Alcatel Go Flip 3: Flip-telefonen du aldrig visste att du ville ha

Alcatel Go Flip 3: Flip-telefonen du aldrig visste att du ville ha

Jag Àlskar rösttelefoner, och det gör cirka 20 miljoner andra amerikaner ocksÄ. Medan de flesta mÀnniskor i USA har gÄtt vidare till smartphones finns det en stabil, hÄrd marknad för billiga flips som inte har försvunnit. Medan jag har varit besviken över mÄnga av de senaste erbjudandena dÀr ute sÄg jag en idag som upphetsar mig: Alcatels nya Go Flip 3 / Smartflip som kör operativsystemet KaiOS.

Telefonen kommer att kallas Smartflip pÄ AT&T och Cricket, och Go Flip 3 pÄ andra operatörer. Det Àr samma telefon.

Det har varit en kris i flip-telefoner under de senaste Ären. Amerikanska operatörer minskar sina 2G- och 3G-nÀt och fokuserar pÄ 4G-samtal, vilket mÄnga Àldre och billigare telefoner inte stöder. Enkla telefoner som stöder 4G-samtal har varit svÄra att hitta.

Alcatel Go Flip 3

Under ett tag har flip-telefonbannern pĂ„ de flesta amerikanska operatörer bĂ€rts av Alcatel Go Flip-linjen – QuickFlip / Flip 2 pĂ„ AT&T, Go Flip pĂ„ T-Mobile, MyFlip pĂ„ Tracfone och Go Flip V pĂ„ Verizon. Men ingen har varit sĂ„ bra. Det största problemet med den befintliga Go Flip Ă€r att dess KaiOS-operativsystem körs för tungt pĂ„ sin Qualcomm Snapdragon 210-processor och utan tillrĂ€ckligt med funktioner. Det Ă€r trögt och instabilt och batteritiden Ă€r dĂ„lig.

Go Flip 3 ser ut precis som tidigare Go Flips, men den kör en helt ny KaiOS, och den hĂ€r kommer mycket nĂ€rmare att förverkliga de drömmar jag hade nĂ€r jag sĂ„g de första KaiOS-enheterna. KaiOS 2.5 har Google Assistant inbyggt – inte alltid pĂ„ men med en knapptryckning – för röstuppringning och internetfrĂ„gor. Det finns en riktig webblĂ€sare, Google Maps, YouTube och en KaiOS-butik med en mĂ€ngd olika spel, hĂ€lsoappar och sociala medier.

Telefonen stöder WhatsApp, och Alcatel berĂ€ttade för mig att Twitter och Facebook kommer. Du behöver inte ladda dessa appar och de kommer att vara besvĂ€rliga att anvĂ€nda – du mĂ„ste antingen diktera din text via Google Assistant eller anvĂ€nda T9 pĂ„ knappsatsen. Men det kan vara precis rĂ€tt sweet spot mellan den alltödande smarttelefonen och vipptelefonerna som inte förblir tillrĂ€ckligt anslutna.

Alcatel Go Flip 3 Store

SamtalsmÀssigt har Go Flip 3 HD-samtal över LTE och Wi-Fi, samt 3G och 2G reserv. Det stöder inte EVS, det absolut bÀsta röstkvalitetssystemet, men det Àr bara pÄ avancerade smartphones.

Telefonen stöder LTE pÄ band 2/4/5/12/14/25/16/41 + HPUE / 66/71, tillsammans med 2G och 3G GSM och CDMA. Detta ger maximal tÀckning pÄ nÀtverk frÄn AT&T, T-Mobile och Sprint, och det betyder att det kommer att ringa ett sammanslaget Sprint / T-Mobile-nÀtverk om de tvÄ operatörerna Àntligen kommer ihop.

Go Flip 3 uppgraderar enhetens Bluetooth frÄn 3.0 till 4.2. Det Àr en stor sak; Jag tyckte att Go Flips Àldre Bluetooth 3.0 hade dÄlig ljudkvalitet. Det finns ocksÄ ett 3,5 mm-headsetjack.

Alcatel Go Flip 3 sida

Annars Àr specifikationerna hÀr lika grundlÀggande som den tidigare Go Flip: en Snapdragon 210-processor, 512 MB RAM, 4 GB lagringsutrymme plus en MicroSD-kortplats, en 2,8-tums, 320-till-240 huvudskÀrm och en 2MP-kamera som Àr sÀker pÄ att inte vara sÀrskilt bra. PÄ T-Mobile och Metro, men inte AT&T, kommer det att ha ett hotspot-lÀge, men hotspot kommer förmodligen inte att vara sÀrskilt snabbt.

Alcatel berÀttade ocksÄ för mig att den hÀr telefonen kommer att fÄ 50 procent bÀttre standby-batterilivslÀngd Àn den tidigare modellen, som hade 12 dagars citerad standby-tid, men som mÄnga köpare sa att de hade mer Àn tre dagar efter det. Det Àr utan att öka enhetens storlek. 1.350mAh-batteriet Àr fortfarande avtagbart ocksÄ.

Jag tittade nyligen pĂ„ Light Phone II, en “hantverksmĂ€ssig” rösttelefon pĂ„ $ 350 frĂ„n ett litet Brooklyn-baserat företag. Det Ă€r snyggt. Men till det priset Ă€r det definitivt inte massmarknad. Det Ă€r en “frĂ„nkopplande” enhet för den tekniskt beroende personalen. Billiga flips som Go Flip 3 tilltalar familjer och Ă€ldre som inte vill ge sina barn Instagram eller som inte har rĂ„d med dataplaner.

PĂ„ det temat frĂ„gade jag Alcatel om förĂ€ldrakontroll och möjligheten att spĂ„ra Go Flip 3 – om du till exempel kunde lĂ„sa ut webblĂ€saren och lagra och hitta en förlorad telefon via Google. De hade inget omedelbart svar för mig, sĂ„ det Ă€r nĂ„got jag tydligt kommer att kolla nĂ€r jag granskar det.

Telefonen kommer att finnas tillgÀnglig pÄ AT&T och Cricket den 27 september, pÄ Metro med T-Mobile senare denna mÄnad och pÄ T-Mobile i oktober. Det kommer nÀstan sÀkert att dyka upp pÄ Sprint pÄ vÀgen ocksÄ.