AI har redan tagit över detaljhandeln

AI har redan tagit över detaljhandeln

Artificiell intelligens och prediktiv data fortsÀtter att förÀndra e-handel och detaljhandel, men mÄnga konsumenter inser inte i vilken grad AI redan pÄverkar deras shopping- och köpupplevelse.

Why Axis Bug

Enterprise AI-företaget Noodle.ai, som utvecklar smarta tillverknings- och leveranskedjelösningar, skapade en infografik som visar AI: s effekt pÄ konsumtionsvaror. Enligt sin rapport ökade anvÀndningen av AI med 600 procent frÄn 2016 till 2018. (Se hela infografiken nedan.)

Denna explosion inom detaljhandeln AI-teknik uttrycks pÄ ett antal sÀtt, inklusive Amazon Go-butiker och kundservicrobotar som strövar om gÄngarna och skannar hyllor i Target och Walmart. Noodle.ai fann att AI-antagandet har nÄtt 42 procent i varuhus, 33 procent i klÀder och skor, 29 procent i livsmedels- och livsmedelssektorn och 26 procent i hemförbÀttringsbutiker.

Detaljhandel AI behöver inte vara för komplicerat. I vissa fall betyder det helt enkelt chatbots som interagerar med kunder eller personliga rekommendationer nÀr du gÄr in i en butik baserat pÄ dina köpvanor.

Kundinriktad AI Àr till stor del inriktad pÄ att förbÀttra tillfredsstÀllelsen, men majoriteten av implementeringen (74 procent) Àr pÄ verksamhetssidan. AI kan effektivisera detaljhandelsverksamheten och leveranskedjorna, minska kostnaderna och anvÀnda prognosprognoser för att justera strategier.

Noodle.ai fann att 15 procent av företagen stÄr i spetsen för investeringar och införande av AI-system och att fram till 2023 berÀknas 95 procent av leverantörskedjeleverantörerna lita pÄ AI-lÀrande.

Infografik: Hur stora ÄterförsÀljare anvÀnder AI