Airtel erbjuder extra taltid till miljontals kunder, förlänger giltigheten av förbetald plan

Airtel (Bild: Bloomberg) COVID-19: Airtel erbjuder extra samtalstid till miljontals kunder, förlänger giltighet av förbetald plan (Bild: Bloomberg)

COVID-19 har i hög grad påverkat de underprivilegerade hushållen i Indien. På senare tid har vi sett migranter som inte har jobb längre på grund av pandemin gick hundratals kilometer för att nå sin hemstad och leva med sina nära och kära i denna kristid. För att hjälpa dessa fattiga och behövande Airtel på måndagen tillkännagav åtgärder för att hjälpa de låginkomstgruppskunder som påverkades av COVID-19.

Teleoperatören har förlängt den förutbetalda paketets giltighet för över 80 miljoner kunder till den 17 april. Airtel sa att alla dessa kunder kommer att fortsätta att ta emot inkommande samtal på sina mobilnummer även efter att giltigheten för deras plan är slut. Operatören uppgav dock inte hur de planerar att separera dessa människor från resten.

Airtel kommer också att kreditera ytterligare Rs 10 samtalstid på förbetalda konton för alla de 80 miljoner kunderna. Detta gör det möjligt för dem att ringa eller skicka SMS och därmed hålla kontakten med sina nära och kära.

Programmet har redan startat och fördelarna kommer att finnas tillgängliga för användarna under de närmaste 48 timmarna, meddelade operatören. De 80 miljoner kunderna täcker alla missgynnade hushåll på Airtel Network, noterade företaget.

LÄS: Telekomoperatörer erbjuder extra data och andra fördelar till kunder som arbetar hemifrån

Airtel sa att dessa speciella åtgärder kommer “särskilt att gynna migrerande arbetstagare och dagslöntagare som kan ha påverkats på grund av den landsomfattande låsning som bekämpar COVID-19.” För alla frågor Airtel har bett sina kunder att använda onlineplattformar inklusive AirtelThanks-appen.

”Med dessa initiativ kommer alla Airtel-kunder att ha obegränsad tillgång till viktig information från lokala myndigheter för att kunna ansluta sig till vem de än väljer. Airtels nätverksteam fortsätter att arbeta 24X7 för att säkerställa att Indiens digitala ryggrad fungerar smidigt. ”

LÄS OCH: Hur man använder Wi-Fi-samtal på din Android-, iOS-telefon

Shashwat Sharma, chef för marknadsföring, Bharti Airtel, kommenterade flytten. ”I denna svåra timme för att bekämpa hotet från Covid-19 är Airtel engagerad i att se till att alla människor förblir anslutna utan några störningar. Och för detta mål är det viktigt att ta hand om de underprivilegierade dagslönerna i vårt land, vars liv har störts på grund av låsning ”.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button