Alla de nya Nokia-telefonerna HMD tillkÀnnagavs pÄ IFA 2019

Alla de nya Nokia-telefonerna HMD tillkÀnnagavs pÄ IFA 2019

BERLIN — HMD introducerade ett brett utbud av nya Nokia-telefoner hĂ€r pĂ„ IFA 2019, med början med Nokia 2720 flip-telefon och 4G Nokia 110, en traditionell blocktelefon. Men HMD gĂ„r ocksĂ„ officiellt in i tufft territorium med Nokia 800 Tough, som erbjuder US Military Standard 810-certifiering och tĂ„l de tuffaste förhĂ„llandena.

Företagets mellansmart smartphones fick ocksÄ en vÀlbehövlig modernisering. FrÄn tredubbla kamerakonfigurationer med Bokeh-effekter till större, ljusare skÀrmar och mer Àr andra generationens Nokia 6.2 och 7.2 ett steg upp frÄn sina föregÄngare. Ta en titt pÄ hela sortimentet nedan.

Annons

Nokia 110

Nokia 110 har en traditionell blockram med en liten 1,77-tums TFT-skÀrm. Dess kurviga konstruktion passar bekvÀmt i din handflata och Àr lÀtt att navigera. Den finns ocksÄ i tre olika fÀrger inklusive blÄ, rosa och svart. Det kostar 20 euro till ett överkomligt pris och kommer att finnas tillgÀngligt i mitten av september.

Nokia 2720

Nokia Àr tillbaka med en annan flip-telefon, men den hÀr gÄngen Àr den lite mer modern. PÄ framsidan av 2720 finns en 1,3-tums skÀrm som visar tid och meddelanden. Med 4G-anslutning kan du anvÀnda den för att ringa samtal, skicka texter och komma Ät sociala medier. Medan den hopfÀllbara telefonen öppnas upp till en andra skÀrm kan du fortfarande svara pÄ samtal med telefonen stÀngd.

Finns i mitten av september för 89 euro, Nokia 2720 kommer i svart eller grÄtt.

PĂ„ insidan

VÀnd telefonen öppen för att hitta en 2,8-tums skÀrm och en stor knappsats under som gör det enkelt att slÄ nummer eller skriva ord med T9.

2720 ​​kör KaiOS. WhatsApp och Facebook Ă€r förinstallerade pĂ„ enheten, men du kan ocksĂ„ ladda ner andra sociala medieappar inklusive YouTube. Med Google Assistant-integration kan du ocksĂ„ styra telefonen via röstkommandon. NĂ€r det gĂ€ller batteriets livslĂ€ngd varar 2720 upp till 27 dagar i beredskap.

Ytterligare egenskaper

PĂ„ baksidan finns en 2MP-kamera med en LED-lampa. 2720 ​​har ocksĂ„ en sidoknapp som kan programmeras för att utlösa en viss funktion. Du kan anvĂ€nda den som en ICE-nyckel för nödsituationer eller stĂ€lla in den till en specifik app som Google Assistant.

Nokia 800 Tuff

Om namnet inte Àr tillrÀckligt uppenbart Àr Nokia 800 Tough företagets intrÀde i robust telefonomrÄde. Med US Military Standard 810G-certifiering och en IP68-klassning kan den uthÀrda intensiva utomhusaktiviteter, vare sig pÄ land eller i vatten. Det kör ocksÄ KaiOS, med WhatsApp, Facebook och Google Assistant förinstallerat.

För dem som anvÀnder enheten pÄ jobbet, till exempel konstruktion, har telefonen en halkskyddsbelÀggning för att förhindra att den tappar. Knappsatsen Àr bÄde gummerad och upphöjd för att göra det lÀttare att anvÀnda nÀr du skriver med handskar ocksÄ. PÄ botten finns en ögla som lÄter dig fÀsta den pÄ din ryggsÀck eller en snodd.

PĂ„ ryggen

PÄ baksidan av 800 Tough finns en 2MP kamera, högtalare och en LED-lampa. Den finns i tvÄ olika fÀrger: Desert Camo (bilden ovan) och Matte Black. NÀr det gÀller pris kommer telefonen att sÀljas för 109 euro och kommer att finnas tillgÀnglig frÄn och med oktober.

