Alla de nya Alexa-funktionerna Amazon tillkÀnnagavs vid dess Echo-evenemang

Alla de nya Alexa-funktionerna Amazon tillkÀnnagavs vid dess Echo-evenemang

Amazons strategi vid produktlanseringsevenemang Àr att kasta sÄ mycket som möjligt mot vÀggen och se vad som sitter fast. Mitt i att avslöja en massa nya Echo- och smarta hemapparater och reta nya sekretessfunktioner, pratade företaget ocksÄ upp ett antal nya Alexa-funktioner och verktyg avsedda att göra sin röstassistent mer kapabel över Amazons hÄrdvaruekosystem.

FlersprÄkigt lÀge, till exempel, lÄter mÀnniskor prata med Alexa pÄ mer Àn ett sprÄk. I USA, leta efter det hÀr alternativet pÄ engelska och spanska frÄn och med nÀsta mÄnad; i Indien kommer det att stödja indisk engelska och hindi; och i Kanada, prata med Alexa pÄ kanadensisk engelska och franska.

Röstassistenten kommer ocksÄ att efterlikna kÀndisröster som Samuel L. Jackson, som kommer att finnas som en ny Alexa-skicklighet för $ 0,99. Fler kÀndisröster kommer nÀsta Är.

Alexa Celebrity Voices

Amazon arbetar ocksÄ med att göra Alexa mer kÀnslomÀssig, medan förbÀttringar av Alexa Conversations möjliggör mer flödande och konversationsinteraktioner. Frustrationsdetektering kommer under tiden att identifiera nÀr det lÄter som att du Àr irriterad pÄ Alexa.

Det finns förbĂ€ttringar av Alexa Hunches och Alexa Guard Mode ocksĂ„. Alexa Hunches kommer nu att rekommendera nya rutiner och erbjuda förslag, som nĂ€r du ska byta ut skrivartoner eller nĂ€r batterier i anslutna enheter behöver bytas. Alexa Guard Mode kommer ocksĂ„ att vara mer rutinorienterat och utlöses med kommandot “Alexa, jag ska till jobbet” och lĂ€gger till en detektor för mĂ€nsklig aktivitet i BortlĂ€ge.

Amazon lĂ€gger ocksĂ„ till fler delningsfunktioner i Alexa’s arsenal. En ny funktion som heter Alexa Guest Connect lĂ„ter anvĂ€ndare i nĂ„gon annans hus anvĂ€nda kommandot “Alexa, anslut mitt konto” för dubbel verifiering pĂ„ sin telefon och en vĂ€ns enhet för att ansluta en Amazon Music-samling.

Det finns ocksÄ en ny Drop-In-funktion i flera rum, inklusive enbart ljudlÀge, och ett lÀge som heter Alexa Communication for Kids, som aktiverar en vitlistfunktion med dubbel autentisering för att kontrollera vem barnen kan prata med genom familjens Alexa- aktiverad enhet.

Med ett nytt Alexa Education Skill API kan skolutvecklare ansluta sig direkt till Alexa, vilket möjliggör förĂ€ldrafokuserade kommandon som “Alexa, vilken lĂ€xa har Sarah ikvĂ€ll?” eller “Alexa, hur gjorde Sam pĂ„ matteprovet?”

NÀr det gÀller Echo-specifika förbÀttringar kommer Echo Show-anvÀndare nu att ha ett FreeTime-lÀge med nya videoupplevelser och spel för att döda tid, och möjlighet till en mosaikvy för videosamtal. Alexa Smart Screen SDK fÄr ocksÄ en uppgradering till version 2.0, vilket kommer att ge Alexa visuella upplevelser till Facebook Portal TV och Sony TV.

För en del stjÀrnmakt gjorde Amazon ett videosamtal pÄ scenen med kÀndiskocken Bobby Flay för att meddela att Food Network Kitchen kommer i oktober för telefoner och surfplattor, och att Echo och Alexa kommer att vara den exklusiva röstplattformen för Food Network, sÀrskilt pÄ Echo Show. enheter.