Activision Blizzard för att säga upp nästan 800 arbetare

Activision Blizzard har bekräftat att de kommer att säga upp cirka 8% av sin 9 600 starka arbetskraft, vilket totalt uppgår till cirka 800 jobbförluster.

Nyheten bekräftades i företagets resultatrapport för fjärde kvartalet 2018 igår. Trots att de uppnådde rekordintäkter för året som helhet förklarade Activision Blizzards VD Bobby Kotick att företaget inte hade förverkligat sin fulla potential.

Majoriteten av jobbförlusterna kommer att märkas inom publicering, community management och esports, medan extra resurser kommer att avsättas för vidare utveckling för titlar som Overwatch, Hearthstone, Diablo och World of Warcraft.

Det har rapporterats att företaget avser att öka antalet utvecklare som arbetar över företagets portfölj med cirka 20% under 2019.

J. Allen Brack, som nyligen tillträdde rollen som VD på Blizzard, släppte ett uttalande vid sidan av tillkännagivandet. I det försäkrade han samhället att företagets betydande investering i Overwatch League kommer att fortsätta att vara en prioritet för företaget.

“Vår utvecklingspipeline är stark och vi har det största sortimentet av spel som vi någonsin har haft,” det börjar.

”Samtidigt försöker Blizzard ha en nivå av hantverk och excellens i allt vi gör. Att upprätthålla dessa standarder när vi fortsätter att expandera dessa världar tar både tid och begåvade utvecklare.

”För att bättre stödja dessa prioriteringar måste vi omorganisera några av våra icke-utvecklingsteam. Som ett resultat kommer vi att minska antalet icke-utvecklingspositioner i Nordamerika och förutse en relaterad process i våra regionkontor under de kommande månaderna med förbehåll för lokala krav. Detta var ett extremt svårt beslut, och vi vill erkänna alla ansträngningar som har bidragit till Blizzard …

“Så svårt som några av dessa organisatoriska förändringar är, jag är säker på Blizzards framtid och vi kommer att fortsätta arbeta hårt för att inte bara uppfylla vårt uppdrag utan dina förväntningar. Vi ser fram emot att dela allt med dig när det är klart.”

De som lämnar företaget kommer att få stöd i form av ett avgångspaket, fortsatta förmåner och hjälp med att hitta sin nästa roll i branschen.

Relaterade Artiklar

Back to top button