AfroTech fokuserar pÄ företagare med en annan historia att berÀtta

AfroTech fokuserar pÄ företagare med en annan historia att berÀtta

Den 7 november kommer tusentals tekniska innovatörer att samlas i Oakland, Kalifornien, för den fjÀrde Ärliga AfroTech-konferensen, som samlar svarta entreprenörer, tekniker, startups och samhÀllsorganisationer för diskussioner, workshops och nÀtverksevenemang om företag, kultur och teknologi.

Blavity, företaget bakom AfroTech, har kallat det “nationens största black tech-konferens” och allt började med att en grupp vĂ€nner – Morgan DeBaun, Jonathan Jackson, Jeff Nelson och Aaron Samuels – satt vid ett lunchbord vid Washington University i St. Louis.

Ordet “Blavity” kommer frĂ„n begreppet “svart gravitation” – nĂ€r mĂ€nniskor i fĂ€rg migrerar mot varandra i övervĂ€gande vita utrymmen, som DeBaun gjorde med sina framtida grundare. Efter examen gick vĂ€nnerna mot motsatta kuster för att arbeta pĂ„ Palantir Technologies, Bain Capital, Google och Intuit men gick senare samman för att bilda sitt företag Blavity.

Sedan grundandet 2014 har medieorganisationen och communityn för multikulturella annonser skapat $ 9,4 miljoner frÄn investerare inklusive 500 Startups och Google Ventures. Blavity har ocksÄ förvÀrvat flera innehÄllsföretag, inklusive Travel Noire, och har 80 heltidsanstÀllda med kontor i Los Angeles och Atlanta.

AfroTech 2018 Crowd

AfroTech Àr företagets huvudevenemang; Det finns ocksÄ mindre aktiviteter i San Francisco, Detroit, Chicago, St. Louis och New York. PCMag pratade med Blavity-grundaren och VD Morgan DeBaun om ledarskap och entreprenörskap, hur Blavity har utvecklats och vad man kan förvÀnta sig av Ärets AfroTech.

PCMag: Morgan, biljetter till AfroTech sÄldes förra Äret. Det var 4000 deltagare, 69 talare och 35 stora teknikföretag som kom för att rekrytera erfarna anstÀllningar. Vilka var höjdpunkterna för dig?
Morgan DeBaun (MDB): AfroTech 2018 var fantastiskt. Vi hade redan flyttat till en ny plats [in San Francisco] för att tillgodose tillvÀxten men snabbt slutsÄld igen, sÄ i Är flyttar vi till Oakland. Höjdpunkten för mig var att se sÄ mÄnga unga mÀnniskor som var intresserade av att komma in i teknikindustrin; observera ingenjörer som samarbetar i projekt i realtid under evenemanget och se grundare som samlat miljontals pÄ scenen och delat sin framgÄng med sitt samhÀlle.

Blavity VD Morgan DeBaun

Jag vet att du inte kan vÀlja favoriter, men det mÄste ha varit kraftfullt för deltagarna att se armaturer som Dave Salvant (Squire Technologies), Phaedra Ellis-Lamkins (Promise) och Valerie Jarrett (tidigare rÄdgivare till president Obama) som ger inuti banan pÄ deras karriÀrer. Vilka Àr dina huvudrubriker för AfroTech 2019?
Jag kan inte sÀga Ànnu, men jag Àr vÀldigt glad över att ta AfroTech till Oakland. Jag vill vÀxa med staden som ligger nÀrmare vÄrt samhÀlle och göra AfroTech till ett verkligt resmÄl. I Är erbjuder vi ocksÄ en hel uppsÀttning programmering gratis och kommer ocksÄ att öppna upp en community-scen för att ge tillbaka.

Du Àr ocksÄ grundare och VD för Blavity, Inc., företaget bakom AfroTech. Ge oss hissens tonhöjd: Vad Àr Blavity och varför Àr det viktigt idag?
Blavity Inc. Àr ett medieföretag och gemenskapsplattform för svarta konsumenter, frÀmst i USA, med fokus pÄ att skapa innehÄll, idéer och upplevelser som för samman mÀnniskor. Blavity speglar ocksÄ vÄrt samhÀlle genom att distribuera andra röster och liv som inte har berÀttats. Vi vill vara sÄ olika som det samhÀlle vi försöker representera.

