Airtel, Vodafone, Idea, andra lanserar full mobilnummerportabilitet

Airtel, Vodafone, Airtel mobilnummerportabilitet, Airtel MNP, Vodafone mobilnummerportabilitet, mobilnummerportabilitet, vad är mobilnummerportabilitet, mobilnummerportabilitetsfrist, MNP-deadline, Hur man använder mobilnummerportabilitet, mobilnummerportabilitet för förbetald, MNP-förbetalda användare, mobilnummerportabilitet för efterbetalda användare, teknik, mobiler, smartphones, tekniknyheter Airtel och Vodafone är redo att lansera hela mobilnummerportabiliteten.

Bharti Airtel, Vodafone och Idea har bekräftat att de kommer att lansera full mobilnummerportabilitet (MNP) från och med den 3 juli, så att kunderna kan behålla sina nummer över hela landet.

National Mobile Number Portability-tjänsten underlättar för kunder att transportera sitt befintliga mobilnummer från en telekomcirkel till en annan över hela Indien och välja den operatör som de väljer. NMNP gäller för alla förbetalda och efterbetalda kunder.

Vodafone India Chief Commercial Officer Vivek Mathur sa i ett pressmeddelande: ”Kunder kommer att vara de största vinnarna av National MNP-tjänsten eftersom det gör det möjligt för dem att bära sitt befintliga nummer över hela Indien och också välja den operatör som de väljer. Vodafone har dragit nytta av MNP inom cirkeln som lanserades 2011 och vi ser fram emot ett liknande svar den här gången. ”

I ett uttalande sa Airtel att sina kunder kan njuta av specialerbjudanden som att behandla förfrågningar om portering inom Airtels nätverk inom 24 timmar och gratis inkommande vid roaming tills portabilitetsförfrågan behandlas.

Användarna kan också använda sig av möjligheten att överföra sina saldon i förskottsbetalning eller vidarebefordra sitt obebodda / fakturerade belopp i händelse av efterbetalt medan de överför sitt nummer till den nya staden, tillade uttalandet.

”Med vår fullständiga beredskap att lansera nationell mobilnummerportabilitet, strävar vi efter att ge kunderna möjlighet att behålla denna identitet när de rör sig överallt i landet. För att underlätta en sömlös övergång kommer vi också att låta våra kunder njuta av gratis inkommande roaming medan deras nummerportabilitetsförfrågan behandlas, ”sade Bharti Airtel-chef (marknadsoperationer) Ajai Puri.

Idea Cellular, som påstår sig vara MNP-ledaren med över 14 miljoner nettovinst av kunder hittills, har lanserat ett avgiftsfritt nummer (18002700000) för dem som vill utnyttja nationella MNP-tjänster i sitt nätverk.

Sashi Shankar, Chief Marketing Officer, Idea Cellular, säger: ”Som ett resultat av Ideas växande nätverksnärvaro, fokus på kundcentrering och ett starkt varumärke i kontakt med publiken, har vårt MNP-ledarskap vuxit genomgående sedan tjänster lanserades 2011. Vi är övertygade om att den starka varumärkesklibbigheten och den växande preferensen kommer att fortsätta att gynna oss eftersom vi nu utökar den här tjänsten på pan-Indien-basis så att användare som byter stad kan behålla sitt antal. ”

I beredskap för nationell MNP-lansering sa Tata Docomo att den redan har ökat sin strategi för abonnentsegmentering under de senaste månaderna för att ge en förbättrad kundupplevelse.

Gurinder Singh Sandhu, Head Marketing, Tata Teleservices, Limited sade: ”Vi förväntar oss ett positivt intag av full nummerportabilitet. Kunder kan förvänta sig en helt sömlös upplevelse när de porterar till Tata Docomo-nätverket. Det kommer inte att finnas någon anskaffningsavgift för portering från Tata Docomo till Tata Docomo och kunderna kan njuta av gratis inkommande roaming i Tata-nätverket tills portabilitetsbegäran har behandlats. För att snabbt spåra port-in-processen kan kunder gå in i någon av våra flera exklusiva butiker över hela landet. Kunderna kan också enkelt gå in i någon av Tata Docomos exklusiva butiker över sina kretsar och lämna in deras begäran om inlämning. ”

Relaterade Artiklar

Back to top button