med en liten 1,77-tums TFT-skärm. Dess kurviga konstruktion passar bekvämt i din handflata och är lätt att navigera. Den finns också i tre olika färger inklusive blå, rosa och svart. Det kostar 20 euro till ett överkomligt pris och kommer att finnas tillgängligt i mitten av september.

Nokia 2720

Nokia är tillbaka med en annan flip-telefon, men den här gången är den lite mer modern. På framsidan av 2720 finns en 1,3-tums skärm som visar tid och meddelanden. Med 4G-anslutning kan du använda den för att ringa samtal, skicka texter och komma åt sociala medier. Medan den hopfällbara telefonen öppnas upp till en andra skärm kan du fortfarande svara på samtal med telefonen stängd.

Finns i mitten av september för 89 euro, Nokia 2720 kommer i svart eller grått.

På insidan

Vänd telefonen öppen för att hitta en 2,8-tums skärm och en stor knappsats under som gör det enkelt att slå nummer eller skriva ord med T9.

2720 ​​kör KaiOS. WhatsApp och Facebook är förinstallerade på enheten, men du kan också ladda ner andra sociala medieappar inklusive YouTube. Med Google Assistant-integration kan du också styra telefonen via röstkommandon. När det gäller batteriets livslängd varar 2720 upp till 27 dagar i beredskap.

Ytterligare egenskaper

På baksidan finns en 2MP-kamera med en LED-lampa. 2720 ​​har också en sidoknapp som kan programmeras för att utlösa en viss funktion. Du kan använda den som en ICE-nyckel för nödsituationer eller ställa in den till en specifik app som Google Assistant.

Nokia 800 Tuff

Om namnet inte är tillräckligt uppenbart är Nokia 800 Tough företagets inträde i robust telefonområde. Med US Military Standard 810G-certifiering och en IP68-klassning kan den uthärda intensiva utomhusaktiviteter, vare sig på land eller i vatten. Det kör också KaiOS, med WhatsApp, Facebook och Google Assistant förinstallerat.

För dem som använder enheten på jobbet, till exempel konstruktion, har telefonen en halkskyddsbeläggning för att förhindra att den tappar. Knappsatsen är både gummerad och upphöjd för att göra det lättare att använda när du skriver med handskar också. På botten finns en ögla som låter dig fästa den på din ryggsäck eller en snodd.

På ryggen

På baksidan av 800 Tough finns en 2MP kamera, högtalare och en LED-lampa. Den finns i två olika färger: Desert Camo (bilden ovan) och Matte Black. När det gäller pris kommer telefonen att säljas för 109 euro och kommer att finnas tillgänglig från och med oktober.

Nokia 6.2

Efter förra årets Nokia 6.1 kommer andra generationens version med några uppgraderingar, inklusive en förbättrad skärm och en tredubbel kamerainställning på baksidan. Priset är 249 euro och kommer att finnas tillgängligt i början av oktober.

Design

Nokia 6.2 har en polymerram som enligt HMD gör den dubbelt så lätt och dubbelt så stark än sin föregångare. Det har också ett satenglas bak, vilket ger det en förstklassig känsla. När det gäller färger har du valet mellan Ceramic Black eller Ice (som har en nyans av blått).

PureDisplay

På framsidan finns en 6,3-tums skärm som använder PureDisplay-teknik för att anpassa sig till belysningen i din miljö, med bredare färgåtergivning och noggrannhet. Allt innehåll du tittar på skalas också automatiskt i HDR.

I framtiden kommer enheten att ha Google Assistant Ambient-läge. När telefonen laddas låter skärmen som alltid är på dig visa kalendermöten, pendeltider och mer, allt i en överblick. Dessutom låter funktionen dig använda 7.2 som en digital fotoram medan den är på laddaren.

Triple Camera Configuration

6.2 har en 16MP bakre kamera med bokeh- och svagt ljusfunktioner, i kombination med en 118-graders 8MP vidvinkelkamera och 5MP djupsensor. På framsidan finns också en 8MP-kamera.

Nokia 7.2

Som efterföljare till Nokia 7.1 kommer 7.2 med en större, ljusare skärm, en tredubbel kamerainställning med Zeiss-märkta linser, förbättrad bildkvalitet. Under huven finns ett Snapdragon 660-chipset och ett 3 500 mAh batteri med upp till två dagars batteritid. Den levereras också med en högre minneskonfiguration på 4 GB RAM och 64 GB lagringsutrymme.

När det gäller pris och tillgänglighet kommer 7.2 att ge dig tillbaka $ 349 och kommer officiellt att säljas i oktober.

Design

7.2-glasets rygg har en flerskiktsbeläggning som ger en mjuk, matt känsla. Den kommer i tre olika färger inklusive Charcoal, Cyan Green och Ice.

Visa

Nokia 7.2 har en 6,3-tums LCD-skärm på framsidan, större än den 5,84-tumsskärm som finns på Nokia 7.1. Precis som Nokia 6.2 använder 7.2-skärmen PureDisplay-teknik och kommer med Ambient Google Assistant-funktionen.

Uppgraderade linser

På baksidan finns tre Zeiss-märkta kameralinser. Installationen består av en bakre kamera på 48 MP, förutom en 8MP-sensor, 118-graders vidvinkelsensor och en 5MP djupsensor. Under tiden är den framåtvända kameran 20MP.

När du tar en bild med 7.2 smälter den fem till åtta bilder inom några sekunder. Om du är i svagt ljus använder den upp till 20 bilder med olika exponeringsvärden för att ge bästa möjliga foto.

Bokeh-effekter

7.2 använder djupgivaren för att tillämpa Bokeh-effekter på dina foton, med möjlighet att välja mellan flera olika bakgrunder som suddiga, virvlade och släta. Kamerasensorerna tillämpar också brusreducering, olika exponeringsvärden och HDR.

Vidare läsning

Mobiltelefonrecensioner

Mobiltelefon bästa val

Relaterade Artiklar

Back to top button