Akta dig: Det finns 3 versioner av varje iPhone 11

Akta dig: Det finns 3 versioner av varje iPhone 11

Apple gjorde det igen. Precis som med de senaste generationerna av iPhone finns det mycket olika versioner av iPhone 11 – och att vĂ€lja rĂ€tt kan göra skillnad mellan att bli online och bli frustrerad.

Olika lÀnder runt om i vÀrlden anvÀnder olika frekvenskanaler för sin 4G LTE-tjÀnst. Modemet och antennsteget i de senaste iPhonesna kan inte hantera alla bandalternativ pÄ en gÄng, sÄ Apple har delat upp sina modeller i enheter som fungerar med vissa band som behövs i USA och Kanada och enheter som fungerar med band som behövs nÄgon annanstans.

För iPhone 11, iPhone 11 Pro och iPhone 11 Pro Max finns det tre uppsÀttningar modeller. iPhone 11 A2111, 11 Pro A2160 och 11 Pro Max A2161 Àr de amerikanska / kanadensiska modellerna. iPhone 11 A2221, 11 Pro A2215 och 11 Pro Max A2218 Àr vÀrldsmodellerna. iPhone 11 A2223, 11 Pro A2217 och 11 Pro Max A2220 Àr kinesiska modeller.

Det hÀr Àr viktigt eftersom det fortfarande finns en svart iPhone-marknad. USA har mycket lÀgre moms Àn större delen av resten av vÀrlden. Basmodellen iPhone 11 Pro kostar 999 dollar i USA, men motsvarande 1 203 dollar i Australien, 1 265 dollar i Tyskland och 1 385 dollar i Ryssland, enligt GSMArena.

Det hÀr Àr den billiga iPhone

UtlÀnningar som besöker en amerikansk försÀljningsskattfri stat som Oregon kan köpa en massa telefoner för 999 dollar vardera, ta dem hem och göra en snygg vinst. (Det hÀr Àr förresten olagligt, eftersom det undviker importtullar. Men det betyder inte att mÄnga inte gör det.)

Men de kanske inte Àr glada nÀr de fÄr hem dessa telefoner. De amerikanska modellerna har frekvensband 14 och 71, som anvÀnds av AT&T och T-Mobile. De har Àven CDMA-modem som behövs för rösttÀckning pÄ landsbygden i Sprint och Verizons Àldre 2G / 3G-nÀt. De har inte LTE-band 11, 21, 28 eller 32. SÀrskilt i Europa kommer de amerikanska modellerna att fÄ sÀmre tÀckning och hastigheter Àn vad vÀrldsmodellerna kommer att göra.

Band 28 Àr ett globalt populÀrt lÄgfrekvent tÀckningsband som anvÀnds i Australien, Latinamerika, Europa och Asien. Band 32 Àr ett kompletterande hastighetsband som anvÀnds i Europa. Band 11 och 21 anvÀnds uteslutande i Japan.

“Resten av vĂ€rlden” -modeller, Ă„ andra sidan, om de anvĂ€nds i USA, skulle ha begrĂ€nsad LTE-hastighet pĂ„ AT&T (pĂ„ grund av band 14) och mindre landsbygd LTE-tĂ€ckning pĂ„ T-Mobile (pĂ„ grund av band 71). De skulle ocksĂ„ ha mindre landsbygdens rösttĂ€ckning pĂ„ Sprint och Verizon, eftersom “resten av vĂ€rlden” -modeller saknar CDMA-modem som Sprint och Verizons Ă€ldre 2G / 3G-nĂ€t anvĂ€nder. (Du kan berĂ€tta detta genom att blĂ€ddra mellan produktsidorna i USA och Storbritannien.)

Mindre, men inte mindre kraftfullt

Indien anvÀnder band 1, 5, 40 och 41, som finns pÄ bÄda modellerna, sÄ bÄda modellerna ska fungera i Indien.

De kinesiska modellerna har samma bandlayout som de amerikanska modellerna, men har tvĂ„ fysiska nano-SIM-kortplatser snarare Ă€n ett nano-SIM och en eSIM. Ur ett hĂ„rdvaruperspektiv borde de fungera i samma lĂ€nder som de amerikanska modellerna. Jag Ă€r inte sĂ€ker pĂ„ vad mer kan skilja sig Ă„t dem – Kinesiska telefoner har ocksĂ„ speciell firmware för att göra saker som att ta bort den taiwanesiska flaggens emoji, sĂ„ de kan fungera oförutsĂ€gbart om de anvĂ€nds med ett icke-kinesiskt primĂ€rt SIM-kort.

IPhone XR har fyra modeller: Kina, Japan, USA / Kanada och vÀrlden. IPhone 8 har tre: CDMA-kompatibel, icke-CDMA och Japan. Vi gÄr nÀrmare in pÄ iPhone 8-modellerna hÀr.

SÄ kom ihÄg nÀr du handlar, det Àr viktigt att se till att du fÄr den iPhone-modell som fungerar bÀst i ditt land. Vi kommer snart att fÄ en fullstÀndig recension av Apples nya telefoner.