Aarogya Setu-uppdateringen ger nya funktioner: Här är detaljerna

Några månader efter coronavirusutbrottet utvecklade Indiens regering tillsammans med Niti Ayog en kontaktspårningsapp som heter Aarogya Setu. Indien är ett av få länder som har utvecklat en egen applikation för spårning av kontakter för att innehålla spridningen av Covid-19-viruset. Appen är tillgänglig i Google Play store, Apple App store samt KaiOS. Appen kan också användas av användare av fasta telefoner och fasta telefoner.

Enligt de senaste uppgifterna har appen laddats ner av 15 personer i landet.

Ända sedan den släpptes mötte Aarogya Setu en enorm motreaktion för att lagra användarnas personuppgifter. Utvecklare har dock gång på gång förnekat påståendena och sagt att Aarogya Setu är säkert att använda och inte delar data med någon. Appen använder bara Bluetooth- och platsdata för att identifiera och informera användare när de kommer i nära kontakt med en Covid-19-positiv person.

Om din status visar grön betyder det att du är säker, om den är röd är du Covid-19 positiv, om den är gul betyder det att du har en måttlig risk och slutligen, om den visar orange har du hög risk för infektion.

Aarogya Setu-appen uppdateras med nya funktioner varannan dag för att underlätta användarupplevelsen. Låt oss ta en titt på några av de senaste uppdateringarna som har lagts till i appen.

Läs också | Förklarat: Vad gör Aarogya Setu öppen källkod betyder

– Den senaste är alternativet Se senaste kontakter. Den här funktionen på Aarogya Setu låter användare känna till sina Bluetooth-kontakter och låter dem bedöma sin risknivå. För att få funktionen måste användarna uppdatera appen genom att gå över till sina respektive appbutiker. ”Detta gör att du kan bedöma din risk. Vissa BT-kontakter kan vara korta under resor, andra kan vara när du har masker på utan någon fysisk kontakt. Alltid viktigt att vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder och övervaka dina symtom, ”twittrade Arrogya Setu. Uppdateringen finns tillgänglig i Google Play Butik. Kommer snart till app store.

Läs också | Nio saker att veta om kontaktspårningsappen

– Aarogya Setu var ursprungligen tillgängligt i Google Play Store och Apple App Store. Appen har nu släppts på KaiOS för JioPhone-användare. Processen att använda applikationen är densamma som vanligt.

– Källkoden för Aarogya Setu-appens Android- och iOS-versioner är nu tillgänglig i det offentliga området för utvecklare att kolla in appen. Utvecklarna har meddelat ett bug bounty-program och bad utvecklarna över hela landet att hitta buggar i appen och skicka in dem. Alla utvecklare som kan göra det kommer att få prispengar.

Express-recensioner

Läs också | Hur man använder Aarogya Setu IVRS på telefoner, fasta telefoner

– För ett par månader sedan släpptes Aarogya Setu IVRS-systemet för funktions- och fasta användare. För att använda anläggningen måste användarna ringa ett missat samtal till 1921-numret.

Express Tech är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@expresstechie) och håll dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna

Relaterade Artiklar

Back to top button