Alexa kan nu svara på dina frågor på hindi

roliga aktiviteter med barn, Alexa, lockdown, håller barnen upptagna, föräldraskap, indian express, indian express

I sitt händelse den 18 september meddelade Amazon att man utökar funktionen för “hindi-språk” -stöd för Alexa röstassistent. Amazon Alexa är lätt tillgänglig på Echo Dot, Echo Plus och mer varifrån den kan användas för att få information och underhållning i olika genrer.

Vid evenemanget bekräftade Amazon att användare i Indien använder passionerat Alexa där varje dag ställs tusentals frågor från det. Företaget visade upp den här funktionen genom att fråga “Alexa, Kaise ho”? som det svarade ”Apne pucha, dil trädgårdsträdgård ho gaya”.

Alexa lanserades 2018 med över 10 000 kunskaper och många främmande språk men stödet för hindi kom först i september 2019 då användarnas intresse växte sig mångfaldigt i att använda enheten i Hinglish genom att be Alexa att spela Bollywood-musik, berätta de senaste nyheterna, live sportuppdateringar och flera olika frågor, som Alexa svarade välvilligt på.

Amazon-tjänstemän betonade också att Alexas förståelse av indisk kultur och festivaler förbättrades tillsammans med att pryda den virtuella assistenten med en indisk accent engelska och slutligen hindi. I ett pressmeddelande sa Amazon att det har varit en uppmuntrande tid för dem alla under utvecklingen av den indiska versionen av assistenten. Alexa har också ett enkelt omvandlingsalternativ för användarna att växla från hindi till engelska och vice versa.

Genom att införa förbättrade förbättringar i Alexa som kan räkna över 60 har den virtuella assistentens Natural Language Understanding enormt modifierats för att fungera enligt användarens kommandon. Detta kommer att underlätta Alexa svar gentemot dem eftersom mer än 60 procent av användarna föredrar att prata med sin virtuella assistent i Hinglish. Företaget sa att sådana förfrågningar bara har hjälpt Alexa att avancera sina djupa neurala nätverk, multidialektutbildning och halvövervakad inlärning för att minimera talfelen med nästan 40 procent medan artificiell intelligens har spelat en viktig roll för att utveckla sitt ordförråd genom att 30 procent.

Slutligen sa Amazon att det är en första fas för Alexa på hindi, så det finns utmaningar som måste hanteras, förutsatt att den fråga som ställs av hindi-talande användare är mycket mer komplex än de som engelsktalande konsumenter ställer. Detta gör det svårt för teamet bakom assistenten att algoritmiskt dechiffrera och ge optimala resultat. Icke desto mindre är Amazon optimistisk när det gäller Alexas framtidsutsikter, eftersom det med introduktionen av hindi kommer att kunna nå en mycket bredare publikgrupp.

Express Tech är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@expresstechie) och håll dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button