Adobe June Creative Cloud Update: InDesign Edit Shares, Fresco Live Streams, Mer

Juni Creative Cloud Suite-uppdatering kommer idag och ger nya funktioner till Photoshop, Illustrator, InDesign och Lightroom och mer som fokuserar på tre teman: lärande / inspiration, samarbete och bemyndigande genom innovation.

På inlärningsfronten lägger Adobe till livestreaming i sin Fresco iPad-ritapp, så att konstnärer kan visa världen sina målningstekniker. Adobe Live-självstudier är nu en del av den mobila Creative Cloud-appen, medan programmeringen ökar från 5 till 12 timmar per dag. Under tiden kan fotografer nu dela sin redigeringsprocess med andra Lightroom-användare via programmets Discover-meny, och Behance – Adobes sociala nätverk för annonsmaterial – lägger till mer kraftfulla sökalternativ, som att filtrera efter kamerainställningar och specifika modeller.

(Bild: Adobe)

Samarbete är nyckeln

Samarbetsverktyg är nyckeln till vår nya verklighet. När det lanserade Photoshop för iPad introducerade Adobe också Cloud Documents, vilket möjliggör synkronisering av PSD-filer mellan enheter via molnet. Med dagens tillkännagivande kan Illustrator-användare nu också spara sitt arbete i molnet.

Molndokument i Illustrator
(Bild: Adobe)

InDesign får en “Dela för granskning” -funktion, som erbjuder design med ett klick för att dela design till utsedda kollegor och låta dem ge feedback i appen.

Adobe Spark, som låter icke-designproffs skapa webbgrafik, animationer och videor, kan nu få tillgång till Creative Cloud-bibliotek med tillgångar som teckensnitt, logotyper och färguppsättningar.

Nya kreativa funktioner

Verktygen för val av Photoshop har förbättrats för varje år som går. Det automatiska och imponerande verktyget “Välj ämne” anlände för två år sedan; med den här uppdateringen bygger Adobe vidare på det med det nya verktyget “Välj ämnesporträtt”.

Precis som sin stamfader tappar Select Subject Portrait av Adobes Sensei-bildteknik för att göra håret mer exakt. Adobe fann att människor var det mest valda ämnet och att det var den mest besvärliga aspekten av processen att välja hår perfekt. Tidigare lade Adobe till verktyget Refine Brush för att hjälpa till, men även det verktyget är ofullständigt och mödosamt, så Adobe utbildade sin AI i problemet.

Photoshop får också ett helt nydesignat Adobe Camera Raw-gränssnitt,
(Bild: Adobe)

Photoshop får också ett helt nydesignat Adobe Camera Raw-gränssnitt, vilket speglar utseendet på Lightroom. Miniatyrerna av filmremsor har nu en översvämningsmeny, så att du kan dela enskilda bilder och mer. Curves-verktyget har nu färggradienter som hjälper dig att visa vad du gör för specifika färgkanaler. Du kan nu rotera mönsterfyllningar efter smak, för att matcha din bild och teckensnittsmatchning har förbättrats med mer teckensnittsstöd, vertikal text och detektering av flera rader. På iPad kan Photoshop nu få åtkomst till Lightroom-foton – ett plus, eftersom Photoshop för iPad inte har stöd för råa kamerafiler.

På tal om Lightroom är den bästa nya redigeringsfunktionen för det programmet Lokal nyansjustering. Detta gör att det går att ändra färgen på ett objekt eller en uppsättning objekt till en annan färg. Det har länge varit möjligt att göra det, men de nya verktygen gör det enklare. Och det är inte bara för kreativt bruk: Du kan också använda den för att justera en nyans som ser ut i en del av ditt foto, till exempel ett ansikte.

Ett par mindre nya Lightroom-tricks inkluderar möjligheten att ställa in raw-utvecklingsinställningen och att använda inställningsförinställningar baserat på ett fotos ISO-nivå. Tillgängligheten för de nya Lightroom- och Photoshop-verktygen börjar idag med en uppdatering tillgänglig från Creative Cloud-appen.

Adobes kraftfulla app för videoinspelning och redigering av mobil, Premiere Rush, som låter sociala skapare snabbt publicera polerade projekt till TikTok, Instagram, Facebook och mer, kommer att få Whizbang Auto Reframe-funktionen som anlände till Premiere Pro i november förra året. Verktyget använder AI för att automatiskt beskära video och bibehålla det viktiga ämnet så att det resulterande bildförhållandet passar olika sociala plattformar. Verktyget kommer in i beta denna månad och rullar ut till alla Rush-användare senare på året.

Adobe Stock-ljud i Premiere Pro
(Bild: Adobe)

Premiere Pro själv låter dig nu komma åt och licensiera Adobe Stock-ljud inuti appen, du kan också använda det via Adobe Stock-webbplatsen. Lager är mest känt som en lagerfototjänst, men du kan också söka efter ljud baserat på humör och genre.

Dessa är bara några av höjdpunkterna bland de uppdateringar som meddelades idag. Andra produktnyheter inkluderar AR- och 3D-redigering i Aero-applikationen, stackar och designtoken i XD-gränssnittsdesignappen, scenredigeringsdetektering i Premiere Pro och en ny Roto Brush-version i After Effects.

Relaterade Artiklar

Back to top button