Airtel ansluter sig till videokonferensvagnen för att snart lansera sin egen app för företag

Bharti Airtel har meddelat att de också arbetar med en app för videokonferenser som de planerar att lansera någon gång snart, rapporterade The Economic Times. Airtel har dock sagt att deras videokonferensapp endast kommer att gälla företagsanvändare till att börja med. Därefter kan appen också göras tillgänglig för allmänna användare, även om det skulle baseras på efterfrågan på samma vid den tidpunkten.

Intressant är att utvecklingen närmar sig Reliance Jio och meddelar lanseringen av Jio Meet videokonferensapplikationen. JioMeet-appen kommer dock att tillgodose alla användare, vilket inkluderar både företag och allmänna användare. Airtel har dock sagt att de tänker lansera flera företagsklassade produkter inom en inte alltför avlägsen framtid, med det enhetliga videokonferensverktyget som en av dem.

Airtel-appen kommer när den lanseras tävla med JioMeet tillsammans med Zoom, Microsoft Teams och Google Hangouts. JioMeets har under tiden visat sig vara nästan en exakt kopia av Zoom, något som Jio-tjänstemän har uteslutit som inget annat än bara en tillfällighet.

När det gäller Airtel-appen sa företaget att de skulle fokusera på datasäkerhet och datalokalisering som en av de viktigaste förutsättningarna som applikationen uppfyller. Med arbetet hemifrån blir mer en norm än ett undantag, förväntas efterfrågan på appar för videokonferenser öka ytterligare de närmaste dagarna eftersom Covid 19-pandemin verkar vara inställd på en längre tid än tidigare förväntat.

Airtel avslöjar dock inte alla detaljer ännu men sa att deras kommande app för videokonferenser skulle vara tillgänglig på både mobila och stationära enheter. Förutom det kommer appen också att använda den senaste AES 256-krypteringen förutom att ha flera autentiseringslager för att säkerställa säkerhet och säkerhet av högsta ordning för användare.

Inget ord ännu om exakt när vi kan förvänta oss att videokonferensappen blir verklighet eller vilka unika funktioner den kommer med.

Relaterade Artiklar

Back to top button