Adobe tillämpar en lagrad strategi i realtid på kundanalys

Adobe tillämpar den skiktade metoden och användarvänligheten för produkter som Adobe Photoshop på sin nya Adobe Customer Journey Analytics-lösning. Annonserad idag hjälper Adobe Customer Journey Analytics företag och varumärken att få åtkomst till lager av flerkanaliga kunddata för att samlas och staplas ovanpå varandra för att avslöja nya perspektiv på hur kunder engagerar sig med ett varumärke. Den nya funktionen i Adobe Analytics använder Adobe Experience Platform, som kan sammanföra kunddata från hela företaget och öppnar nya sätt att förstå insikter över kanaler online, offline och från tredje part.

Adobe Customer Journey Analytics är det senaste steget från Adobe för att stärka sin position inom affärsanalys och lösningsutrymme sedan det köpte webbanalyslösningsleverantören Omniture 2009. Adobe har förvärvat olika webbanalyser, innehållshanteringssystem (CMS), reklamteknik, och marknadsföringstekniska företag. Förra året spenderade Adobe 6,43 miljarder dollar i programvaruförvärv, mestadels för att förbättra sina olika marknadsförings- och affärslösningar. Verktyg som Adobe Customer Journey Analytics är resultatet av Adobes olika förvärv och integrationer.

Adobe sa i ett uttalande att dess lösning hjälper till att stänga ett kreativitetsgap i dataanalys genom att “ge individer möjlighet att vara mer uppfinningsrika när det gäller att kombinera, redigera och experimentera med olika dataskikt – en kreativ process som är känd för alla användare av Adobe Photoshop. “

Adobe Customer Journey Analytics är ett nytt erbjudande som är förankrat kring ett profilbaserat prissättningssystem, ett nytt tillvägagångssätt över prissättning enbart baserat på serverns samtalsvolym. För befintliga kunder kommer migrationsvägar att göras tillgängliga. Kunder kan också köpa fristående funktioner à la carte.

Sense of the Mountain of Data

“Många företag sitter på ett berg av data och de flesta vet inte vad de ska göra med dessa data”, säger Nate Smith, gruppchef för produktmarknadsföring på Adobe Analytics Cloud. Han tillade att mycket av denna information inte är aktuell, vilket hindrar dess förmåga att informera kundupplevelser (CXes). Adobes lösning kan spåra biljoner kundtransaktioner över webbplatser, mobil, video och till och med röst. Adobe Customer Journey Analytics syftar till att erbjuda varumärken och företag mer än vad många instrumentpaneler och fåfängsmätvärden ger dem genom att integrera djupare realtidsanalys från olika källor i ovannämnda Adobe Experience Platform (deras enhetliga lösning för CX-skapande, marknadsföring, reklam, analytics och handel).

“Vår lösning hjälper varumärken att ansluta prickarna från omnichannel kunddata och bilda en personcentrerad syn på kunderna,” sa Smith. “Vi har använt dra-och-släpp-enkelheten samt några av Photoshops lager och verktyg för att aktivera dynamiska instrumentpaneler.”

Till skillnad från vissa statiska instrumentpaneler, som är utformade för att spåra och svara på en handfull mätvärden, sa företaget Adobe Customer Journey Analytics är dynamiskt och kan användas för att snabbt hitta svar på mer komplexa frågor. Smith tillade att Customer Journey Analytics har den kraft och funktionalitet som dataforskare kommer att värdesätta men också är tillräckligt enkel för marknadsförare och produktchefer.

Adobe Customer Journey Analytics fungerar annorlunda än traditionella instrumentpaneler med begränsad interaktivitet genom att användarna kan gräva i skiktade datauppsättningar och samla insamlingar av insikter för olika målgrupper när de använder den förra. Detta är särskilt användbart i branscher som detaljhandel där varumärken kan använda analyserna för att se hur fysiska butiker och e-handelswebbplatser interagerar. Företag kan avslöja vilka typer av digitala upplevelser som mest sannolikt kommer att leda trafik och köp i offlinebutiker.

Adobe Customer Journey Analytics

Spåra kundens resa

Smith vidarebefordrade en personlig upplevelse för att illustrera hur kundupplevelsen kan dra nytta av djup analys. Han köpte nyligen en golfklubb och frågade om han ville registrera sig för att vara på golfbutikens e-postlista medan han betalade vid kassaskåpet. Hans första e-postmeddelande från golfbutiken innehöll en kupong på 20 procent av klubben som han just hade köpt veckor tidigare.

Han påpekade att en sammanhängande kundresanalyslösning (som Adobe Customer Journey Analytics) skulle ha kunnat hjälpa till att skräddarsy e-posterbjudandet till ett annat objekt som köpare av golfklubbar också köper; detta kunde ha resulterat i en ny försäljning och en positiv CX. Istället blev Smith avskräckt genom att lära sig att varan han nyligen betalade fullt pris för nu erbjuds med rabatt.

Adobes kundresan Dashboard

Adobe Customer Journey Analytics kommer att kopplas till befintliga Adobe-affärslösningar. Det kan också dra nytta av artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) genom Adobe Sensei, som har förbyggda AI / ML-modeller som kan utbildas över tid för att göra bättre förutsägelser om aktiviteter som händer över kundresan. Det kan också föreslå rekommendationer om bästa nästa steg eller automatisera besvärliga processer.

En intressant funktion i lösningen är dess förmåga att erbjuda analyser över olika enheter, som kan inkludera användarnas beteende från olika enheter som de använder för att interagera med företag, inklusive smartphones, surfplattor, stationära datorer och andra, i en enda ström. Detta innebär att varumärken och företag har bättre förståelse för hur man skräddarsyr användarupplevelser (UX) på varje enhet baserat på användarnas preferenser att använda dem. Detta ger en enhetlig bild av kunderna och de enheter de använder, och det sätter också fokus på människor snarare än enheter.

Relaterade Artiklar

Back to top button