Alexa fungerar nu på ‘Ultra Dumb’ -enheter med 1 MB RAM-minne

Alexa är inställd på att visas i många fler påfallande objekt runt hemmet efter att Amazon fick sin röstassistent att arbeta med 1 MB RAM-minne och ett mycket lågt chip.

Som TechCrunch rapporterar krävs det att Alexa använder minst en ARM Cortex A-klass processor och 100 MB RAM med hjälp av Alexa Voice Service innan idag. Tack vare molnbearbetning i form av Amazon Web Services (AWS) har kraven dock minskats drastiskt till am ARM Cortex-M-processor och 1 MB RAM.

Genom att reducera hårdvarukraven så mycket betyder det att Alexa kan integreras i nästan alla vanliga hushållsobjekt med en strömkälla. Exempelvis kan Alexa i en ljusströmbrytare, eluttag eller glödlampa bli ganska vanliga applikationer och för en minimal extra kostnad för komponenter. Att få Alexa till så många Internet-of-Things (IoT) -enheter är helt klart Amazons mål här.

Dirk Didascalou, vice ordförande för AWS IoT, förklarar hur Alexa kan arbeta med bara 1 MB RAM, “Vi laddar nu de allra flesta av allt detta till molnet … Så enheten kan vara extremt dum. Det enda som enheten fortfarande behöver göra är att upptäcka ordidentifiering. Det måste fortfarande täckas på enheten. “

Även om detta öppnar upp Alexa för mycket fler hårdvaruintegrationer, kommer det inte att ersätta smarta högtalare. Du kanske kan berätta för din glödlampa att lysa, men det kommer inte att berätta om dagens väderprognos, åtminstone inte ännu …

Relaterade Artiklar

Back to top button