Airtel överträffar Vi och Jio i videoupplevelse, nedladdningshastighet och annat: OpenSignal-rapport

Airtel, Disney + Hotstar VIP, Airtel Disney + Hotstar VIP, Airtel nya planer, Airtel planer, Airtel Disney + Hotstar VIP paketplan, Airtel Rs 448 plan, Airtel Rs 499 plan, Airtel Rs 599 plan, Airtel Rs 2698 plan

Bharti Airtel överskuggar tre huvudoperatörer i Indien för att utmärka sig i fyra kvalitetsmått av sju inklusive video- / röstupplevelse, spelupplevelse och andra. Slutsatsen erhölls av ett Londonbaserat nätverksanalysföretag OpenSignal under en period av 90 dagar som började från och med den 1 maj 2020.

Under Covid-19-pandemin visade Airtel sin konsistens genom att vinna “Video Experience Award” för fjärde gången i rad med en poäng på 57,36 av 100 (en poäng på 55 till 65 anses vara bra). Det ökade ledningen över det andraplacerade nätverket Vi från 2.4 till 3.4. Enligt rapporten bestäms videoupplevelsen av “snabba laddningstider och bara enstaka stopp medan du streamer videor online på en smartphone”

Mobilspel har ökat avsevärt under pandemiperioden och Airtel utmärktes också på denna front. Airtel vann den första någonsin ‘Games Experience Award’ med poängen 55,6 av 100. Rapporten nämnde: “Detta mått på mobilupplevelsen analyserar hur mobilspelupplevelsen för flera spelare påverkas av mobilnätförhållanden inklusive latens, paketförlust jitter för att bestämma inverkan på spelet. ”

Airtel har också vunnit priserna Voice App Experience och Download Speed ​​Experience. Den registrerade en genomsnittlig nedladdningshastighet på 10,4 Mbps. Å andra sidan, efter sammanslagningen, vann vi priset Upload Speed ​​Experience med en poäng på 3,5 Mbps, vilket överträffade Airtel med 0,7 Mbps.

Trots att det släpar efter på fem fronter har Jio behållit sitt fäste genom att vinna 4G-utmärkelsen och 4G Coverage Experience-utmärkelsen. Jio vann 4G-utmärkelsen för fjärde gången i rad medan 4G Coverage Experience för andra gången på trav.

BSNL ligger långt efter de tre operatörerna i alla aspekter som registrerar poäng på 30-talet i video- och spelupplevelse. Nedladdnings- och uppladdningshastigheten den ger är bara 3 Mbps och 1 Mbps vilket är mindre än hälften än den tredje rankade operatören i listan, Jio.

Express Tech är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@expresstechie) och håll dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button