Alexa’s senaste skicklighet hanterar dina läkemedel och receptpåfyllningar

Idag gör Amazon Alexa mer användbart för människor som förlitar sig på medicin genom att låta röstassistenten spela en aktiv roll för att fylla recept och påminna dig om att ta din medicin.

Inlägget på Amazon-bloggen förklarar Rachel Jiang, chef för Alexa Health & Wellness, hur feedbacken Amazon fick från kunder som använde Alexa under de senaste fem åren belyste en trend. Uppenbarligen bad Alexa-användare regelbundet röstassistenten att påminna dem om att ta sin medicin, så Amazon bestämde sig för att ta en mer aktiv roll i processen genom en ny färdighet.

Amazon samarbetade med det autonoma apotekföretaget Omnicell och apotekskedjan Giant Eagle för att erbjuda receptpåfyllning tillsammans med påminnelser om läkemedel och information om recept. För närvarande betyder det att denna nya Alexa-skicklighet kommer att vara begränsad till kunder från Giant Eagle, men Amazon behandlar det som en “första lansering” och avser att “expandera till ytterligare apotek nästa år.”

Om du är en Giant Eagle-kund betyder det att du kan säga till Alexa “Alexa, hantera min medicinering” och “Alexa, fyll på mina recept.” För att ställa in måste du koppla ditt Giant Eagle-recept till ditt Amazon-konto, vilket uppnås genom den nya Giant Eagle-färdigheten. Aktivera skickligheten och du är redo att gå.

Efter installationen kommer Alexa att gå igenom ditt schema för medicinering. När Alexa väl vet ditt schema kan det påminna dig om när du ska ta dina läkemedel, men också svara på frågor som rör deras konsumtion, till exempel kan du fråga “Alexa, vilken medicin ska jag ta just nu?” Det är också enkelt att uppdatera schemat och informera Alexa om att du inte tar specifika mediciner längre med hjälp av röstkommandon.

Påfyllningsförfrågningar kommer att skickas till samma plats som du senast hämtade din medicin från, men röstassistenten kan för närvarande inte uppdatera dig om status för en påfyllningsförfrågan. Det kan bara göras genom att kontakta apoteket direkt.

Amazon vill gärna påpeka att din integritet är skyddad när du väljer att använda Alexa för recept. Den här nya färdigheten utnyttjar den amerikanska Health Insurance Portability and Accountability Act of 1996 (HIPAA) skicklighetsmiljö Amazon-installationen tidigare i år och blogginlägget säger: “Dessa medicineringshanteringsfunktioner använder flera lager av verifiering för att säkerställa att bara du kan få tillgång till din receptinformation via Alexa. “

Relaterade Artiklar

Back to top button