Airtel Wi-Fi-samtalstjänst nu tillgänglig: Hur det fungerar, kompatibla telefoner?

Airtel Wi-Fi-anropstjänst lanserad i Indien Airtel Wi-Fi-anropstjänst lanserades i Indien för en bättre upplevelse av röstsamtal.

Efter att ha tagit bort rörlig FUP (Fair Usage Policy) vid samtal till andra nätverk, introducerar Bharti Airtel Indiens första Voice over Wi-Fi (VoWiFi) -tjänst som heter ‘Airtel Wi-Fi-samtal’ på tisdag. Som namnet antyder kommer denna funktion att förbättra röstsamtal inomhus för smarttelefonkunder i landet. Enligt en rapport från Economic Times testade Airtel VoWiFi-tjänsten med sina anställda och utvalda användare över kretsar innan de rullades.

Vad är Airtel Wi-Fi-samtal?

Med ‘Airtel Wi-Fi Calling’ den tredje största teleoperatören i Indien efter Vodafone-Idea och Reliance vill Jio erbjuda Airtel-smarttelefonkunder en förbättrad röstupplevelse, särskilt när de är inomhus. Airtel hävdar att denna funktion gör det möjligt för kunder med Wi-Fi hemma eller på kontoret att få utmärkt signalkvalitet inomhus.

Hur fungerar Airtel Wi-Fi-samtal?

Airtel Wi-Fi-samtal kräver ingen app och kan konfigureras på smarttelefonen med följande fyra enkla steg:

Kontrollera först smarttelefonkompatibiliteten på airtel.in/wifi-calling

För det andra, uppgradera enhetsdriftprogramvaran till den senaste versionen som stöder Wi-Fi-samtal.

För det tredje, gå till alternativet Inställningar på telefonen och slå på Wi-Fi-samtal.

För det fjärde, håll VoLTE påslagen för en sömlös röstsamtalupplevelse.

Kommer Airtel att debitera användare för att ringa samtal via Airtel Wi-Fi-samtal?

Nej. Airtel tar inte betalt för samtal med Airtel Wi-Fi-samtalstjänst. Teleoperatören säger att tjänsten förbrukar minimala data.

Var finns Airtel Wi-Fi-samtal tillgängligt?

För närvarande är Airtel Wi-Fi-samtalstjänst för närvarande tillgänglig för Airtel-kunder i Delhi NCR. Teleoperatören säger att tjänsten gradvis kommer att rullas ut över andra stater i Indien.

Vilka telefoner stöder Airtel Wi-Fi-samtal?

Inte alla Airtel-prenumeranter kan använda VoWiFi-tjänsten. Tjänsten är endast tillgänglig för kompatibla enheter. Nedan följer telefoner som tillåter Airtel Wi-Fi-samtal:

Alla iPhone-serier som börjar på iPhone 6s och senare

Xiaomi Redmi K20, Redmi K20 Pro

POCO F1

Samsung Galaxy J6, Galaxy A10s, Galaxy On6 och Galaxy M30s

OnePlus 7-serien inklusive OnePlus 7, 7 Pro, 7T och 7T Pro.

Airtel säger att de arbetar med alla ledande smarttelefonmärken för att lansera kompatibilitet med Airtel Wi-Fi Calling.

Kompatibla bredbandstjänster för Airtel Wi-Fi-samtal?

Airtel Wi-Fi-samtalstjänsten är för närvarande endast kompatibel med Airtel Xstream Fiber-bredband. Teleoperatören säger att det snart kommer att vara kompatibelt med alla bredbandstjänster och Wi-Fi-hotspots i Indien.

Jio kan komma med VoWiFi-tjänst i Indien snart

Nu när Airtel har lanserat Wi-Fi-samtal i Indien kan vi förvänta oss att Jio också kommer att ge sin Reliance Jio sin VoWiFi-tjänst mycket snart. Tidigare rapporter från Economic Times föreslog att Reliance Jio har testat Vo-WiFi-tjänster i utvalda kretsar som Madhya Pradesh, Andhra Pradesh, Telangana och Kerala. Indiens näst största teleoperatör avslöjar ännu när den kommer att lansera sin VoWiFi-tjänst i Indien.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button