Akasa lanserar Raspberry Pi 4-fodral med anpassat termiskt kit

Akasa lanserar Raspberry Pi 4-fodral med anpassat termiskt kit

Raspberry Pi 4 Àr den överlÀgset mest kraftfulla Pi, men det betyder ocksÄ att den enda styrdatorn gÄr ganska het och kan kÀmpa med överhettning utan aktiv kylning. Akasa syftar till att lösa det problemet med sitt nya Pi-4-fall.

Tillbaka i 2017 lanserade Akasa ett fodral för Raspberry Pi 3 Model B ($ 35,89 pÄ Amazon) som inkluderade ett termiskt kit. Raspberry Pi 4-fodralet ser ut att vara en uppdatering av den designen och det innehÄller ocksÄ ett anpassat termiskt kit för att förhindra att den lilla stationÀra datorn blir för varm.

VÀrmesatsen i kombination med ytterhöljet av aluminium leder bort vÀrme frÄn processorn, GPU och USB 3.0-chipset, allt utan att nÄgra externa kontakter blockeras. Men hur bra Àr det vid kylning?

Enligt videon ovan kan Raspbery Pi 4 ($ 45,99 pÄ Amazon) överstiga 75 grader Celsius utan ett fodral nÀr det Àr under belastning. Men med termosatsen och höljet monterat hÀvdar Akasa att hÄlla temperaturen nÀrmare 50 grader. En imponerande minskning pÄ 34 procent.

Att installera Pi 4 i det hÀr fallet kunde inte vara enklare med de medföljande kylflÀnsarna och klibbiga vÀrmepasta-remsorna. Det Àr ett fem minuters jobb. Det kostar inte sÀrskilt mycket, med fodralet under $ 30. Om du vill montera din Pi ur vÀgen Àr det ocksÄ möjligt att köpa en sken- eller vÀggmonteringssats som tillval för fodralet.