Alfabetets senaste Moonshot-projekt försöker skydda havet

Larry Page och Sergey Brins månskottsfabrik X doppar fötterna i ett nytt projekt med fokus på ny teknik för hållbar användning av världshaven.

Månskottet, kallat Tidal, introducerades på X Company-bloggen av Tidal General Manager Neil Davé. Han beskriver Tidal som “ett team på X som arbetar på en månskott för att skydda havet och bevara dess förmåga att stödja livet och hjälpa till att mata mänskligheten, hållbart.”

Problemet med havet är att det är extremt fientligt mot teknik på grund av krossande tryck under ytan, saltvatten och elektronik är en katastrofal blandning, och Wi-Fi och GPS fungerar helt enkelt inte under vattnet. Trots det fokuserar Tidal-teamet på att hitta nya sätt och skapa ny teknik för att se vad som händer under ytan.

Även om det bara nu tillkännages, har Tidal arbetat hårt de senaste tre åren. Det inledande fokuset är på fiskodling och hur man kan minska matavfallet och kemikalieanvändningen samtidigt som man lättare upptäcker sjukdomar i fiskbestånden så tidigt som möjligt. Slutresultatet är ett nytt undervattenskamerasystem som kan spåra tusentals fiskar och deras beteende tillsammans med miljöinformation (temperatur, syrenivåer).

Andra områden som Tidal kommer att utforska inkluderar havsföroreningar, ohållbara fiskemetoder, plastavfall och försurning och de effekter det har på koraller och havslivet mer generellt. Om Tidal-teamet kan lösa ett eller flera av dessa problem är det värt miljontals Google pumpar in i dessa månskott för att hålla dem igång.

Relaterade Artiklar

Back to top button