Adobe drar all anvÀndarÄtkomst i Venezuela pÄ grund av amerikanska sanktioner

Adobe drar all anvÀndarÄtkomst i Venezuela pÄ grund av amerikanska sanktioner

UPPDATERING 10/9/19: Adobe planerar att Äterbetala alla företagsanvÀndare i Venezuela efter att ha sagt att det inte skulle göra det. Den Adobe-Àgda Behance sociala medieplattformen kommer ocksÄ att finnas tillgÀnglig för landets anvÀndare. Företagets fullstÀndiga uttalande Àr nedan:

“Vi kan bekrĂ€fta att Behance kommer att fortsĂ€tta vara tillgĂ€ngligt i Venezuela. Och kunder som köpte direkt frĂ„n Adobe kommer att Ă„terbetalas i slutet av mĂ„naden. Vi samarbetar med vĂ„ra partners om samma. Vi beklagar de svĂ„righeter som detta orsakar vĂ„ra kunder. . Vi kommer att dela mer information om hur vĂ„r verksamhet och kundaktiviteter kan pĂ„verkas nĂ€r de blir tillgĂ€ngliga. “

Originalhistoria:

DÄliga nyheter för Adobe-kunder i Venezuela: Tillverkaren av Photoshop sÀger upp prenumerationer för alla anvÀndare i landet med hÀnvisning till en amerikansk sanktionsorder mot Maduro-regimen som gjordes i augusti.

Enligt Adobe förbjuder USA: s sanktionsbeslut “nĂ€stan alla transaktioner och tjĂ€nster mellan amerikanska företag, enheter och privatpersoner” i landet. “För att förbli klagomĂ„l pĂ„ denna order avaktiverar Adobe alla konton i Venezuela”, sĂ€ger företaget i ett supportdokument som publicerades pĂ„ mĂ„ndagen.

Företaget vĂ€grar ocksĂ„ att erbjuda kundĂ„terbetalningar och pekar pĂ„ sanktionsordern. TillgĂ„ng till gratis produkter dras ocksĂ„. “Adobe ger inte lĂ€ngre tillgĂ„ng till programvara och tjĂ€nster, inklusive gratis, eller gör det möjligt för dig att göra nya inköp. Vi ber om ursĂ€kt för besvĂ€ret”, tillĂ€gger supportdokumentet.

Den enda goda nyheten Àr att venezuelanska anvÀndare kommer att ha till och med 28 oktober att ladda ner allt innehÄll som de har sparat över sina Adobe-konton innan företaget inaktiverar dem.

I augusti utfĂ€rdade Trump-administrationen sanktionsordern mot regeringen för den venezuelanska presidenten Nicolas Maduro för att ha pĂ„stĂ„tt att han utnyttjat ordförandeskapet och begĂ„tt brott mot mĂ€nskliga rĂ€ttigheter mot landets medborgare. Ordern Ă€r utformad för att hindra amerikanska företag frĂ„n att bedriva affĂ€rer bĂ„de direkt – och indirekt – med Maduro-regimen, vilket kan förklara varför Adobe har beslutat att sĂ€ga upp alla prenumerationer i landet.

Otroligt kontraproduktivt. Med hĂ€nvisning till amerikanska sanktioner sĂ€ger @Adobe att det “inaktiverar alla konton i #Venezuela.” Alla civila samhĂ€llsorganisationer eller oberoende medier som Ă€r beroende av registrerade kopior av Photoshop, InDesign eller Acrobat kommer att pĂ„verkas. https://t.co/WqRRQ2yVKP pic.twitter.com/58XDNJIKdz

– Geoff Ramsey (@GRamsey_LatAm) 7 oktober 2019

Förbudet utlöser redan klagomÄl frÄn Adobes kunder i landet, som har fÄtt företagets e-postmeddelanden om den kommande avbokningen. Det hjÀlper inte heller att Adobe har flyttat till en prenumerationsmolnmodell för de senaste versionerna av sina produkter. Som ett resultat kan du inte köpa företagets större programvara frÄn en butikshylla.

Fler krusningseffekter frÄn USA: s dödliga sanktioner. Adobes kunder i Venezuela har informerats om att de inte lÀngre kan komma Ät sina konton och Adobes programvara pic.twitter.com/G21BeWgWxI

– venezuelanalysis.com (@venanalysis) 7 oktober 2019

Adobe svarade inte omedelbart pÄ frÄgor om bestÀllningen och varför den utfÀrdades nu. Men företagets kundtjÀnst Twitter-konto har lÀmnat in klagomÄlen. Om en anvÀndare baserad utanför Venezuela felaktigt har flaggats rekommenderar Adobe anvÀndare att kontrollera och Àndra landadressen som anges i deras konto.

“VerkstĂ€llande order 13884 utfĂ€rdades utan utgĂ„ngsdatum – beslutet att upphĂ€va det ligger endast hos den amerikanska regeringen”, tillade Adobe i dagens supportdokument. “Vi kommer att fortsĂ€tta att följa utvecklingen noga och kommer att göra allt vi kan för att Ă„terstĂ€lla tjĂ€nster till Venezuela sĂ„ snart det Ă€r lagligt tillĂ„tet att göra det.”

Huruvida andra tekniska företag kommer eller redan har pÄbörjat liknande förbud för Venezuela Àr oklart. Men i juli begrÀnsade Microsofts GitHub Ätkomst för anvÀndare baserade i Syrien, Kuba, Krim och Iran med hÀnvisning till en separat amerikansk sanktionsorder.

För att kringgÄ förbudet kan venezuelanska kunder behöva övervÀga att anvÀnda en VPN-tjÀnst, som kan lÄta dem komma Ät internet frÄn servrar utanför sitt hemland. Men mÄnga anvÀndare kommer sannolikt att tillgripa piratkopiering.