Alexa’s senaste skicklighet hanterar dina lĂ€kemedel och receptpĂ„fyllningar

Alexa's senaste skicklighet hanterar dina lÀkemedel och receptpÄfyllningar

Idag gör Amazon Alexa mer anvÀndbart för mÀnniskor som förlitar sig pÄ medicin genom att lÄta röstassistenten spela en aktiv roll för att fylla recept och pÄminna dig om att ta din medicin.

InlÀgget pÄ Amazon-bloggen förklarar Rachel Jiang, chef för Alexa Health & Wellness, hur feedbacken Amazon fick frÄn kunder som anvÀnde Alexa under de senaste fem Ären belyste en trend. Uppenbarligen bad Alexa-anvÀndare regelbundet röstassistenten att pÄminna dem om att ta sin medicin, sÄ Amazon bestÀmde sig för att ta en mer aktiv roll i processen genom en ny fÀrdighet.

Amazon samarbetade med det autonoma apotekföretaget Omnicell och apotekskedjan Giant Eagle för att erbjuda receptpĂ„fyllning tillsammans med pĂ„minnelser om lĂ€kemedel och information om recept. För nĂ€rvarande betyder det att denna nya Alexa-skicklighet kommer att vara begrĂ€nsad till kunder frĂ„n Giant Eagle, men Amazon behandlar det som en “första lansering” och avser att “expandera till ytterligare apotek nĂ€sta Ă„r.”

Om du Ă€r en Giant Eagle-kund betyder det att du kan sĂ€ga till Alexa “Alexa, hantera min medicinering” och “Alexa, fyll pĂ„ mina recept.” För att stĂ€lla in mĂ„ste du koppla ditt Giant Eagle-recept till ditt Amazon-konto, vilket uppnĂ„s genom den nya Giant Eagle-fĂ€rdigheten. Aktivera skickligheten och du Ă€r redo att gĂ„.

Efter installationen kommer Alexa att gĂ„ igenom ditt schema för medicinering. NĂ€r Alexa vĂ€l vet ditt schema kan det pĂ„minna dig om nĂ€r du ska ta dina lĂ€kemedel, men ocksĂ„ svara pĂ„ frĂ„gor som rör deras konsumtion, till exempel kan du frĂ„ga “Alexa, vilken medicin ska jag ta just nu?” Det Ă€r ocksĂ„ enkelt att uppdatera schemat och informera Alexa om att du inte tar specifika mediciner lĂ€ngre med hjĂ€lp av röstkommandon.

PÄfyllningsförfrÄgningar kommer att skickas till samma plats som du senast hÀmtade din medicin frÄn, men röstassistenten kan för nÀrvarande inte uppdatera dig om status för en pÄfyllningsförfrÄgan. Det kan bara göras genom att kontakta apoteket direkt.

Amazon vill gĂ€rna pĂ„peka att din integritet Ă€r skyddad nĂ€r du vĂ€ljer att anvĂ€nda Alexa för recept. Den hĂ€r nya fĂ€rdigheten utnyttjar den amerikanska Health Insurance Portability and Accountability Act of 1996 (HIPAA) skicklighetsmiljö Amazon-installationen tidigare i Ă„r och blogginlĂ€gget sĂ€ger: “Dessa medicineringshanteringsfunktioner anvĂ€nder flera lager av verifiering för att sĂ€kerstĂ€lla att bara du kan fĂ„ tillgĂ„ng till din receptinformation via Alexa. “