Adobe Premiere formaterar automatiskt om videor

Adobe presenterade idag flera kraftfulla nya funktioner för sin pro-programvarupaket; standout är Premiere Pro’s Auto Reframe-verktyg, som använder Sensei AI för att upptäcka vad som är viktigt i en klippram och beskära och spåra baserat på det för att skapa utdata för olika webbplatser.

Andra höjdpunkter som tillkännagavs vid Adobe Max-konferensen inkluderar Character Animator 3.0-scenkameror, prestandaförbättringar i After Effects och Audition och direkt delning till TikTok från Adobe Rush.

Omrama i Premiere Pro

Auto Reframe använder företagets Sensei AI-teknik för att identifiera vad som är viktigt i ramen och sedan beskära till 16: 9, kvadratiska, vertikala eller anpassade bildförhållanden för att matcha utdataenheten eller tjänsten. Du kan använda verktyget på enskilda klipp eller hela sekvenser.

Facebook, Instagram, Snapchat, YouTube och Vimeo, liksom sändningsuttag, har alla olika specifikationskrav, så den nya funktionen sparar videoproducenter arbetet med att behöva anpassa redigering för varje. Åtminstone kommer Auto Reframe att ge producenterna en utgångspunkt, eftersom det erbjuder ett kapslat alternativ, vilket innebär att videoproffs kan justera automatiskt skapade nyckelbilder efter smak.

Premiere innehåller också förbättringar av grafik- och formverktyget, tidsmappning upp till 20 000 procent, bättre integration med After Effects-rörelsemallar, ljudförstärkning upp till + 15 dB, snabbare ProRes HDR-redigering och HDR-exportmetadata. Nytt formatstöd har lagts till för Canon C500, Canon XF-HEVC, Sony Venice V4 och Apple ProRes Export i MXF på Windows såväl som macOS.

Rusa till TikTok

Adobe Premiere Rush är företagets mobilapp för snabb videoinspelning och produktion. Rush-projekt kan öppnas i Premiere Pro för ytterligare förfining, eller de kan delas direkt till sociala medier. Nytt för Max-showen är direkt delning till TikTok – den senaste sociala videokära.

After Effects får lite kärlek i detta parti av videomjukvarumeddelanden, mestadels kring prestanda. Några av dessa inkluderar realtidsuppspelning av cachade förhandsvisningar, mer responsiva formlager och snabbare EXR. Adobes tekniker har omarbetat programvarans CPU-trådning och GPU-arkitektur för att leverera redigering i realtid under förhandsgranskning.

Ett av After Effects coolaste verktyg, Content Aware Fill, är nu upp till dubbelt så snabbt, enligt Adobe. Detta verktyg låter dig ta bort oönskade objekt från video, precis som det liknande verktyget i Photoshop gör. Andra After Effects-nyheter inkluderar en 10 till 12-faldig hastighet för flerkanaliga EXR-filer, rullgardinsmenyer för mallar och en uppdaterad version av Maxon Cinema 4D Lite.

Adobe Character Animator på MAX 2019

Character Animator 3.0

Det här tecknadskapande verktyget blir kraftfullare med möjligheten att skapa bakgrundsscener i flera synpunkter. Keyframe-stöd låter dig också flytta kameran smidigt över scenen eller till och med infasa effekter som vind. Ljudutlösare låter dig gå utöver det visuella med programmerade karaktärs- och miljöljud.

Adobe Audition-uppdateringar

Audioproduktionsredigeraren får förbättrade flerkanaliga arbetsflöden, inklusive för 3D-applikationer som Facebook 360. En annan ny funktion i Adobe Audition är klippstapling, som låter dig behandla ljud som videospår, där det högsta spåret är det som spelas. Alternativt kan användare hålla ljud på ett spår och låta dem alla spela.

Vi får snart mer Adobe Max-täckning. Tills dess, kolla in vår jämförelse av Premiere Pro med Apple Final Cut Pro.

Relaterade Artiklar

Back to top button