Adobe tillÀmpar en lagrad strategi i realtid pÄ kundanalys

Adobe tillÀmpar en lagrad strategi i realtid pÄ kundanalys

Adobe tillÀmpar den skiktade metoden och anvÀndarvÀnligheten för produkter som Adobe Photoshop pÄ sin nya Adobe Customer Journey Analytics-lösning. Annonserad idag hjÀlper Adobe Customer Journey Analytics företag och varumÀrken att fÄ Ätkomst till lager av flerkanaliga kunddata för att samlas och staplas ovanpÄ varandra för att avslöja nya perspektiv pÄ hur kunder engagerar sig med ett varumÀrke. Den nya funktionen i Adobe Analytics anvÀnder Adobe Experience Platform, som kan sammanföra kunddata frÄn hela företaget och öppnar nya sÀtt att förstÄ insikter över kanaler online, offline och frÄn tredje part.

Adobe Customer Journey Analytics Àr det senaste steget frÄn Adobe för att stÀrka sin position inom affÀrsanalys och lösningsutrymme sedan det köpte webbanalyslösningsleverantören Omniture 2009. Adobe har förvÀrvat olika webbanalyser, innehÄllshanteringssystem (CMS), reklamteknik, och marknadsföringstekniska företag. Förra Äret spenderade Adobe 6,43 miljarder dollar i programvaruförvÀrv, mestadels för att förbÀttra sina olika marknadsförings- och affÀrslösningar. Verktyg som Adobe Customer Journey Analytics Àr resultatet av Adobes olika förvÀrv och integrationer.

Adobe sa i ett uttalande att dess lösning hjĂ€lper till att stĂ€nga ett kreativitetsgap i dataanalys genom att “ge individer möjlighet att vara mer uppfinningsrika nĂ€r det gĂ€ller att kombinera, redigera och experimentera med olika dataskikt – en kreativ process som Ă€r kĂ€nd för alla anvĂ€ndare av Adobe Photoshop. “

Adobe Customer Journey Analytics Àr ett nytt erbjudande som Àr förankrat kring ett profilbaserat prissÀttningssystem, ett nytt tillvÀgagÄngssÀtt över prissÀttning enbart baserat pÄ serverns samtalsvolym. För befintliga kunder kommer migrationsvÀgar att göras tillgÀngliga. Kunder kan ocksÄ köpa fristÄende funktioner à la carte.

Sense of the Mountain of Data

“MĂ„nga företag sitter pĂ„ ett berg av data och de flesta vet inte vad de ska göra med dessa data”, sĂ€ger Nate Smith, gruppchef för produktmarknadsföring pĂ„ Adobe Analytics Cloud. Han tillade att mycket av denna information inte Ă€r aktuell, vilket hindrar dess förmĂ„ga att informera kundupplevelser (CXes). Adobes lösning kan spĂ„ra biljoner kundtransaktioner över webbplatser, mobil, video och till och med röst. Adobe Customer Journey Analytics syftar till att erbjuda varumĂ€rken och företag mer Ă€n vad mĂ„nga instrumentpaneler och fĂ„fĂ€ngsmĂ€tvĂ€rden ger dem genom att integrera djupare realtidsanalys frĂ„n olika kĂ€llor i ovannĂ€mnda Adobe Experience Platform (deras enhetliga lösning för CX-skapande, marknadsföring, reklam, analytics och handel).

“VĂ„r lösning hjĂ€lper varumĂ€rken att ansluta prickarna frĂ„n omnichannel kunddata och bilda en personcentrerad syn pĂ„ kunderna,” sa Smith. “Vi har anvĂ€nt dra-och-slĂ€pp-enkelheten samt nĂ„gra av Photoshops lager och verktyg för att aktivera dynamiska instrumentpaneler.”

Till skillnad frÄn vissa statiska instrumentpaneler, som Àr utformade för att spÄra och svara pÄ en handfull mÀtvÀrden, sa företaget Adobe Customer Journey Analytics Àr dynamiskt och kan anvÀndas för att snabbt hitta svar pÄ mer komplexa frÄgor. Smith tillade att Customer Journey Analytics har den kraft och funktionalitet som dataforskare kommer att vÀrdesÀtta men ocksÄ Àr tillrÀckligt enkel för marknadsförare och produktchefer.

Adobe Customer Journey Analytics fungerar annorlunda Àn traditionella instrumentpaneler med begrÀnsad interaktivitet genom att anvÀndarna kan grÀva i skiktade datauppsÀttningar och samla insamlingar av insikter för olika mÄlgrupper nÀr de anvÀnder den förra. Detta Àr sÀrskilt anvÀndbart i branscher som detaljhandel dÀr varumÀrken kan anvÀnda analyserna för att se hur fysiska butiker och e-handelswebbplatser interagerar. Företag kan avslöja vilka typer av digitala upplevelser som mest sannolikt kommer att leda trafik och köp i offlinebutiker.

Adobe Customer Journey Analytics

SpÄra kundens resa

Smith vidarebefordrade en personlig upplevelse för att illustrera hur kundupplevelsen kan dra nytta av djup analys. Han köpte nyligen en golfklubb och frÄgade om han ville registrera sig för att vara pÄ golfbutikens e-postlista medan han betalade vid kassaskÄpet. Hans första e-postmeddelande frÄn golfbutiken innehöll en kupong pÄ 20 procent av klubben som han just hade köpt veckor tidigare.

Han pÄpekade att en sammanhÀngande kundresanalyslösning (som Adobe Customer Journey Analytics) skulle ha kunnat hjÀlpa till att skrÀddarsy e-posterbjudandet till ett annat objekt som köpare av golfklubbar ocksÄ köper; detta kunde ha resulterat i en ny försÀljning och en positiv CX. IstÀllet blev Smith avskrÀckt genom att lÀra sig att varan han nyligen betalade fullt pris för nu erbjuds med rabatt.

Adobes kundresan Dashboard

Adobe Customer Journey Analytics kommer att kopplas till befintliga Adobe-affÀrslösningar. Det kan ocksÄ dra nytta av artificiell intelligens (AI) och maskininlÀrning (ML) genom Adobe Sensei, som har förbyggda AI / ML-modeller som kan utbildas över tid för att göra bÀttre förutsÀgelser om aktiviteter som hÀnder över kundresan. Det kan ocksÄ föreslÄ rekommendationer om bÀsta nÀsta steg eller automatisera besvÀrliga processer.

En intressant funktion i lösningen Àr dess förmÄga att erbjuda analyser över olika enheter, som kan inkludera anvÀndarnas beteende frÄn olika enheter som de anvÀnder för att interagera med företag, inklusive smartphones, surfplattor, stationÀra datorer och andra, i en enda ström. Detta innebÀr att varumÀrken och företag har bÀttre förstÄelse för hur man skrÀddarsyr anvÀndarupplevelser (UX) pÄ varje enhet baserat pÄ anvÀndarnas preferenser att anvÀnda dem. Detta ger en enhetlig bild av kunderna och de enheter de anvÀnder, och det sÀtter ocksÄ fokus pÄ mÀnniskor snarare Àn enheter.