Jag hörde dig sÀga i en intervju att entreprenörskap handlar om risk, men det handlar ocksÄ om att hitta och bygga ett ekosystem att trivas i. Startade du Blavity eftersom det ekosystem du behövde bara inte existerade?
Det Àr exakt rÀtt. Jag arbetade i Silicon Valley, i hjÀrtat av innovation, men jag kunde inte hitta ett mediamÀrke som talade om de saker jag brydde mig om. Det fanns inget svartdrivet företag som ville lösa problemen för dagens unga svarta konsumenter. Det verkade sÄ uppenbart, men det fanns inte. SÄ jag byggde den.

AfroTech 2018-nÀtverk

Vilka Àr dina tekniska verktyg som VD? Och hur komplexa Àr dina dagliga instrumentpaneler för att spÄra framgÄng?
Vi Àr djupt integrerade i Asana för projektledning och anvÀnder Slack för alla kommandon. Vi utvecklade vÄrt eget CMS och en massa andra patenterade tekniker. VÄr grundare och CTO, Jeff Nelson, arbetade pÄ Palantir sÄ vi har en ganska teknisk stack.

Blavity och AfroTech Àr inte bara fokuserade pÄ USA utan pÄ den globala svarta diasporan, eller hur?
Det Àr en bra frÄga. Ja, teknikindustrin blomstrar globalt. MÀnniskor kommer frÄn hela vÀrlden till AfroTech, och pÄ Blavity har vi samarbetat med kunder i Haiti och Sydafrika. Jag har inspirerats av hur lokala myndigheter i dessa omrÄden stöder unga entreprenörer för att skala sina företag. Sydafrikanska turistnÀmnden Àr sponsor för AfroTech och Haiti har ett enormt tekniskt toppmöte i partnerskap med Google, en annan Blavity-klient. Detta Àr bara början.

FramgÄng inom techentreprenörskap beror ofta pÄ att man lÀr sig av misslyckande. Du grundade ett par nystartade företag före Blavity, inklusive en personlig ekonomikalkylator och en app som skrapade lokal hÀndelsekalenderdata för att lÄta eleverna veta var de skulle fÄ gratis mat för att spara pengar. Vad lÀrde du dig mest av bÄda?
Jag lĂ€rde mig mycket om att bygga ett starkt grundande team och bara arbeta med nĂ„got du Ă€r oerhört passionerad för. Det finns en oĂ€ndlig mĂ€ngd problem att lösa med teknik, men du mĂ„ste vara passionerad för det samhĂ€lle du bygger det för. En av anledningarna till att Blavity har varit sĂ„ framgĂ„ngsrik och hĂ„llbar Ă€r att vi fokuserar pĂ„ vĂ„r publik och mindre pĂ„ hur vi löser problem för dem – det handlar till slut om publiken.

Du har hittills samlat in 9,4 miljoner dollar. Vad fick egentligen resonans med investerare om din tonhöjd?
NÀr vi visade hur stor möjligheten var att tjÀna ett samhÀlle som inte bara Àr försenat just nu utan hyperförlovat online. De svarade ocksÄ pÄ vÄr Àkthet.

Ava DuVernay har en affÀr pÄ 100 miljoner dollar med Warner Bros; Shonda Rhimes har en lika stor affÀr med Netflix; Tyler Perry lanserar en massiv streamingtjÀnst med BET; och Amazon Studios har en första titt pÄ Jordan Peele. Bygger du Blavity för att vara det tusenÄriga svaret för nÀsta generations Hollywood?
Inte nödvÀndigtvis []. Men jag kommer att sÀga att vi verkligen Àr en plats för nÀsta generation av Hollywood att upptÀckas. Genom vÄrt Blavity-Àgda varumÀrke Shadow and Act samarbetar vi med Hollywood-studior för att se till att berÀttelser finns dÀr frÄn mÀnniskor som Ànnu inte har hittat sig till Hollywood. MÀnniskor som förtjÀnar att ses och höras.