Nokia 6.2

Efter förra Ärets Nokia 6.1 kommer andra generationens version med nÄgra uppgraderingar, inklusive en förbÀttrad skÀrm och en tredubbel kamerainstÀllning pÄ baksidan. Priset Àr 249 euro och kommer att finnas tillgÀngligt i början av oktober.

Design

Nokia 6.2 har en polymerram som enligt HMD gör den dubbelt sÄ lÀtt och dubbelt sÄ stark Àn sin föregÄngare. Det har ocksÄ ett satenglas bak, vilket ger det en förstklassig kÀnsla. NÀr det gÀller fÀrger har du valet mellan Ceramic Black eller Ice (som har en nyans av blÄtt).

PureDisplay

PÄ framsidan finns en 6,3-tums skÀrm som anvÀnder PureDisplay-teknik för att anpassa sig till belysningen i din miljö, med bredare fÀrgÄtergivning och noggrannhet. Allt innehÄll du tittar pÄ skalas ocksÄ automatiskt i HDR.

I framtiden kommer enheten att ha Google Assistant Ambient-lÀge. NÀr telefonen laddas lÄter skÀrmen som alltid Àr pÄ dig visa kalendermöten, pendeltider och mer, allt i en överblick. Dessutom lÄter funktionen dig anvÀnda 7.2 som en digital fotoram medan den Àr pÄ laddaren.

Triple Camera Configuration

6.2 har en 16MP bakre kamera med bokeh- och svagt ljusfunktioner, i kombination med en 118-graders 8MP vidvinkelkamera och 5MP djupsensor. PÄ framsidan finns ocksÄ en 8MP-kamera.

Nokia 7.2

Som efterföljare till Nokia 7.1 kommer 7.2 med en större, ljusare skÀrm, en tredubbel kamerainstÀllning med Zeiss-mÀrkta linser, förbÀttrad bildkvalitet. Under huven finns ett Snapdragon 660-chipset och ett 3 500 mAh batteri med upp till tvÄ dagars batteritid. Den levereras ocksÄ med en högre minneskonfiguration pÄ 4 GB RAM och 64 GB lagringsutrymme.

NÀr det gÀller pris och tillgÀnglighet kommer 7.2 att ge dig tillbaka $ 349 och kommer officiellt att sÀljas i oktober.

Design

7.2-glasets rygg har en flerskiktsbelÀggning som ger en mjuk, matt kÀnsla. Den kommer i tre olika fÀrger inklusive Charcoal, Cyan Green och Ice.

Visa

Nokia 7.2 har en 6,3-tums LCD-skÀrm pÄ framsidan, större Àn den 5,84-tumsskÀrm som finns pÄ Nokia 7.1. Precis som Nokia 6.2 anvÀnder 7.2-skÀrmen PureDisplay-teknik och kommer med Ambient Google Assistant-funktionen.

Uppgraderade linser

PÄ baksidan finns tre Zeiss-mÀrkta kameralinser. Installationen bestÄr av en bakre kamera pÄ 48 MP, förutom en 8MP-sensor, 118-graders vidvinkelsensor och en 5MP djupsensor. Under tiden Àr den framÄtvÀnda kameran 20MP.

NÀr du tar en bild med 7.2 smÀlter den fem till Ätta bilder inom nÄgra sekunder. Om du Àr i svagt ljus anvÀnder den upp till 20 bilder med olika exponeringsvÀrden för att ge bÀsta möjliga foto.

Bokeh-effekter

7.2 anvÀnder djupgivaren för att tillÀmpa Bokeh-effekter pÄ dina foton, med möjlighet att vÀlja mellan flera olika bakgrunder som suddiga, virvlade och slÀta. Kamerasensorerna tillÀmpar ocksÄ brusreducering, olika exponeringsvÀrden och HDR.

Vidare lÀsning

Mobiltelefonrecensioner

Mobiltelefon bÀsta val