Adobe ser ut att locka smÄ och medelstora företag med Adobe Sign för smÄföretag

Adobe ser ut att locka smÄ och medelstora företag med Adobe Sign för smÄföretag

Adobe gjorde flera tillkĂ€nnagivanden idag och sökte inbrott i den lilla till medelstora marknaden (SMB) via sin e-signaturteknologi. Först och frĂ€mst introducerade företaget en ny nivĂ„ av sin Adobe Sign-produkt som heter “Adobe Sign för smĂ„företag.” Dessa verktyg Ă€r en del av Adobe Document Cloud, som inkluderar alla företagets dokumenthanteringsverktyg (DM). Som en del av tillkĂ€nnagivandet kommer Adobe Sign för smĂ„företag att finnas tillgĂ€ngligt till en introduktionsnivĂ„ pĂ„ $ 29,99 per mĂ„nad för upp till nio anvĂ€ndare, med det vanliga priset $ 34,99 per mĂ„nad.

Dessutom meddelade företaget ocksÄ att det har lagt till begrÀnsad e-signaturfunktion till Adobe Acrobat Reader-skrivbordsklienten. Kunderna kan nu anvÀnda Acrobat Reader för att skicka tvÄ dokument för e-signatur per mÄnad utan extra kostnad.

Undertecknade PDF-formulĂ€r Ă€r fortfarande ett viktigt verktyg för att samla en kundsignatur pĂ„ kontrakt och serviceavtal. Faktum Ă€r att 75 procent av respondenterna i en Adobe-undersökning fortfarande signerar dokument med penna och papper. Undersökningen, kallad “Paperwork Kills Productivity for Small Businesses”, indikerade att pappersbaserade processer, som innefattar undertecknande pĂ„ penna och papper, fortsĂ€tter att vara ett högsta bekymmer för smĂ„ och medelstora företag. För studien intervjuade Adobe 500 smĂ„företagare i USA som behandlar dokument och kontrakt. Ett litet företag kan vara en utomhus Ă€ventyrsklubb som behöver mer Ă€n 100 underskrifter för att befria organisationen frĂ„n ansvar för en gruppvandring, noterade Lisa Croft, Group Product Marketing Manager pĂ„ Adobe.

Även om 84 procent av de smĂ„ företagen sĂ€ger att det Ă€r ett “viktigt” mĂ„l att gĂ„ frĂ„n papper till digitala processer, har endast 3 procent faktiskt gjort denna övergĂ„ng. Att arbeta pĂ„ papper Ă€r ocksĂ„ uppenbarligen en tidsvin för anstĂ€llda i smĂ„företag, eftersom 42 procent av de smĂ„företagare sĂ€ger att pappersbaserade processer “saktar ner produktiviteten.” Enligt Adobes studie skriver 40 procent av de anstĂ€llda vid smĂ„företag faktiskt 10 eller fler dokument varje vecka, visar Adobes undersökning. Det betyder att det finns ett behov av att digitalisera dessa signaturer.

Adobe Sign för smÄ och medelstora företag - Undertecknande av dokument

Ett strömlinjeformat grÀnssnitt för smÄ och medelstora företag

Adobe har ocksÄ utfört arbete pÄ Sign-anvÀndargrÀnssnittet (UI) som en del av Adobe Sign för lansering av smÄföretag. Enligt företaget kretsar dessa uppdateringar om att effektivisera och förenkla anvÀndargrÀnssnittet för att göra det lÀttare för smÄ företagskunder att anvÀnda Àn Enterprise-inkarnationen. Enligt Croft behöver företagskunder inte bara fler funktioner och flexibilitet, men de föredrar ocksÄ ofta versioner som redan Àr integrerade med andra företagsappar, till exempel Salesforce Sales Cloud Lightning Professional (Besök webbplatsen pÄ Salesforce.com). För den hÀr publiken byggde Adobe en version av Adobe Sign som Àr helt integrerad i CRM-plattformen (Salesforce Customer Relationship Management). Men det drar ocksÄ full nytta av den underliggande plattformen, vilket innebÀr att den Àr betydligt mer komplex Àn vad Adobe har slÀppt i smÄföretagsnivÄn. Till exempel saknar Adobe Sign för smÄföretag de arbetsflödesfunktioner som du hittar i Enterprise-versionen.

En ny funktion som ingĂ„r i Adobe Sign för smĂ„företag Ă€r möjligheten att konvertera PDF-formulĂ€r till webbformulĂ€r online. Dessa formulĂ€r ger ett mer direkt sĂ€tt att samla in signaturer. “SmĂ„ företag kan nu registrera kunder direkt frĂ„n deras webbplats,” sa Croft. “Tidigare, nĂ€r företag försĂ„g kunder med en PDF online, behövde kunden skriva ut, signera, skanna och skicka tillbaka formulĂ€ret. Nu kan företag ta alla befintliga PDF-formulĂ€r och konvertera det automatiskt till ett webbformulĂ€r online, vilket ger kunderna en modern , helt digital interaktion med ett företags varumĂ€rke. “

Tredjepartsintegration

Dessutom har Adobe integrerat betaltjĂ€nsten Braintree i Adobe Sign sĂ„ att företag kan samla in betalningar sĂ„ snart en kund fyller i och undertecknar ett formulĂ€r. Braintree Ă€r en division av PayPal (gratis pĂ„ Apple.com). Adobes öppna applikationsprogramgrĂ€nssnitt (API) gör integrationen med Braintree möjlig. Genom att integrera Braintree’s betaltjĂ€nst kan smĂ„ och medelstora företag integrera betalnings- och kontraktprocessen i ett steg.

“Det Ă€r nu lĂ€tt för smĂ„företag att samla in betalningar frĂ„n kunder direkt nĂ€r de fyller i och undertecknar ett formulĂ€r”, sa Croft. “Detta förhindrar potentiella kunder frĂ„n att ge upp transaktionen halvvĂ€gs nĂ€r de omdirigeras till ett separat betalningsformulĂ€r.”

En annan viktig funktion Àr möjligheten att automatisera insamlingen av hundratals signaturer med ett klick och att registrera vilka signaturer som Ànnu inte har mottagits. Automatisering kommer att göra processen enklare för smÄ och medelstora företag snarare Àn att krÀva att de skickar kontrakt en i taget. SmÄ och medelstora företag med begrÀnsade resurser kommer att ha svÄrt att spÄra svar om de skickar ut blanketterna en efter en.

“Ofta mĂ„ste företag skicka ett dokument eller ett kontrakt och samla in signaturer frĂ„n flera personer samtidigt”, sĂ€ger Croft. “Att skicka varje kontrakt en efter en Ă€r svĂ„rt, sĂ„ Adobe Sign för smĂ„företag automatiseras den processen för att samla tiotals eller till och med hundratals signaturer samtidigt … och enkelt spĂ„ra vilka signaturer som fortfarande Ă€r utestĂ„ende.”

Adobe bildade nyligen ett partnerskap med Nintex för att införliva Adobe Sign i Nintex Sign. Det hÀr automatiska arbetsflödet, dÀr kunderna kan hantera en hel dokumentlivscykel, Àr en utmaning för DocuSign, en annan nyckelaktör pÄ marknaden för e-signatur.