AI-baserade lösningar för IT-proffs Àr fokus pÄ SpiceWorld 2019

AI-baserade lösningar för IT-proffs Àr fokus pÄ SpiceWorld 2019

Spiceworks höll sitt SpiceWorld 2019 communityevenemang i Austin, Texas den hÀr veckan. Företaget tillkÀnnagav flera nya utvecklingar pÄ utstÀllningen, inklusive slÀppandet av sin 2020-statusrapport. HÀmtad frÄn ett Ärs marknadsundersökningar som lÀmnats in frÄn dess community med cirka sex miljoner IT-proffs och cirka 3 000 leverantörer, sÀtter rapporten sÀkerhet som högst upp pÄ IT-proffsens prioriteringar nÀsta Är, som förvÀntat. Men överraskande tillÀgger det ocksÄ att hÄrdvaruköp kommer att öka i betydelse, sÀrskilt för mindre företag, varav mÄnga kommer att drabbas av Äldrande infrastruktur dÄ. Spiceworks slÀpper en serie av sÄdana rapporter Ärligen, efter att ha publicerat sin Future of Network och Endpoint Security-rapport för bara nÄgra veckor sedan, som Àr fritt tillgÀnglig för nedladdning av community-medlemmar.

Företaget presenterade ocksÄ en ny tjÀnst som heter Account Intelligence. Denna nya lösning tillÀmpar artificiell intelligens (AI) -teknologi pÄ problemet med företag som söker bÀsta möjliga ledningar inom teknikmarknadsföring för IT-köpare. Spiceworks lovar att Account Intelligence kommer att hjÀlpa eftersom det tillÀmpar AI i alla de aktiviteter som IT-medlemmarna deltar i pÄ sin medlemswebbplats. Det betyder att det har en mycket bÀttre chans att inte bara identifiera individuella leads utan hela organisationer som faktiskt Àr pÄ marknaden för ett köp snarare Àn bara en individuell lead som kanske eller kanske inte ska köpa. Enligt Spiceworks kommer detta att lÄta den nya Account Intelligence-tjÀnsten hjÀlpa teknikföretag att öka försÀljningen och konverteringarna och leverera högre totala framgÄngsnivÄer för kontobaserad marknadsföring (ABM).

Spiceworks - Registreringssida

Showen innehöll ocksÄ meddelanden för IT-sidan av Spiceworks verksamhet. Spiceworks betjÀnar sin grupp pÄ sex miljoner medlemmar med ett stort sortiment av kunskap, lÀrande och samhÀllsresurser samt 15 gratisverktyg som kan delas in i tre kategorier: IT-hantering, nÀtverksövervakning och sÀkerhet. Medan företaget gjorde ett meddelande om sitt helpdeskverktyg pÄ utstÀllningen (se nedan) var huvudmeddelandet en variation pÄ vad det meddelade för sin leverantörsgrupp. I IT-pro-exemplet finns det inget enskilt produkt- eller tjÀnstenamn. istÀllet spiserade Spiceworks helt enkelt hur det tillÀmpar AI pÄ alla viktiga aspekter av ett IT-proffs liv.

Till exempel föresprÄkade företaget sin förmÄga att anvÀnda AI för att tillhandahÄlla nya affÀrsinblick till de medlemmar som anvÀnder sina helpdeskverktyg eftersom den nya AI-tekniken inte bara kunde visa att en enskild helpdesk fick ett oerhört stort antal serviceförfrÄgningar i en viss omrÄde men att man ocksÄ kunde jÀmföra den kursen för företag av liknande storlek för att se hur mycket högre rÀntan var Àn en etablerad norm och kanske vad som var orsaken. Ett sÀrskilt attraktivt alternativ var den föreslagna marknadsinsiktsförmÄgan. Det Àr hÀr ett IT-proffs kan anvÀnda Spiceworks för att söka efter en lösningsleverantör, teknikleverantör eller konsultkompetens för att lösa ett visst behov.

Spiceworks - Registrering för anslutningsdashboard

Med sin nya AI-kapacitet hÀvdar Spiceworks att tjÀnsten bryter sin samhÀllsdata för att kartlÀgga upp till 50 000 lösningsleverantörer över olika kriterier. Spiceworks kommer att visa upp data pÄ enskilda produktsidor sÄ att köpare snabbt kan bygga kartor över potentiella köpmÄl och hÄlla sig uppdaterade om hur just den marknaden kan förÀndras. Allt med ett öga pÄ att lÄta sina medlemmar inte bara hÄlla sig uppdaterad om teknologin utan ocksÄ kunna hitta rÀtt lösning pÄ Àven mycket specifika problem sÄ snabbt som möjligt. Spiceworks sÀger att de fortfarande arbetar med att kartlÀgga nÄgra av dessa kategorier men förvÀntar sig att allt ska köras med full kapacitet i mitten till slutet av oktober.

PÄ IT-verktygsfronten tillkÀnnagav Spiceworks en utveckling för sin moln-helpdesk-tjÀnst som presenterades förra Äret. Ironiskt nog var det tillkÀnnagivandet möjligheten att installera sin kod lokalt. Spiceworks sÀger att de fick ett stort antal förfrÄgningar frÄn samhÀllet om denna funktion frÀmst pÄ grund av personer som Àr engagerade i antingen molnsÀkerhetsproblem eller de som behöver bÀttre prestanda frÄn biljettmiljöer med stor volym. Som svar tillkÀnnagav Spiceworks just att medlemmarna kan ladda ner dess helpdesk-lösning, installera den pÄ sina egna servrar och dÀrigenom se upp till 20x förbÀttring jÀmfört med molntjÀnsten i vissa scenarier.

Andra Spiceworks IT-verktyg inkluderar en IT-lagerhanterare och Àven en Connectivity Dashboard som gör det möjligt för IT-proffs att övervaka trafikvÀgar mellan de flesta slutpunkter, inklusive enheter, webbplatser eller appar och tjÀnster. Det finns ocksÄ ett kontrakthanteringsverktyg, liksom andra specialbyggda verktyg för uppgifter som att berÀkna IP-undernÀt samt utföra fjÀrrsupport. PÄ sÀkerhetssidan Àr tillgÀngliga verktyg ocksÄ pÄ den uppgiftsorienterade sidan snarare Àn att vara sviter och inkluderar funktioner som IP-svartlistning, en IP-portskanner och en SSL-kontroller.