Airtel vädjar till ASCI att granska order på snabbaste nätverksannons

Tillit Jio, airtel, ookla, Jio vs Airtel, Airtel snabbaste nätverksannons, Asci, Advertising Standards Council of India, Ookla hastighetstest, Airtel-hastighet, Jio-hastighet, Airtel Ookla, Jio Dhan Dhana Dhan-erbjudande, Jio Prime, teknik, teknologinyheter ASCI har beviljat en personlig utfrågning till Reliance Jio Infocom och Bharti Airtels representanter med den tekniska experten.

Telekom-stora Bharti Airtel överklagade före ASCI och begärde en granskning av vakthundens beslut som begärde ändring eller återkallande av företagets “snabbaste nätverk” reklamkampanj. ”Airtel har överklagat inför ASCI idag för granskning av beslut med ytterligare material för att stödja företagets reklamkampanj. Företaget kommer att följa alla riktlinjer, säger en företagskälla till PTI.

Bharti Airtel har kommit ut med en TV-reklam (TVC) som påstår sig vara Indiens snabbaste nätverk baserat på Ooklas resultat. Dess rival Reliance Jio hade bestridit påståendet och flyttat ASCI mot reklamen.

Advertising Standards Council of India (ASCI) fann att annonsen hävdade att Airtel var ”officiellt” snabbaste nätverk som vilseledande och bad företaget att ändra eller dra tillbaka reklamen senast den 11 april. Iakttagande av klagomålet från konkurrenten Reliance Jio Infocom sa ASCI att Airtel TV-reklam (TVC) var ”vilseledande” och ”stred mot kapitel” i dess kod samt riktlinjer för klausuler om ansvarsfriskrivning.

Bharti Airtel förkastade slutsatserna från ASCI: s Fast Track Complaints Committee (FTCC) och sa: “Vi håller inte med ASCI: s beslut och kommer att överklaga enligt riktlinjerna.” Airtel sa att dess kampanj är baserad på resultat från Ookla – den globalt erkända ledaren inom mobila hastighetstester och också ett riktmärke för ansedda globala operatörer.

Ookla svarade på ASCI: s beslut och sa att det står bakom noggrannheten och tillförlitligheten hos den metod som används för att beteckna Airtel som “Indiens snabbaste mobilnätverk”. Förutom att Airtel tilldelades som den snabbaste för tredje och fjärde kvartalet 2016 sa Ookla att telekom-majoren fortfarande är det snabbaste mobilnätet.

Tillit Jio, airtel, ookla, Jio vs Airtel, Airtel snabbaste nätverksannons, Asci, Advertising Standards Council of India, Ookla hastighetstest, Airtel-hastighet, Jio-hastighet, Airtel Ookla, Jio Dhan Dhana Dhan-erbjudande, Jio Prime, teknik, teknologinyheter Förutom att Airtel tilldelades som den snabbaste för tredje och fjärde kvartalet 2016 sa Ookla att telekom-majoren fortfarande är det snabbaste mobilnätet.

”När man analyserar data för 2017 hittills är Airtel fortfarande den ledande ledaren. Det är värt att notera att efter korrigering av Android-begränsningen ökar Airtels ledning över Jio för alla ovannämnda datumintervall, säger Ookla. Annonsregulatorn hade ifrågasatt Ooklas testmetodik.

”Medan annonsören skickade in ett Ookla-certifikat tillhandahöll de inte en uttrycklig testmetod för att underbygga att metoden är robust för att fånga att provet; och är representativ och jämförbar mellan operatörer, geografiska områden och konsumenter, ”konstaterade ASCI.

ASCI-kommittén hänvisade till telekomregulator Trais webbplats när det gäller täckningen av Airtel gentemot Reliance Jio och märkte att det finns en betydande klyfta mellan geografisk spridning av Airtel och Jio 4G-abonnenter som kan påverka jämförelsen. “FTCC ansåg att denna framställning var vilseledande av tvetydighet och implikation,” tillade den.

ASCI har beviljat en personlig utfrågning till Reliance Jio Infocom och Bharti Airtels representanter med den tekniska experten.

Relaterade Artiklar

Back to top button