Adobe Trend Report visar mer användning av emoji på jobbet

17 juli var World Emoji Day, och vi fick reda på att många nya ikoner kommer till framtida iterationer av mobila operativsystem. (Det är Apple iOS och Google Android, om du inte riktigt talar detta bildgrafiska språk.)

Why Axis Bug

Men du kommer att tala det så småningom, om du vill klara dig på jobbet.

Adobe firade dagen med att lägga ut sin första Emoji-trendrapport någonsin, resultatet av en undersökning av 1 000 veckovisa (eller fler) användare av de små piktogram och hur de används.

Resultaten ovan, kvantifierade av våra vänner på Statista, visar den dramatiska sanningen: Hela 61 procent av de tillfrågade (det täckte personer i åldern 16 till 73) använder emojis på jobbet.

Till sin kredit kände 72 procent av de tillfrågade sig tveksamma till att använda emojis – till en början. Men annan statistik gör det möjligt att använda dem. Sextio-tre procent sa att en positiv användning av emoji förbättrade deras trovärdighet, och 78 procent sa att det gjorde dem mer omtyckta. Vi vill bara bli älskade; är det så fel? Siffrorna är ännu högre när du inte tar hänsyn till arbete: 81 procent anser att emoji-användare är vänligare, period.

Adobes inlägg om rapporten har många andra emoji-faktoider som är värda att överväga, till exempel de tre bästa emojierna:

Varför Axis - Adobes topp tre emoji

Av de tillfrågade tycker 65 procent att emoji i en text är mer bekväm för att uttrycka känslor än att ringa för att göra detsamma. Antalet stiger till 83 procent hos yngre människor.

Amd 73 procent vill ha ännu mer emoji, särskilt mer inkluderande skildringar. (Det är därför jag personligen är glad över att Unicode äntligen inkluderar en lättja-emoji.)

Varför Axis - Adobe Inclusive Emoji stat

När vi kom tillbaka till arbetsanvändningen visade undersökningen att 58 procent av de tillfrågade skulle vara mer benägna att öppna ett e-postmeddelande om ämnesraden har en ikon i den. 44 procent sa att de är mer benägna att köpa något som annonseras med emojis. Och hela 64 procent är villiga att köpa något, från måltider till filmbiljetter till kläder, helt enkelt genom att klicka på en emoji.

För mer, läs hela bildspelsrapporten.

Relaterade Artiklar

Back to top button