Alexa kan hjälpa till att kontrollera din COVID-19 risknivå

Coronaviruspandemin har förståeligt ett växande antal människor som berörs att de kan ha COVID-19 vid första tecken på sjukdom. Nu tar Alexa in för att bedöma dina symtom och föreslår vad du ska göra nästa.

Igår tillkännagav Amazon ett antal resurser från Alexa och Amazon-enheter relaterade till COVID-19. Överst på listan är Alexa förmåga att ge vägledning till amerikanska användare om de tror att de har smittats med viruset. Jag frågar “Alexa, vad gör jag om jag tror att jag har koronavirus?” kommer att resultera i att Alexa ställer dig en serie frågor. De täcker saker som dina symtom, resehistoria och sannolikheten för expsoure. Dina svar kommer sedan att utvärderas och vägledning ges, som Amazon hämtar direkt från Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Om du befinner dig i Australien, Brasilien, Kanada, Frankrike, Indien, Storbritannien eller USA, kan Alexa också spela en låt i 20 sekunder som du kan tvätta händerna till. På det sättet följer du vägledningen när det gäller tid och kan helt fokusera på att göra din teknik perfekt. Detta kan vara särskilt användbart om du har barn som lär sig om handtvättrutinen.

Förutom att potentiellt sätta dig i vila över att du inte har COVID-19 kommer Alexa att svara på alla dina frågor som rör pandemin, samt erbjuda de senaste nyhetsrapporterna via CBS News, Fox News, NBC News, CDC PSA-videor , och genom att använda News-appen på Fire TV. Echo Show-ägare kan också dra nytta av CBS News Live.

Om du föredrar att distrahera dig från nyheterna är Amazon angelägen om att påminna alla om att Echo-enheter kan användas för att ringa eller videochatta med vänner och familj, streama Audible, lyssna på podcasts, och om du är en Prime-medlem finns det kommer alltid att vara lite underhållning att strömma för att tänka på vad som händer i världen.

Relaterade Artiklar

Back to top button