Adidas Robot Speedfactories stÀngs i USA, Tyskland

Adidas Robot Speedfactories stÀngs i USA, Tyskland

Tillbaka 2017 beslutade sportklÀdföretaget Adidas att Äterföra sneaker-tillverkning till USA med en toppmodern robotproduktionsanlÀggning som kallas Speedfactory. Idag meddelade Adidas att de tvÄ Speedfactories i Atlanta och Tyskland kommer att stÀngas.

Som Reuters rapporterar lÀgger bÄda fabrikerna tonvikten pÄ automatisering för att hÄlla kostnaderna lÄga nÀr de arbetar med plastspecialisten Oechsler för att tillhandahÄlla tillverkningsmaterial. Efter tvÄ Är verkar dock tanken pÄ Speedfactory inte fungera, Ätminstone inte pÄ vÀsterlÀndsk mark.

Adidas förklarade inte varför de amerikanska och tyska fabrikerna stĂ€nger i sitt pressmeddelande, utan fokuserar istĂ€llet pĂ„ Speedfactory-teknik, som anvĂ€nds av sina leverantörer i Asien. Genom att lĂ€gga till robotarna och automatiseringsprocesserna tror Adidas att det kommer att “resultera i bĂ€ttre utnyttjande av befintlig produktionskapacitet och mer flexibilitet i produktdesign.”

Det ser inte ut som om det finns nĂ„gon chans att Speedfactories Ă„tervĂ€nder till USA, som Adidas ocksĂ„ sa att det skulle “koncentrera sina resurser och kapacitet Ă€nnu mer pĂ„ att modernisera sina andra leverantörer och anvĂ€nda 4D-teknik i skodonstillverkningen.”

Hittills har Speedfactories fokuserat pÄ att producera löparskor, men det kommer att förÀndras med flytten till Asien. Andra produktkategorier kommer snart att produceras av robotar, vilket Adidas sÀger förkortar produktionstiden och dÀrför fÄr produkter pÄ marknaden snabbare och lÀttare kan hÄlla jÀmna steg med fluktuerande efterfrÄgan.

Även om Speedfactory stĂ€nger i Tyskland, har Adidas för avsikt att behĂ„lla sin nĂ€rvaro genom sin adiLab i Scheinfeld. Ett samarbete kommer ocksĂ„ att fortsĂ€tta med Oechsler, men med fokus pĂ„ att förbĂ€ttra tillverkningsprocesser snarare Ă€n att producera sneakers.