Alexa’s Voice kan nu uttrycka spĂ€nning, besvikelse

Alexa's Voice kan nu uttrycka spÀnning, besvikelse

Om du regelbundet chattar med Alexa och önskar lite mer kÀnslor i dina utbyten, hÄller Amazon pÄ att leverera just det. Alexa kan nu prata med spÀnning eller besvikelse beroende pÄ Àmnet.

Genom att skriva pĂ„ Alexa Skills Kit Blog förklarar Amazons Catherine Gao hur Alexa nu har tvĂ„ nya funktioner som “hjĂ€lper till att skapa en mer naturlig och intuitiv röstupplevelse.” Den första Ă€r Alexa förmĂ„ga att svara med antingen en glad / upphetsad röst eller en besviken / empatisk ton nĂ€r det Ă€r lĂ€mpligt.

HÀr Àr ett exempel pÄ varje typ av svar:

För jÀmförelse, hÀr Àr Alexa med en neutral ton:

Alexa kan göra lyckliga eller besvikna som lÄg-, medel- och högintensitetsversioner. Amazons tester har visat en ökning med 30 procent av den totala tillfredsstÀllelsen med röstupplevelsen bland anvÀndare nÀr kÀnslor lÀggs till rösten.

I USA kan tvĂ„ olika talstilar ocksĂ„ aktiveras för nyheter och musik, medan Australien fĂ„r tvĂ„ nyhetsstilar. De talande stilarna “skrĂ€ddarsyr Alexa röst till respektive innehĂ„ll som levereras genom att Ă€ndra aspekter av tal som intonation, vilka ord som betonas och tidpunkten för pauser.” Speciellt med musikrösten fann blinda lyssningstester att det var 84 procent mer naturligt.

Amazon gör dessa talstilar och de kÀnslomÀssiga röstalternativen tillgÀngliga för utvecklare att anvÀnda frÄn idag, sÄ förvÀnta dig ett snabbt upptag.