Adobe förvandlar sin Creative Cloud Desktop-app till ett nav

Adobe förvandlar sin Creative Cloud Desktop-app till ett nav

Om du prenumererar pÄ Adobes Creative Cloud-uppsÀttning av appar och tjÀnster, gör dig redo för en nybildad skrivbordsapp, eftersom Adobe bestÀmde sig för att göra den till ett helt kreativt nav.

Som The Verge rapporterar brukade Creative Cloud-skrivbordsappen vara en rullgardinsmeny för Ätkomst till olika Adobe-appar och deras uppdateringar. Adobe fortsÀtter dock att expandera till andra plattformar samt öka sitt utbud av tjÀnster, sÄ en redesign krÀvdes.

Nu samlar skrivbordsappen allt Adobe. Du kan fortfarande anvÀnda den för att komma Ät alla Creative Cloud-appar och -tjÀnster, men en fullstÀndig lista över tillgÀngliga tillgÄngar kommer att presenteras, liksom handledning för olika appar och deras funktioner. Det Àr ocksÄ nu en helskÀrmsupplevelse, som du kan se i aktion i den tweetade videon nedan.

Japp, börjar rulla ut en helt nyförestĂ€lld “Creative Cloud” desktop app till vissa kunder. Du hittar ett nytt sĂ€tt att hantera och upptĂ€cka appar, inlĂ€rningsresurser, central hantering för dina bibliotek och mer som kommer. Feedback vĂ€lkommen. @creativecloud https://t.co/BvhICGm2GT

– Scott Belsky (@scottbelsky) 2 oktober 2019

Som Belsky pÄpekar i sin tweet verkar detta ocksÄ vara ett upptÀcktsdrag frÄn Adobe för att fÄ anvÀndare att se mer av vad företaget har att erbjuda. I sin tur bör det göra dem till bÀttre kunder pÄ lÄng sikt eftersom de kommer att förlita sig pÄ ett bredare utbud av Adobes verktyg och tjÀnster.

För nÀrvarande ser du bara den nya Creative Cloud-skrivbordsappen om du finns i Frankrike eller Tyskland. Japan fÄr det imorgon, och amerikanska anvÀndare mÄste vÀnta ytterligare en vecka innan det anlÀnder.