Adobe exponerade data från mer än sju miljoner programanvändare

adobe, adobe inc, adobe exponerade data, adobe exponerade användardata, adobe exponerade över sju miljoner användardata Adobe Systems, Inc-logotypen visas på en datorskärm. (Bildkälla: Bloomberg)

Adobe Inc exponerade data för 7,5 miljoner av sina kunder med kreativ programvara, sa en person som är bekant med saken, i det senaste exemplet på att ett företag lämnar konsumentinformation synlig på internet.

Adobe tog upp sårbarheten samma dag som den upptäcktes, 19 oktober, sade personen, som bad att inte identifieras och diskuterade överträdelsen. San Jose, Kalifornien-baserad programvarutillverkare sa att den stängde av allmänhetens tillgång till en databas med kundens e-postadresser förra veckan, enligt ett blogginlägg på fredag.

“Den här frågan var inte kopplad till och påverkade inte driften av Adobes kärnprodukter eller tjänster”, säger företaget i inlägget. “Vi granskar våra utvecklingsprocesser för att förhindra att en liknande fråga uppstår i framtiden.”

En forskare hittade också användarnas medlemsidentifieringar, prenumerationsstatus, betalningsstatus och om användaren var Adobe-anställd, enligt webbplatsen Comparitech, som först rapporterade om säkerhetsförloppet. Informationen innehöll inte lösenord eller någon ekonomisk information, sa Adobe i inlägget.

Adobe är marknadsledande inom kreativ programvara med produkter som inkluderar Photoshop, Illustrator, InDesign och Premiere. Den aktuella dataxponeringen är mycket mindre än Adobes senaste. Företaget sa 2013 att angripare hade stulit användarnamn och krypterade lösenord för 38 miljoner kunder.

Läs också | Adobe Photoshop för iPad är fortfarande på rätt spår, men kan ha några funktioner som saknas

Felkonfigurerade företagssystem som av misstag offentliggör privat information har bidragit till de senaste högprofilerade överträdelserna, inklusive Capital One Financial Corp-hacket i juli.

Relaterade Artiklar

Back to top button