Akta dig: Det finns 3 versioner av varje iPhone 11

Apple gjorde det igen. Precis som med de senaste generationerna av iPhone finns det mycket olika versioner av iPhone 11 – och att välja rätt kan göra skillnad mellan att bli online och bli frustrerad.

Olika länder runt om i världen använder olika frekvenskanaler för sin 4G LTE-tjänst. Modemet och antennsteget i de senaste iPhonesna kan inte hantera alla bandalternativ på en gång, så Apple har delat upp sina modeller i enheter som fungerar med vissa band som behövs i USA och Kanada och enheter som fungerar med band som behövs någon annanstans.

För iPhone 11, iPhone 11 Pro och iPhone 11 Pro Max finns det tre uppsättningar modeller. iPhone 11 A2111, 11 Pro A2160 och 11 Pro Max A2161 är de amerikanska / kanadensiska modellerna. iPhone 11 A2221, 11 Pro A2215 och 11 Pro Max A2218 är världsmodellerna. iPhone 11 A2223, 11 Pro A2217 och 11 Pro Max A2220 är kinesiska modeller.

Det här är viktigt eftersom det fortfarande finns en svart iPhone-marknad. USA har mycket lägre moms än större delen av resten av världen. Basmodellen iPhone 11 Pro kostar 999 dollar i USA, men motsvarande 1 203 dollar i Australien, 1 265 dollar i Tyskland och 1 385 dollar i Ryssland, enligt GSMArena.

Det här är den billiga iPhone

Utlänningar som besöker en amerikansk försäljningsskattfri stat som Oregon kan köpa en massa telefoner för 999 dollar vardera, ta dem hem och göra en snygg vinst. (Det här är förresten olagligt, eftersom det undviker importtullar. Men det betyder inte att många inte gör det.)

Men de kanske inte är glada när de får hem dessa telefoner. De amerikanska modellerna har frekvensband 14 och 71, som används av AT&T och T-Mobile. De har även CDMA-modem som behövs för rösttäckning på landsbygden i Sprint och Verizons äldre 2G / 3G-nät. De har inte LTE-band 11, 21, 28 eller 32. Särskilt i Europa kommer de amerikanska modellerna att få sämre täckning och hastigheter än vad världsmodellerna kommer att göra.

Band 28 är ett globalt populärt lågfrekvent täckningsband som används i Australien, Latinamerika, Europa och Asien. Band 32 är ett kompletterande hastighetsband som används i Europa. Band 11 och 21 används uteslutande i Japan.

“Resten av världen” -modeller, å andra sidan, om de används i USA, skulle ha begränsad LTE-hastighet på AT&T (på grund av band 14) och mindre landsbygd LTE-täckning på T-Mobile (på grund av band 71). De skulle också ha mindre landsbygdens rösttäckning på Sprint och Verizon, eftersom “resten av världen” -modeller saknar CDMA-modem som Sprint och Verizons äldre 2G / 3G-nät använder. (Du kan berätta detta genom att bläddra mellan produktsidorna i USA och Storbritannien.)

Mindre, men inte mindre kraftfullt

Indien använder band 1, 5, 40 och 41, som finns på båda modellerna, så båda modellerna ska fungera i Indien.

De kinesiska modellerna har samma bandlayout som de amerikanska modellerna, men har två fysiska nano-SIM-kortplatser snarare än ett nano-SIM och en eSIM. Ur ett hårdvaruperspektiv borde de fungera i samma länder som de amerikanska modellerna. Jag är inte säker på vad mer kan skilja sig åt dem – Kinesiska telefoner har också speciell firmware för att göra saker som att ta bort den taiwanesiska flaggens emoji, så de kan fungera oförutsägbart om de används med ett icke-kinesiskt primärt SIM-kort.

IPhone XR har fyra modeller: Kina, Japan, USA / Kanada och världen. IPhone 8 har tre: CDMA-kompatibel, icke-CDMA och Japan. Vi går närmare in på iPhone 8-modellerna här.

Så kom ihåg när du handlar, det är viktigt att se till att du får den iPhone-modell som fungerar bäst i ditt land. Vi kommer snart att få en fullständig recension av Apples nya telefoner.

Relaterade Artiklar

Back to top button