Acer uppdaterar Swift 3-bÀrbara datorer med Intel, AMD-modeller

Acer uppdaterar Swift 3-bÀrbara datorer med Intel, AMD-modeller

Acer kommer att erbjuda tvÄ nya Swift 3-modeller senare pÄ Äret, men den hÀr duon delar lite förutom ett namn.

CES 2020 Bug Art

I ett försök att diversifiera sin portfölj introducerade den taiwanesiska hÄrdvarutillverkaren en Intel-baserad modell (SF313-52 / G) och en AMD-baserad modell (SF314-42). Deras specifikationer kopplar ihop bÀrbarhet med prestanda, men alla har separata fördelar.

FörvÀnta dig tung prestanda av den Intel-baserade modellen. Den kan konfigureras med upp till ett 10: e generationens Intel Core i7-chip och ett Nvidia-grafikkort. Medieredigering bör vara en lek pÄ den hÀr bÀrbara datorn, liksom stammfritt spel. Acer samarbetade med Intel för att utveckla Swift 3 för att uppfylla sina projekt Athena-standarder; det Intel-ledda programmet intygar att Acers bÀrbara dator trÀffar avancerade erfarenhetsmÄl.

Acer Swift 3 (Intel)

Titta pÄ skÀrmen sÄ mÀrker du nÄgot annorlunda jÀmfört med de flesta bÀrbara datorer. Acer bestÀmde sig för att dike traditionella bildförhÄllanden mellan 16: 9 och 16:10. Nya Swift 3 (SF313-52 / G) har en 13,5-tumsskÀrm med bildförhÄllandet 3: 2. Microsoft anvÀnder ocksÄ detta bildförhÄllande pÄ sina Surface-enheter, vilket Àr anvÀndbart för produktivitetsappar som krÀver mer vertikalt utrymme.

SkÀrmen har ett förhÄllande mellan skÀrm och kropp pÄ 83,6 procent, sÄ att ramarna hÄlls pÄ ett minimum. Acer sÀger att hela panelen stöder 100 procent av sRGB-fÀrgutrymmet, med tillstÄnd av Acer Color Intelligence och Acer ExaColor. Bilder och videor som visas pÄ Swift 3 ska se skarpa och levande ut.

Acer Swift 3 (AMD)

Eftersom den hĂ€r bĂ€rbara datorn riktar sig till proffs av alla slag, kastade Acer i en rad portar – en USB-C-port med Thunderbolt 3, tvĂ„ vanliga USB-portar och en HDMI-port. SĂ„ inget behov av en uppsjö av donglar hĂ€r.

Den AMD-baserade modellen fokuserar under tiden pÄ mobil produktivitet. Den levereras med ett Ryzen 4000-chip som stöds av upp till 16 GB LPDDR4x RAM och en 512 GB PCIe SSD. Dessutom satte Acer in ett identiskt modem med Wi-Fi 6-anslutning, vilket ökade datahastigheter dÀr det var kompatibelt. Det kan komma att sakna nÀr det gÀller hÀstkrafter, men Acer planerar att driva denna modell för sin uthÄllighet.

Sammantaget vÀger den samma 2,6 pund som den Intel-baserade modellen och mÀter bara lite tjockare (0,65 tum). Acer diskuterade inte batteriets livslÀngd, men med Intels Core-chips uppskattar Acer att Swift 3 kan köras i upp till 16 timmar pÄ en enda laddning.

AMD Swift 3 har en större 14-tums LCD-panel omgiven av ultratunna ramar. Det stöder ocksÄ Windows Hello via inbyggda fingeravtrycksskannrar.

BÄda modellerna sÀljs i Nordamerika i vÄras. Acer slÀpper Intel-baserade Swift 3 i mars frÄn 699 $. Den AMD-baserade modellen anlÀnder i maj frÄn $ 599.